У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Дипломна робота з маркетингу

Дипломна робота

Маркетингова діяльність ТК «Ельдорадо»

ЗМІСТ

ВСТУП

Розділ1.Теоретичні аспекти маркетингової діяльності

торгівельного підприємства……………………………………………………...7

1.1.Роль і значення маркетингу в успішній діяльності підприємства…………7

1.2Специфіка управління маркетингової діяльності підприємства………..…17

1.3.Огляд ринку побутової техніки в Україні…………………………….……24

1.4.Характеристика елементів комплексу маркетингу 4P………………..…..30

Розділ 2. Аналіз маркетингової діяльності ТК «Ельдорадо»………………..35

2.1. Загальна характеристика діяльності ТК «Ельдорадо»………………..…...35

2.2. Аналіз комплексу маркетингу підприємства………………………..……..38

2.2.1. Товарна політика…………………………………………………...…45

2.2.2. Цінова політика …………………………………………………..…..52

2.2.3. Маркетингова політика комунікацій, мерчандайзинг………………55

Розділ 3. Удосконалення маркетингової діяльності ТК «Ельдорадо»…..….60

3.1. Удосконалення організаційної структури ТК “Ельдорадо”........................60

3.2. Удосконалення товарної та цінової політик ТК «Ельдорадо».....................66

3.3. Рекомендації щодо покращення збутової та комунікаційної політик

ТК„Ельдорадо”. Розробка конкурентоспроможної стратегії і тактики

підприємства на ринку………………………………………………………..….72

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ

 

ВСТУП

Формування ринкової економіки зумовило необхідність переорієнтації виробництва та реалізації товарів на задоволення потреб і запитів споживачів. Нова система господарювання в Україні викликала великий інтерес з боку українських підприємців та економістів до маркетингової концепції управління на рівні підприємства, об’єднання. Закордонний досвід переконує в тому, що маркетингова концепція сприяє і вдосконаленню системи внутрішньофірмового управління, і успіху підприємства у конкурентній боротьбі.

Маркетинг передбачає гнучкість організаційних форм управління, активну заповзятливість, постійний пошук шляхів ефективного пристосування до ринку і впливу на споживача. Маркетинг базується не на затверджених згори планових завданнях, а передусім на глибокому знанні об’єктивної інформації про ринок, про реальні вимоги споживачів та ініціативі.

Мета маркетингової діяльності підприємства – забезпечення рентабельності, тобто визначеної прибутковості у встановлених часових межах за рахунок максимального задоволення потреб споживачів. Для її досягнення потрібно вирішити дві головні взаємопов’язані проблеми:

І) продати максимально можливу кількість товарів фірми;

ІІ) дати споживачу максимум задоволення, як покупцю та користувачу. Для цього фірма цілеспрямовано формує і розвиває у споживачів бажання купувати і користуватися її товарами та послугами.

За допомогою маркетингу керівники підприємств отримують необхідну інформацію про споживачів, про ціни, що їх споживачі готові платити, про те, у яких регіонах місткість ринку найбільша, яка сфера діяльності є найвигіднішою для вкладання капіталу чи створення нового підприємства. Маркетинг також дає можливість зрозуміти у який спосіб підприємство має організовувати процес реалізації своєї продукції, товарів чи послуг, як належить проводити кампанію щодо їх просування на ринок, будувати стратегію реклами, формувати попит в умовах конкурентного тиску з боку інших підприємств, які функціонують на тому самому ринку.

У сучасній літературі маркетинговий комплекс ототожнюють із такими складовими: товар (product), ціна (price), місце (place), просування (promotion). Кожен із цих елементів має комплексний і багаторівневий характер. Товарна політика передбачає курс дій суб’єкта господарювання або наявність у нього заздалегідь обміркованих принципів поведінки щодо формування асортименту та управління ним, підтримання конкурентоспроможності своїх товарів, визначення для них оптимальних сегментів ринку, розробки упаковки, маркування, здійснення допродажного і післяпродажного обслуговування товарів.

Перед усіма комерційними та багатьма некомерційними організаціями, як одна з основних, постає проблема визначення ціни на свої товари і послуги. Поширене нині уявлення щодо ефективності використання маркетингового ціноутворення лише в умовах насиченого ринку є справедливим, якщо вбачати у маркетинговій ціновій політиці тільки знаряддя конкурентної боротьби. Але, як показує досвід господарської практики, маркетингове ціноутворення за будь-якого ступеня насиченості ринку здатне коригувати поведінку економічних суб’єктів, споживачів і виробників у вигідному для всіх напрямі. Конфлікти, можливі у процесі встановлення ринкових відносин, система маркетингового ціноутворення рекомендує долати за допомогою таких заходів, інструментів і методів, які дають змогу врахувати ступінь конкуренції та ступінь насиченості ринку.

Дедалі більшої важливості набуває наступний елемент комплексу маркетингу – маркетингова політика комунікацій. Ця система просування спрямована на інформування, переконання, нагадування споживачам про фірму та її товари, підтримку збуту, а також створення позитивного іміджу фірми. Формування комунікаційної політики підприємства передбачає прийняття великої кількості різноманітних різень, пов’язаних із визначенням цільової аудиторії, величини рекламного бюджету, вибором оптимальних засобів розповсюдження реклами, використання засобів комерційної пропаганди.

Важливим аспектом для торгівельного підприємства, оскільки саме воно займається збутом товарів виробників, є організація товарного руху, формування товарного асортименту, транспортування, складування, пристосування товару до вимог споживача. Весь цей перелік функцій і становить останній елемент комплексу маркетингу – маркетингова збутова політика.

Ефективність управління маркетинговою діяльністю на підприємстві залежить від ефективності функціонування системи організації маркетингу. Оскільки саме служба маркетингу повинна визначити стратегію маркетингу, здійснювати маркетинговий контроль, досліджувати ринок та формувати комплекс маркетингу фірми. Саме це розкриває актуальність дослідження даної теми.

Тому основною метою дипломної роботи є розробка рекомендацій щодо удосконалення маркетингової діяльності ТК. „Ельдорадо” в умовах конкурентного середовища та чинного законодавства України.

Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі завдання:

- вивчити основні складові маркетингової діяльності фірми;

- на базі діяльності ТК „Ельдорадо” проаналізувати комплекс маркетингу підприємства;

- здійснити фінансовий аналіз підприємства;

- дати рекомендації щодо організацій служби маркетингу на ТК „Ельдорадо”;

- визначити напрямки покращення товарної, цінової збутової та комунікаційної політик ТК „Ельдорадо”.

Розділ 1. Теоретичні аспекти маркетингової діяльності торгівельного підприємства

1.1 Роль і значення маркетингу в успішній діяльності підприємсва

Дослівно термін "маркетинг" перекладається з англійської як ринкотворення, ринкова діяльність, орієнтація на ринок. Причиною зародження маркетингу стало насичення ринку, перебільшення пропозиції над попитом. Про маркетинг може йтись лише за умови існування самого ринку. Першим типом ринку, що сформувався в розвинених країнах світу, став ринок продавця – тобто такий ринок, на якому більше влади мають виробники, і більш активними діячами ринку вимушені бути покупці. Ознакою цього є дефіцит товару.

Зі зростанням пропозиції над попитом сформувався інший тип ринку – ринок покупця, на якому більше влади мають споживачі, і активнішими діячами ринку вимушені бути продавці.


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Удосконалення системи кредитного обслуговування юридичних осіб АКІБ „Укрсиббанк” - Дипломна робота - 113 Стр.
Інформаційне забезпечення маркетингу на підприємстві (на прикладі ВАТ “Чернігівавтодеталь”) - Курсова робота - 91 Стр.
Комплексний аналіз маркетингових комунікацій (на прикладі ВАТ АПФ «Коктебель») - Курсова робота - 70 Стр.
Організація праці персоналу, зайнятого бухгалтерським обліком, аналізом і контролем на підприємстві - Курсова робота - 64 Стр.
Аналіз та прогнозування цін на товари на ТзОВ \\\"Прикарпатський торговий дім\\\" - Дипломна робота - 76 Стр.
Удосконалення рекламної діяльності сервісного підприємства (на прикладі бази відпочинку “Карпати”) - Дипломна робота - 44 Стр.
Удосконалення механізму експортно-імпортних операцій з давальницькою сировиною (на прикладі ВАТ ВТШП “Галичина”) - Дипломна робота - 102 Стр.