У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

“Сучасне музичне мистецтво у світі”

Сучасне музичне мистецтво має різні форми прояву. Найсучаснішими з них є такі:

Хаус (House)

У середині 80-х у Чикаго виник новий вид танцювальної музики - хаус. Назва походить від клуба Warehouse (склад). Саме там чикагські ді-джеї вперше спробували змішувати сингли групи Kraftwerk зі звуком кардинально нового для того часу пристрою за назвою драма-машина. Вони зверталися до традицій андеграунда і кращі сучасні треки все ще звучать трохи "андеграундно", можливо також через якість запису. Корені цієї музики - диско. Характерним є ритм дискотеки, свингове звучання, заводні мелодії і загальний настрій радості і веселощів. Одним словом - музика для щасливих.

Класичний хаус простий: біт - чотири чверті: 1 2 3 4 і не занадто швидкий темп (120 ударів у хвилину), що відповідає серцебиттю танцюриста. Багато хто думають, що барабанні семпли, використовувані в класику від MFSB "Love is the message" - це фундамент хауса. Також широко використовується розвеселий вокал у дусі соул.

Гараж (Garage)

У той час як чикагські ді-джеї експериментували з драмою-машиною нью-йоркські ді-джеї в стінах клуба Paradise Garage під керівництвом Larry Levan родили інше, що не уступає в популярності на танцполе хаусу напрямок - гараж /Garage/ (за назвою клуба). Великий внесок у справу будівництва гаража внесли також музиканти з Нью-Джерсі. Надворі стояла середина вісімдесятих.
Що таке гараж - це насамперед вокал у дусі соул, а потім біт. Гараж - це глибока клубна музика з коренями в ритм-н-блюзі. Послухайте примадонну британського відділення гаража - Ultra Nate і ви відчуєте що таке гараж.

Дип Хаус (Deep House)

"Глибокий хаус" - стиль, що з'явився на стику "старого" чикагського хауса і госпела. Переповнений мелодіями, побудованими на старих (і всіма улюблених) акордних прогресіях, зіграних примарним звуком електрооргана. Дип Хаус - це насамперед хаус, а вуж потім - глибоке звучання інструментів.

Ейсід Хаус (Acid House)

Друге чикагське покоління експериментувало з більш психоделічним звуком трохи прискореного синтезатора Roland TB303. Цей інструмент є культовим, саме йому ейсід хаус зобов'язаний своїм незвичайно теплим, "фанковим" звучанням. Ейсід-хаус - це поп-музика майбутнього, швидка, по-справжньому різка і радісна.

Відрізняється від інших хаусов більш високим темпом і відсутністю вокалу. Ймовірно "Ейсид гімном" є кислотні треки від Phuture.

У самому кінці вісімдесятих цей стиль іде в глибокий андеграунд, щоб створити нові стилі - дуже швидкий хардкор, дип ейсид, що присипляє свідомість (але не ноги) транс і габбу - дуже швидку похідну хардкора (за 200 ударів у хвилину).

Транс (Trance)

Це щось середнє між амбієнтом і ейсід-хаусом. Транс значно безпечніше для барабанних перетинок, чим будь-яке техно, але під нього можна відмінно танцювати. Ціль цієї музики - перенести тебе в інший світи за допомогою руху. Пластичний і чіткий, дуже "космічний", транс рідко переборює оцінку "150 bpm" (150 ударів у хвилину).

Прогресив (Progressive)

Прогресив - це різновид хауса. Повна назва - Progressive House. З'явилася ця музика в останні роки. Характеризується наявністю симпатичної заводної мелодії і стабільним бітом у 120 - 130 bpm.
Чому прогресивний - не знає ніхто, просто так один з музичних журналів спробувався виділити це звучання. Ймовірно прогресивність полягає в поверненні до традицій стабільного біта і мелодійності хауса.
Як би те ні було прогресив сьогодні напевно сама популярна в нас на танцполі музика, втім і сама комерційна. Прогресив - стиль більшості танцювальних проектів популярних європейських виконавців - Quicksilver, Sash, Red5, Brooklyn Bounce і ін. Особливо можна виділити італійське трактування прогресивності - так називаний Dream House, воно ж Середземноморський Прогресив /Mediterranean Progressive/, представлений Gigi d'Agostino, Robert Miles і ін.

Техно (Techno)

Термін техно використовується для великої кількості видів електронної музики. Особливий, нетанцювальний аспект може бути знайдений в окремому напрямку техно - ембиент, на треках лейбла WARP. Інший вид багатьох стилів - детройтське техно.

Подібно хаусу, оригінальне техно характерно чотирма чвертями 1 2 3 4. Воно трохи швидше чим хаус (126-130 BPM) і не завжди містить диско-удари. Мінімальне техно -просто ритм і мало-мало звуку. Техно - крайність танцювальної музики, що має ті ж самі ритмічні основи, що й інші види хауса, але використовує більш інтенсивний синтезаторние семпли. Існує безліч варіацій на цю тему. Важкі версії, відомі як рейв і транс, більш швидкі версії - габба (Голландський жанр).

Детройтское техно (Detroit Techno)

Близько 1987 року в Детройті - місті Motown і P-funk - були створені футуристичні напрямки музики. DJ грали свою власну музику в клубах. Тоді це була різна музика; тепер вона звучить схоже. Експерти говорять, що це - сплав американського P-funk і європейської синтезаторної музики (New Order і Kraftwerk).

Фірмовим інгредієнтом детройтського техно є "голий" фанковий звук аналогового синтезатора, і, що саме головне, що ухає, що довбає ритм. Ніяких вокальних партій і підспівок. Однак, революційна річ у детройтським техно - це накладення ритмів, майже поліморфічне. Хоча це - не формальна поліритмія як в африканській племінній барабанній музиці: детройтське техно - більш проста музика і часто використовує третини замість чвертей.

Три герої детройтського техно - це Juan Atkins, Kevin Saunderson і Derrick May. Останній з них найбільш ортодоксальний і героїчний. Derrick May написав, наприклад, The Dance. Швидкі тарілки, нормальної швидкості барабан (брейк-бит), а також струнні і ритмічна тонова лінія. Ведучий ритм зіштовхується з


Сторінки: 1 2 3