У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Актуальний психологічний стан

Актуальний психологічний стан

Розробка та оформлення інтер’єру – мистецтво прикладне, ужиткове. З нами постійно відбуваються життєві метаморфози: ми стаємо старші, отримуємо нову роботу, підростають діти, ми змінюємо стиль життя. Виникає потреба (часом навіть непереборне бажання) в новому інтер’єрі, який би відповідав нашим змінам. Він є наслідком наших нових потреб, прагнень, можливостей. Тому дуже важливо зупинитися і подумати: “Чого я хочу тут і зараз?” коли живемо минулим – відбираємо у себе майбутнє. Коли живемо майбутнім – крадемо дорогоцінний час теперішнього. Насолоджуйтеся сьогоденням!

Темперамент, характер

Інтер’єр домашнього житла – це коктейль під назвою “Наш Портрет”, де у різних пропорціях змішуються психологічні смаки всіх членів сім’ї. По-справжньому особистий інтер’єр – наслідок врахування цих смаків. А вони, в свою чергу, визначаються нашими біологічними задатками (темпераментом), досвідом та стилем життя, характерними рисами нашої особистості.

Темперамент та інтер’єр

Тип темпераменту (внутрішній колір) | Дія зовнішніх кольорів (великі площини)

Теплі кольори (жовто-червоні) | Холодні кольори (синьо-зелені)

Холерик (червоний) | Сприяють легковажності | Сприяють стриманості у поведінці

Сангвінік (жовтий) | Послаблюють контроль, свідомості | Сприяють посиленню уваги

Флегматик (зелений) | Посилюють інтелектуальні здібності | Викликають відстороненість і замкнутість

Меланхолік (синій) | Сприяють посиленню контактності | Посилюють замкнутість і зосередженість

Простір

Відповідність інтер’єру до провідного органу чуття є важливою умовою для комфортного почування людини у цьому просторі. Вся інформація “запаковується” нами в зорові образи, звуки та відчуття. У кожного з нас серед органів чуттів є провідний, який швидше і частіше реагує на подразники середовища. На цій основі ми поділяємося на візуалів (зорові образи), аудіалів (звуки) та кінестетиків (відчуття).

Діти до 10 років переважно кінестетики. Якщо оформляємо дитячу кімнату, керуючись власним смаком, – все має бути красиво і акуратно – то діти можуть не почувати себе господарями там. Їм головне – щоб було зручно і затишно. Тому не дивуйтеся, якщо улюбленим місцем для ігор Ваші нащадки оберуть надзвичайно комфортний диван у вітальні.

Колір

Людський зір генетично закодований сприймати світ у кольорі. Колір – це те, що наповнює простір емоціями і красою. Він може притягувати і відштовхувати, заспокоювати і збуджувати, наповнювати енергією і виснажувати. Причиною чудового настрою можуть бути певні кольори, котрі супроводжують Вас протягом дня.

Якщо хочете затишну вітальню, то 60% її інтер’єру, враховуючи стіни і підлогу, нехай будуть у відтінках Вашого улюбленого кольору. 30 % - штори, меблі, накриття – в кольорі, який додає Вам енергії, а 10 % - в кольорі, що дає Вам відчуття безпеки і спокою.

Дозвольте дітям вносити до своїх кімнат чи кутків власні барви, навіть якщо вони видаються нам крикливими і позбавленими смаку. Ці кольори дозволяють їм краще розвиватися, а нам дадуть можливість краще порозумітися з ними.

Форма.

Особистість кожного з нас знаходить своє вираження у певній геометричній формі. Їх символіка накладає відбиток і на середовище, що нас оточує. Організуючи довкілля (приватне помешкання чи офіс) відповідно до своєї психогеометричної форми, людина отримує інтер’єр, який активізує сильні сторони її особистості та зводить до мінімуму вилив негативних факторів.