У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Реферат на тему:

Визначні пам’ятки Лондона

ЗМІСТ

ВСТУП

У даному рефераті ми розглянемо визначні пам'ятки Лондона, столиці Об'єднаного королівства Великобританії й Ірландії.

Маються багато місць, що представляють інтерес у Лондоні. Серед них: Вестмінстерське абатство, Будинок парламенту, Букінгемський палац, Собор святого Пауля, Лондонський міст, Лондонський Тауер.

Лондон розташований на ріці Темзі. При перетинанні ріки Опорним мостом можна бачити Лондонський Тауер. Це – одне із самих старих споруджень міста. Багато сторіч назад це були фортеця, королівський палац і потім в'язниця. Тепер це - музей зброї.

На ріці Темзі недалеко від Лондонського Тауера, можна побачити Вестмінстерський палац, чи Будинок парламенту. Це - місце британського уряду, і це - одне з найбільш красивих споруджень у Лондоні. В одній з опор мається відомий Біг Бен, найбільший годинник Англії.

Букінгемський палац - лондонська резиденція королеви. Туристи завжди ходять дивитися на церемонію зміни охорони.

У Лондоні знаходиться безліч прекрасних площ. Деякі з них тихі, інші зайняті подібно Трафальгарській площі. Трафальгарська площа - центральна площа міста. Праворуч від площі мається Національна галерея, що має прекрасну колекцію європейських картин.

Собор святого Пауля - найбільша Англійська церква. Інша відома церква Вестмінстерське абатство.

Лондон також відомий красивими парками. Хайд-парк - найбільш демократичний парк у світі, оскільки кожний може говорити що-небудь, що він знаходить приємним там.

У даному рефераті ми розглянемо докладно визначні пам'ятки Лондона.

РОЗДІЛ 1. ПОГЛЯД НА

"Якщо Ви утомилися від Лондона, то Ви утомилися жити, тому що тут є усе, що можна чекати від життя" - так писав Семьюель Джонсон в 1777 році. І сьогодні він довідався б про усі чудові місця в місті, що розкинулися на берегах Темзи, що тече від Хемптон-Корта і будинку Парламенту до Кафедрального собору святого Павла, Лондонського моста і Тауера і далі до Гринвіча і моря.

Коли письменник Герберт Уеллс у 1911 році написав: "Для мене Лондон - саме цікаве, найкрасивіше, саме дивне місто у світі", - епоха кінних візків і розкоші короля Едуарда підходила до кінцю. 20 століття вже готувалося кардинально змінити обрису міста: хмарочоси і Сіті, вежа центрального поштамту, Центр Мистецтва на південному березі і Докландс, який виділяється на тлі цього - діловий центр XXI століття. Однак Лондон, столиця світу, залишився вірний собі. Семьюель Джонсон і сьогодні міг би пити каву в Ковент-Гардене чи бродити по вузьких провулках Сіті до церквей і стаєнь, що нагадують про Середньовіччя. М.Уеллс і зараз міг би бути присутнім на дебатах у Парламенті, піти на концерт у Хол або слухати військовий оркестр у королівському парку.

Сьогодні Лондон є великим міжнародним центром і займає площу близько 625 кв. миль. Це дивний світ, що багато іноземних туристів бачать спочатку з висоти літака, дивуючи зиґзаґоподібній стрічці Темзі і красі численних мостів.

Лондон став домом для 7 млн. людей, що живуть не в безіменних околицях, а в колишніх містечках, що складали його, у Вестмінстері й у районах, що зберіг риси свого провінційного минулого, - у Мерилбоні і Кенсінгтоні, Хемпстеді і Хайгеті, - там, де центральні вулиці й історичні пам'ятники нагадують про людей, що створили той Лондон, що кожне покоління відкриває для себе заново. Історія Лондона, зафіксована в документах, восходить на той час, коли на місці Вестмінстеру ще було болото. Римляні оселилися на території сучасного регіону Сіті приблизно в 60 році нашої ери, побудували міст через Темзу і створили знаменитий комерційний центр, що залучав безліч торговців. Значення Вестмінстеру, що був спочатку побудований як королівський палац незадовго до вторгнення в 1066 році Вільгельма-Завойовника, стало зростати після того, як він став місцем для засідання уряду. Палац знаходився недалеко від Темзи, поруч з Вестмінстерським Абатством, у декількох милях від Сіті.

Біг-Бен, голос Лондона, показує точний час з 1859 року. Будівництво годинної вежі висотою в 320 фунтів почалося в 1837 році при сходженні на престол королеви Вікторії. У цей час йшла реконструкція будинків парламенту, потерпілих від пожежі в 1834 році. Конструктор годиннику, Сер Едмунд Грімторп, архітектор і годинникар помер до того як дзвін вагою в 13,5 тонн був установлений за чотирма циферблатами годин, площа яких 23 кв. фунта.

Великий дзвін тріснув, його знову відлили, він тріснув ще раз, видавши знаменитий резонуючий дзенькіт. Чому дзвін називається Біг-Бен? Є дві версії. Можливо, що його назвали на честь валлійця, Сера Бенджаміна Холу, що у той час керував будівництвом. За іншою версією, назву було дано робітниками, що перевезли дзвін з ливарного цеху Уайтчапела на возі, запряженим 16 білими конями. Їхнім героєм тоді був боксер важкої ваги Бенджамін Каунт.

РОЗДІЛ 2. БУДИНОК ПАРЛАМЕНТУ У ВЕСТМІНСТЕРІ

У Вестмінстерському палаці, одному із самих знаменитих будинків світу, розміщається парламент Великобританії: палата лордів і палата громад. Перший палац був побудований для короля Едуарда-Сповідника, що вступив на престол у 1042 році. Сорок п'ять років потому для Вільгельма Руфуса, сина Вільгельма-Сповідника, побудували Вестмінстер-холл - самий елегантний зал у Європі, де в 1099 році був улаштований бенкет. У XIII столітті Генріх III-ій прибудував розписану палату, і під час його правління був скликаний перший парламент (від французького дієслова "parler" - говорити).

У 1265 році сюди були запрошені лицарі з графств і представники різних міст. Через 30 років парламент став більш демократичним, тому що представники вже не призначалися, а вибиралися.


Сторінки: 1 2 3