У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Розділ 1. Заробітна плата як важлива ланка системи

соціально-трудових відносин

Економічний зміст поняття "Заробітна плата". Нормативні

документи, які регламентують питання оплати праці

Системи, форми та види оплати праці

Характеристика фінансово-господарської діяльності

ПП «Колектор»

Розділ 2. Облік розрахунків з оплати праці та соціального страхування у ПП "Колектор"

2.1. Особливості організації обліку праці та заробітної плати у ПП "Колектор"

2.2.Синтетичний і аналітичний облік розрахунків з оплати праці

та соціального страхування

2.3. Документальне оформлення операцій по нарахуванні та виплаті заробітної плати в облікових регістрах, податковій та фінансовій звітності

Розділ 3. Автоматизація в обліку у ПП "Колектор"

3.1. Автоматизація обліку розрахунків по заробітній платі та соціальному

страхуванні у ПП "ВІТА" за допомогою програми 1С:Бухгалтерія

3.2. Охорона праці на робочому місці бухгалтера

Висновок

Розділ 1. Заробітна плата як важлива ланка системи

соціально-трудових відносин

Економічний зміст поняття "Заробітна плата". Нормативні

документи, які регламентують питання оплати праці

Закон України «Про оплату праці» визначає економічні та організаційні засади оплати праці працівників, які перебувають у трудових відносинах, на підставі трудового договору з підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та господарювання, а також з окремими громадянами та сфери державного і договірного регулювання оплати праці і спрямований на забезпечення відтворювальної та стимулюючої функцій заробітної плати.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про оплату праці» заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконаної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства.

Основна заробітна плата - це винагорода за виконану роботу відповідно до установлених норм праці (норми часу, виробітку, обслуговування, посадові обов'язки). Вона встановлюється у вигляді тарифних ставок (окладів) і підрядних розцінок для робітників та посадових окладів для службовців. В склад основної заробітної плати входить:

1.Винагороди за виконану роботу відповідно до встановлених нормами праці за тарифними ставками (окладами), відрядними розцінками робітників та посадовими окладами керівників, спеціалістів, технічних службовців, включаючи у

повному об'ємі внутрішнє сумісництво.

2. Суми відсоткових або комісійних нарахувань залежно від об'єму доходів (виручки), одержаних від реалізації продукції (робіт, послуг), у випадку, якщо вони є основною заробітною платою.

Арк.

Зм. | Арк. | № докум. | Підпис | Дата

Гонорар штатним працівникам газет, журналів, інших засобів масової інформації, видавництв, установ мистецтв та (або) оплата їх праці, яка нараховується за ставками (розцінками) авторської (постановочної) винагороди нарахованої на даному підприємстві.

Оплата при переведенні працівника на нижчеоплачувану роботу у випадках та розмірах, передбачених чинним законодавством, а також при невиконанні норм виробітку та виготовленні продукції, що виявилася браком не за виною працівника.

Оплата роботи висококваліфікованих працівників, залучених для підготовки перепідготовки та підвищення кваліфікації робітників.

6. Оплата праці за час перебування у відрядженні (не включає відшкодування втрат у зв'язку з відрядженням: добових, вартості проїзду, витрат на найманим житлового приміщення).

7. Вартість продукції, виданої працівникам при натуральній формі оплати праці.

8. Оплата праці (включаючи гонорари) працівників, які не перебувають у штаті підприємства (за умови, що розрахунки проводяться підприємством безпосередньо з працівниками), за виконання робіт:

- відповідно до договорів громадсько-правового характеру, включаючи договір підряду (за виключенням фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності);

- відповідно до зобов’язань осіб, які є членами спостережуваної ради або ревізійної комісії акціонерного товариства;

- згідно з договорами ч підприємствами про надання робочої сили (безробітним за виконання громадських робіт, учням та студентам, які проходять виробничу практику на підприємстві або притягнуті до тимчасової роботи на період канікул.

Додаткова заробітна плата - це винагорода за працю понад установлені норми, за трудові успіхи та винахідливість і за особливі умови праці. Вона включає доплати,

Арк.

Зм. | Арк. | № докум. | Підпис | Дата

надбавки, гарантійні і компенсаційна виплати, передбачені чинним законодавством, премії, пов'язані з виконанням виробничих завдань та функцій. До додаткової заробітної плати входять:

1. Надбавки і доплати до тарифних ставок (окладів, посадових окладів) у розмірах, передбачених чинним законодавством за суміщення професій (посад), розширення зони обслуговування або збільшення об’єму роботи, виконання тимчасово відсутнього працівника, а також в інших випадках.

2. Премії та винагороди, у тому числі за вислугу років, що мають систематичний характер, незалежно від джерела фінансування (крім сум винагород, що здійснюються один раз на рік або мають одноразовий характер).

3. Відсоткові або комісійні винагороди, виплачені додатково до тарифної ставки (окладу, посадового окладу).

4. Оплата праці у позаурочний час та неробочі дні у розмірі та за розцінками, встановленими чинним законодавством.

5. Оплата працівникам днів відпочинку, які надаються їм у зв’язку з роботою понад нормальної тривалості робочого часу, передбачених законодавством.

6. Суми, виплачені (при виконанні робі вахтовим методом) у розмірі тарифної ставки (окладу, посадового окладу) за дні перебування у дорозі до місцезнаходження підприємства (пункту збору) — місця роботи і назад, передбачені графіком роботи на вахті, а також за дні затримки працівників у дорозі у зв'язку з метеорологічними умовами та з вини транспортних підприємств.

7. Суми виплат, пов'язані з індексацією заробітної плати працівників.

8. Суми компенсації працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку з порушенням термінів її виплати.

9. Вартість безоплатно наданих окремим категоріям працівників відповідно законодавства житла, вугілля, комунальних, послуг, послуг зв'язку та суми коштів відшкодування їх оплати.

10.Витрати, пов'язані з наданням безоплатного проїзду працівникам транспорту.

Арк.

Зм. | Арк. | № докум. | Підпис | Дата

11.Вартість безоплатно наданого робітникам форменого одягу, який може користуватися поза робочим місцем і залишається у особистому постійному
користуванні, або


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10