У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Сюрреалізм
1



Сюрреалізм... Значення цього слова навряд чи відоме будь-якій пересічній людині. І кожен в своїх догадах мав би різні версії щодо його змісту. Але так чи інакше хочеться пов’язати цей термін із сторони “реальність”. Хто знає французький префікс “сюр” обов’язково перекладе, як “лад”. Отже, слово “надреальність” нам вже є більш зрозумілішим. Чуючи його в уяві виникають думки про щось неземне, навіть некосмічне, щось ???, над реальне визначення чому не може дати навіть сама людина.

А власне що ж таке “сюрреалізм”? сюрреалізм – це течія в мистецтві та літературі, яка виникала в 20-х рр.. ХХ століття.

Тип думок викладений на папері, хоч, вульгарність, огляд і висока мораль, яка ніби схована у такому витворі мистецтва – ось основні характеристики цієї течії.

Тож чи стала вона культурою революцією? Чи зараз коли вона далеко в минулому ми можемо сказати, що твори цієї епохи є справжнім, надбанням, а такі їх творці, як Андре Бретон, Макс Ерпен, Андре Масок, Пабид Пікассо, Сальвадор Далі – класиками? І чи справді їх робити відображали щось дійсно неповторне? І якими прийомами вони користувались?

У своїй дослідницькій роботі я старалась дати відповіді на ці питання. Мені було цікаво працювати над нею адже течія “сюрреалізму” поєднувала в собі здавалося б непоєднуване - ???????. ця тема є також дещо дивною, тим що великий вплив на течію мали роботи німецького психіатра Зігмунда Фрейда. Надіюсь буде так само цікаво слухати мою роботу, як і мені проводити паралелі між