У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Проект інтер’єру вітальні
35



Кваліфікаційна робата на тему: “Проект інтер’єру вітальні.”

ЗМІСТ

1.Вступ………………………………………………………………………………………………………….

2.Планувальне вирішення…………………………………………………………………………..

3.Композиційне та кольорове вирішення………………………………………………….

4.Опис обладнання……………………………………………………………………………………..

5.Функціональне вирішення……………………………………………………………………….

6.Матеріали і технології………………………………………………………………………………

7.Економічна частина………………………………………………………………………………..

8.Література……………………………………………………………………………………………….

9.Додатки……………………………………………………………………………………………….

ВСТУП

ПЛАНУВАЛЬНЕ ВИРІШЕННЯ

Якщо головне - простір,то можна відкрити границі вітальні, знищивши міжкімнатні перегородки. Об'єднавши вітальню з кухнею одержимо досить велике приміщення, у якому функціональні зони ( їдальня, вітальня,) будуть позначені за допомогою різних прийомів. Тепер можна зробити інтер'єр неповторним і сучасним. Перешкодити насолоджуватися «відкритим» життям можуть тільки запахи з кухонної зони. Утім, за допомогою сучасного кухонного устаткування з цією проблемою можна справитися. Головне - прийняти це в увагу.

Для чого потрібна вітальня?

-щоб урочисто пообідати з родиною;

-як спальне місце когось із членів родини (не в кожного є окрема кімната);

-щоб подивитися ввечері кіно всією родиною;

-щоб дорослим було де замкнутися від дітей і попрацювати;

-щоб дітям було де замкнутися від дорослих, ну і теж чим-небудь зайнятися наприклад, музикою;

Для того щоб з'єднати вітальню з кухнею, робимо перепланування. Замість вилучених перегородок установлюємо перегородки із гіпсокартону.

У вітальні передбачена зона яка використовується як звичайні дні так і в робочі . Бажано, щоб вона була розташована біля вікна і мала природне освітлення. У цій зоні може знаходитися письмовий стіл або секретер, книжкова шафа або полки. При обмеженій площі квартири у вітальні можуть бути передбачені й іншої зони - зона ігор для дітей, і спальна зона.

Для того щоб проект був успішно виконаний потрібно перед плчатком ремонту виготовити робоче креслення.

Робоче креслення - проекційне зображення приміщень у масштабі на визначеному носії інформації (паперові, кальці, плівці, у комп'ютері і т.п.) за допомогою графічних образів - крапок, відрізків прямих і кривих ліній, символів, умовних позначок і т.п.

9

Використовують як обов'язкову складової документації, призначеної для створення або реконструкції приміщень і постачають написами, що пояснюють, технічними вимогами, технологічними указівками.

Перший варіант - показувати усе на пальцях: я хочу те, а тут - це... Але тоді потрібно змиритися з тим, що доведеться «жити» у квартирі в плині всього часу ремонту. Тому що, по-перше, показане на пальцях дуже непросто запам'ятати. А по-друге, досвід показує, що займатися цим прийдеться з ранку до вечора, оскільки в плині ремонту все безупинно міняється і виникають нові ситуації і нові проблеми, що вимагають нових пояснень... І врахуємо , щоб пояснювати навіть на пальцях, потрібно дуже, дуже добре розбиратися в архітектурі, у сантехніці, в електриці, у підборі розчинів і фарб, у паркетних роботах і в безлічі інших спеціальних питаннях...

Другий варіант - подбати про те, щоб будівельний проект був зроблений по-людськи: тобто, повинні бути виконані всі робочі креслення для кожного з фахівців, що займаються ремонтом: свої - для мулярів, свої - для сантехників, свої - для електриків і т.д. і т.п. А кожний з майстрів, маючи в руках відповідні робочі креслення, будуть знати, що саме він повинен зробити і що запитає з нього господар, перш ніж розрахуватися за роботу.

Тому на проекті використане креслення плану вітальні до реконструкції і після реконструкції.

 

10

Перелік робіт при ремонті .

1. Перепланування

2. Вирівнювання стін, стель, укосів з допуском 1-2 мм на 2м

3. Повна заміна провідників (мідь) і сантехніки (мідь або метало пластик)

4. Заміна дверей та вікон (натуральне дерево або метало пластик)

5. Утеплення й остіклення балконів і лоджій

6. Облаштування підлоги (паркетна дошка; паркет натуральний; плитка)

7. Облаштування багаторівневих підвісних стель

8. Обклеювання стін шпалерами з натуральних матеріалів і фарбування високоякісними барвниками

9. Облицювання декоративною керамічною плиткою (із фризами і бордюрами)

11

КОМПОЗИЦІЙНЕ ТА КОЛЬОРОВЕ ВИРІШЕННЯ

Кольорове вирішення вітальні складається в основному з представлень хазяїнів про домашній затишок. Тут можуть знайти собі місце і приглушені тони, і буйство фарб. Головне, щоб фарбування всіх елементів інтер'єру складало єдине ціле. Потрібно вибирати основний колір і доповнити його підтримуючими відтінками або побудувати загальну картину на контрастах. Добре виглядають сполучення меблів з мореного дерева і білих стін, світлі відтінки червоного дерева на синім, зеленому тлі, меблі зі світлих порід з темними ахроматичними поверхнями.

Тон

Вітальня, як правило, найсвітліша кімната, адже тут завжди повинен панувати радісний настрій. Тому краще скористатися теплими тонами:

-бежевим, коричневим, розведеним жовтим кольором.

Якщо часто повний дім гостей, при виборі кольорової гами приміщення доречно використовувати теплі тони (червоний, жовтогарячий, жовтий), що створюють у кімнаті піднятий настрій. Якщо ж вітальня є, у першу чергу, місцем відпочинку і розслаблення, варто подумати про холодні тони - блакитний, зелений, синій. За допомогою кольору можна розділити вітальню на дві частини: їдальню оформити в яскравих тонах, а місце навколо каміна або телевізора - у спокійних холодних, що налаштовують на релаксацію.

Якщо у вітальні передбачена робоча зона, вирішувати її бажано у світлих тонах - сіро-блакитних, золотавих, ясно-коричневих з яскравими, насиченими колірними елементами, що декорують. Чим яскравіший колір, тим менше повинен бути цей елемент. Це можуть бути настінні панно, диванні подушки, невеликі килими. Велика люстра на стелі забезпечить загальне освітлення і відчуття святковості, а кілька світильників - бра, торшери або настільні лампи - створять затишок і комфорт у різних частинах вітальні.

На даному проекті використана тепла кольорова гамма,до якої входять: червоно- оранжевий ,жовто-зелений,білий,світло- бежевий кольори.

19

Але якщо вітальня - це, насамперед, місце розслаблення, то краще буде використовувати тони синьо-зеленої гами. Модним зараз є оформлення стін Print. Це яскраві фотографії з будь-якими мотивами (найбільш популярними є


Сторінки: 1 2 3 4 5 6