У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Кваліфікаційна робота

Колекція коктельних плать « Ніч перед Різдвом або Шанель по правилах і без»

Зміст

Вступ………………………………………………………………….3

Розділ І. Все століття в одному платті - ідея створення колекції

Розділ ІІ. Образно-асоціативна основа творчого рішення композиції колекції.

Закономірності і засоби композиції колекції……..12

2.2. Колір як засіб композиції…………………..............15

Роль тканини і декору в сучасному костюмі……...17

Розділ ІІІ. Технологічна частина.

Технічний опис моделей……………………….........20

Технічне моделювання……………………………….23

Розкладка лекал……………………………………….30

Послідовність виконання роботи в матеріалі……...31

Конфекційна карта…………………………………....34

Розділ ІV. Економічна частина.

Калькуляція…………………………………………....35

Висновки………………………………………………………........36

Список використаних джерел…......…………………………….38

Додатки

Вступ

Існує богиня, непостійна, неспокійна,

дивна в своїх смаках,

божевільна в своїх прикрасах,

яка появляється, повертається

і народжується у всі часи...

Її ім’я – Мода

Вольтер

Король Франції Людовік ХІ назвав моду «дзеркалом історії». Це визначення трьохсотлітньої давності не застаріло і сьогодні. На протязі віків історики моди і костюму намагаються знайти відповіді на одвічні запитання – що штовхає людей – жінок і чоловіків – постійно обновляти фасони одягу, взуття, змінювати зовнішність, ріст, вагу, колір волосся, очей? Для того щоб розгадати цю найбільшу таємницю треба погодитись, що перемінам піддаються не тільки одяг і аксесуари, мода охоплює практично всі сторони людського життя.

Століття за століттям, десятиліття за десятиліттям, рік за роком, сезон за сезоном мода, виступаючи формою «колективного божеволення», диктує неписані закони. Вона вітряна, капризна, мінлива. Розвиток кожної ідеї в сучасному світі проходить дуже швидко, так інколи ще не повністю себе вичерпавши і відшліфувавши, а модою вже володіють нові ідеї і помисли. Але є ідеї і моделі, яким судилось пройти перевірку часом, залишитися в історії моди і навіть бути прекрасними протягом цілих століть. Так з’являється класика моди, моделі якої з невеликими поправками переходять із сезону в сезон. Це і англійський костюм початку 30-х років, і маленьке чорне плаття, створене великою Шанель в 1926 році, й пальто-тренч, подібний до плаща.

Сучасна мода вирізняється багатством ідей і свободою вибору. Фаворитом сьогоднішньої моди є плаття: кольорові й з принтами – для дня, більш темні – для коктелю і чорні – для вечора. Плаття стають лаконічні, з прямими лініями і цікавими деталями. Саме тому я пропоную колекцію молодіжного коктельного вбрання. Маленьке чорне плаття знову повернулося, але заговорило по-новому, прикрашене вишивкою бісером та камінням, срібними та золотими доповненнями, в поєднанні м’якого хутрa та цікавих хусток – воно заспівало бойківську колядку.

Розділ І. Все століття в одному платті – ідея створення колекції.

Зовсім недавно в моді трапився черговий переворот: повернувся колір. Не те що б його раніше зовсім не використовували, проте шик і елегантність асоціювалися перш за все з чорним. Останнє могло претендувати на ексцентричність і сексуальність, але ніяк не на хороший тон. І ось вже декілька сезонів в моді багатоколір’я. Причому іноді в екстремальній формі – пригадайте мікс, що панував недавно, який дозволив змішати в одному наряді шотландську клітку і квіткові орнаменти. Мікс поступово здає свої позиції, а колір набирає обороти. Новий рік дизайнери радили зустрічати в золоті, розбавивши його червоним, жовтим, ліловим. У колекціях зими рясно представлені прозорі вставки, волани, що розвіваються, і рюші, плісировка, і всякі маленькі, але надзвичайно цікаві деталі. Але чи багато хто здатний витримати панування кольору над реальністю? Свят взимку багато. Кожному свій наряд? Невигідно! Причому невигідно не тільки для середньої громадянки, але і для світської пані з аристократичним родоводом: положення зобов’язує купувати від-кутюрні плаття, а вони ох як дорогі! Можна, звичайно, витратитися на одне, але абсолютно надзвичайне. Але діє негласне правило, якому підкоряються майже всі жінки: не з’являтися двічі підряд в одному і тому ж наряді. Ось тут із слабкими нервами здаються – і витягують з надр гардеробу важку артилерію: маленьке чорне плаття.

Говорять, жінки і раніше носили скромні чорні плаття. Для цього були особливі причини. Як правило – траур. Або бідність. Вдова, прoдавщиця в магазині, самотня стара діва. У будь-якому випадку з життєрадісністю чорний колір не асоціювався. Чи був він модним? Часом. Коли англійська королева Вікторія овдовіла, слідом за нею в траур одягнулась вся країна. Проте фетишем чорне плаття стало набагато пізніше. Його придумала в 1926 році екстремістка моди Габріель Шанель. Але його появі передувала довга робота модної думки.

На зламі століть кутюр’є Поль Пуаре запропонував панянкам відмовитися від корсетів. Потім жінки в пориві кокетування і заради велосипедних прогулянок трохи привідкрили ноги. Перша світова війна і економічні перепади змусили жінок вести все більш активний спосіб життя, якому довгі спідниці тільки заважали. На вбрання йшло все менше тканини, а до крою відносилися все більш прискіпливо. Грунт для появи маленького чорного плаття був підготовлений.

Габріель Шанель придумала його в 1926 році. До того були жіночі брюки, матроска, полотняні костюми, трикотажні кофтини. У всьому – підкреслена простота і лаконічність. Вони стали символом нового шику. Але найповнішу філософію Шанель виразилася саме в маленькому чорному платті. Як воно виглядало тоді? Без яких-небудь надмірностей: без комірця, гудзиків, шнурків, складок, воланів і бахроми, з напівкруглим вирізом і довгими вузькими рукавами. Особливий пункт – довжина спідниці. Вчасно зупинитися – велике мистецтво, і мадмуазель володіла ним досконало. Шанель говорила, що багато кутюр’є знають, як повинен виглядати верх плаття, і лише вона одна вміє зробити його низ. Довжину вище коліна вона вважала неприйнятною: коліна здавалися їй найпотворнішою частиною жіночого тіла.

Маленке плаття не випадково було чорним: Шанель втратила коханого. Але все, що


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7