У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Поп-арт
22



Зміст

Вступ………………………………………………………………………....2

1.Методичні рекомендації…………………………………………………...3

2.Дадаїзм як передумова виникнення поп - арту………………………………..5

3.Неореалізм у різних країнах Європи та США. Утвердження

поп-арту як стилю в мистецтві……………………………………………………………… 6

4.Фотореалізм Френсіса Бекона………………………………………………………………7

5.Основні фази розвитку поп-арту у мистецтві…………………………………… .8 6.Поширення стилю територіями США, його особливості та відмінності……………………………………………………………………………………………….10 7.Мода на поп-арт у 70-их………………………………………………………………………14

8.Вплив Йозефа Бойса на свідомість людей …………………………………………18

9.Висновки ……………………………………………………………………21 10.Список використаної літератури……………………………………….22

Вступ

Програма з образотворчого мистецтва враховує традиції та сучасні тенденції розвитку національної та зарубіжної образотворчої культури. Ґрунтується на ідеях цілісного естетичного розвитку особистості на основі свідомого розуміння полі художнього та полікультурного образу світу.

В основу цього уроку покладені принципи єдності загальнолюдського та національного змісту образотворчої освіти, взаємодія компонентів соціального досвіду людини, поєднання сучасного мистецтва з елементами та основами програми образотворчого мистецтва.

Мета уроку полягає в особистісному розвитку учнів і збагаченні їхнього емоційно-естетичного сприйняття сучасного мистецтва; опанування вміннями та навичками в образотворчій діяльності; формування художньо-практичної компетентності; готовності використовувати отриманий досвід у самостійній творчій роботі; формування здатності сприймати,інтегрувати та характеризувати твори образотворчого мистецтва, висловлювати особисте ставлення до них, аргументуючи власні думки, судження, оцінки.

Сучасний мистецький напрямок поп-атр несе в собі нове бачення світу, мистецтва загалом. Нове вираження свого світогляду, в задумці і в творах поп-арту, має за мету не так впливати на зір, як на формування думки. Це мистецтво представляє сучасний світ, сучасних митців і їхню неординарність. Кожна особистість дивлячись на твори в стилі поп-арт розуміє їх по своєму. Для ще несформованої особистості такі твори можуть відіграти дуже важливу роль на подальшому її розвитку і світо сприйнятті.

Тому цього уроку ми спробуємо заглибитися в сучасне образотворче мистецтво, зрозуміти його зв’язки з іншими видами мистецтва. Що допоможе учням сформувати та розвинути асоціативно образне мислення, уяву. Фантазію, пам'ять, художній смак і творчі здібності.

Методичні рекомендації

Розвиток чуттєво-емоційного та естетичного сприймання світу, асоціативно-образного мислення, цілісного бачення вміння виділити основне у явищах та формах. Виявлення специфіки художньо-образної мови мистецтва, композиційно-художніх і технічних засобів різних видів мистецтв. Створення художніх образів на основі чуттєво-емоційного сприймання мистецьких творів, асоціативно-образних інтерпретацій природних форм та явищ.

Залучення учнів до системного пізнання, опанування техніками та прийомами образного виявлення як художньої осново для особистісного самовираження. Вивчення зразків світового та національного мистецтва з творчим переосмисленням і використанням власного досвіду в практичній творчій діяльності учнів.

Робота над темою уроку не тільки дала учням великий об’єм доступної навчальної інформації, але й збагатила їхній словарний запас термінами та поняттями,що сприятиме розвитку у них логічного мислення, уміння робити висновки, прогнозувати майбутнє, тим самим розвиватиме їхній інтелект.

Для покращення проведення уроку потрібно врахувати основні завдання курсу в які входить виховання духовних та моральних ціннісних орієнтирів у сфері образотворчого мистецтва, смаків, потреб у творчості; розуміння учнями зв’язків образотворчого мистецтва з іншими видами мистецтва.

Розвиток особистісних якостей учнів ґрунтується на освітніх компетенціях : когнітивних (пізнавальних)- чуттєво-емоційне сприйняття ; вміння відчувати і бачити навколишній світ, виявлення пізнавальної активності;

креативних (творчих)- асоціативно-образне мислення; виявлення фантазії, уяви у створенні власних образів у художньо-практичній діяльності;

методологічних – поняттєво-логічних мислення; вміння визначити мету, способи та організацію її досягнення; здатність до самоаналізу та самооцінки;

комунікативних – розуміння мови мистецтва, як форми міжособистісного спілкування; розуміння почуттів інших людей, різноманіття творчих проявів, бачень і розумінь дійсності; усвідомлення взаємозв’язку з однолітками і дорослими та відповідальності під час виконання робіт.

Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів :

Початковий – учень володіє незначною частиною тематичного матеріалу, має слабо сформований рівень сприйняття художніх образів, виявляє певні творчі вміння та навички, володіє незначною частиною термінологічного мінімуму; словниковий запас в основному дозволяє викласти думку.

Середній – учень може відтворювати художні образи на репродуктивному рівні, але не завжди розуміє образної сфери художнього твори; застосування знань та термінологічного запасу на практиці задовільне.

Високий – учень має міцні знання програмового матеріалу, але аналізуючи художні твори, допускає неточність у формуваннях та використані спеціальної художньої термінології, не завжди обґрунтовано може довести свою точку зору на художні явища в процесі їх сприймання, не завжди вміє відтворити окремі фрагменти художніх образів. Вказані неточності може виправляти самостійно.

Поп-арт

2.Дадаїзм як передумова виникнення поп - арту

Стан в якому опинився авангардизм в результаті панування абстракціонізму, зумовило прагнення істотним чином зрадити художні засоби. Такою спробою з'явилося включення в абстрактні композиції реальних предметів, які, по думці представників цього напряму. дозволяють художнику створити особливий художній світ. Біля витоків цього напряму, що набув широкого поширення в Англії. США, Канаді і деяких інших країнах, стояв Марсель Дюшан, засновник "дадаїзма", - модерністської течії в мистецтві, що склалася в 1915 р. в Цюріху. Естетична платформа "дадаїстів" була конгломератом різних модерністських ідей і творчих прийомів. У кубізму вони перейняли колаж - техніку виконання картини за допомогою наклейок з газет, кольорового паперу, шпалер, фотографій: нерідко використовувалися і об'ємні матеріали - дріт і різного роду предмети викинуті на міське звалище, сміття, і т.п.. У футуризму вони запозичили так звану брюнтістську музику, що виконується на каструлях, сковородах, скляних банках і кухлях і т.д. Дадаїсти заперечували класичні традиції в мистецтві, оскільки на їх думку вони виражали міщанські смаки. До 1922 р. дадаїзм як діяльність творчих груп і об'єднань перестає існувати і багато його діячів переходять на позиції сюрреалізму.

Не задовольняючись ні ефектами абстрактного експресіонізму, ні технікою наклеювання Курта Швітерса, ні так званими редімейдамі (готовими


Сторінки: 1 2 3 4 5