У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Курсова робота

Крістіан Діор і його вплив на розвиток моди.

Зміст

Вступ ……………………………………………………………..3

Розділ І. Костюм 1950-х років ХХ ст..

1.Возникновение моды прет-а-портеСоциальные различия теперь требовали более изощренных, чем раньше, способов демонстрации.Ідеал жіночої краси………………………………………………………5

2. Стиль «Нью лук» - прихильність і критика……………………………8

Стиль 1950-х гг.прирр — «нью лук»Розділ ІІ. Епоха Крістіана Діора

1. Творчий шлях Крістіана Діора………………………………………….10

2. Дім моди “Крістіан Діор”………………………………………………..14

Розділ ІІІ. Стиль „New look” Крістіана Діора

1. Повернення рококо.....................................................................................16

«Нью лук» и ансамбль2. « Нью лук » та ансамбль.............................................................................18

3.Изменения в силуэт 1950-х гг Зміни в силуеті 1950-х рр...........................................................................21

Образно-ассоциативный подход к созданию коллекции4. Образно-асоціативний підхід до створення колекції...............................23

Висновки...........................................................................................25

Список використаної літератури....................................................27

Додатки.............................................................................................28

Вступ

Повоєнний час приніс із собою глибоко приховане прагнення викреслити зі свідомості жахливі будні війни, повернути собі легке благополуччя звичайного життя з його прозаїчними радощами та сподіваннями. Всі мріяли про зняття з себе вантажу відповідальності та злигоднів, про традиційний розподіл соціальних ролей, про вороття достатку, відібраного війною. Жаданою відповіддю на ці чекання стала перша колекція Крістіана Діора 1947 р., що отримала назву „нью лук” (New look), визначивши напрямок розвитку візуального стилю 1950-х років. Заперечивши утилітарну прагматику костюма воєнного часу, Діор запропонував провокуючий гіпержіночний образ: асексуальності сорокових він протиставив високо підняті гостроконечні груди та пишні стегна , геометричній мускулінності рамен – покотисту округлість жіночих плечей, футлярності закритого одягу – звабливість глибоких декольте, мужній брутальності прямого силуету – слабкість осиної талії, надійності стійкої коркової танкетки – крихкість тонкої шпильки, ощадливості матеріалів – марнотратно широкі спідниці, відсутності аксесуарів – обов’язковість різних капелюшків, рукавичок, сумочок, намист, браслетів, кольє тощо. Прийняття такого образу означало для жінки 1950-их років, що війна скінчилася назавжди та почалася доба миру і спокою.

Поява в 1947 році Крістіана Діора стало одним з найважливіших подій в історії моди XX століття. «Собственно говоря, все, что я знаю, вижу или слышу, все в моем существовании превращается в платья. «Власне кажучи, все, що я знаю, бачу або чую, все в моєму існуванні перетворюється на сукні. Платья — это мои химеры, но химеры прирученные, сошедшие из мира видений в обычный мир». Плаття - це мої химери, але химери приручені, що зійшли зі світу видінь у звичайний світ ». «Женщины с их интуицией понимают, что моим главным желанием было не только сделать их более красивыми, но и более счастливыми.«Жінки з їх інтуїцією розуміють, що моїм головним бажанням було не тільки зробити їх більш красивими, але й більш щасливими. Их признательность и служит мне наградой» . Їх вдячність і служить мені нагородою » - говорив Крістіан Діор.

Творчість Діора знаходиться на стику двох світів - минулого і майбутнього. Як же вийшло, що цей скромний сорокарічний провінціал зумів стати одним з найвідоміших людей нашого часу? Як вийшло, що його мода, яка обернена в минуле і оспівує вічну жіночність і витонченість, виявилася настільки привабливою для мільйонів звичайних домогосподарок усього світу? Чому таке коротке професійне життя майстра залишило після себе такий яскравий слід в історії моди, а його марка до цих пір є однією з найвідоміших?

Мета курсової роботи висвітлити питання про неповторну особистість Крістіана Діора і про той вплив, який він справив на розвиток моди.

Розділ І. Костюм 1950-х років ХХ ст.

1.Возникновение моды прет-а-портеСоциальные различия теперь требовали более изощренных, чем раньше, способов демонстрации.Ідеал жіночої краси

Як і слід було чекати, після закінчення Другої світової війни образ жіночого ідеалу кардинально змінюється. Повоєнний час приніс із собою глибоко приховане прагнення викреслити зі свідомості жахливі будні війни, повернути собі легке благополуччя звичайного життя з його радощами та сподіваннями. Жінки втомилися, як від емансипації 1920-30-х років, так і від постійної економії кризових і військових часів. А так як після війни спостерігався явний дефіцит чоловіків, то в умовах жорстокої конкуренції могли перемогти лише ті, хто виглядав найбільш привабливо, чуттєво і спокусливо. Напевно, саме тому мода 1950-х років так і залишилася найжіночнішою і найвитонченішою за все ХХ століття.

Мода 1950-х гг. Але така мода пред'являла жінці жорсткі вимоги - мати ідеальну фігуру з тонкою талією і пишним бюстом, яка створювалась за допомогою корсета, накладок на стегна і прокладок в бюстгальтері, а ще ретельний макіяж, який наносили вже зранку.

Этот образ пропагандировали не только модные журналы для дам из высшего общества, но и реклама, обращенная к массовому потребителю. Цей образ пропагували не тільки модні журнали для дам з вищого суспільства, а й реклама, звернена до масового споживача.

В США сформировался рекламный образ идеальной семьи, соответствующий ценностям среднего класса: преуспевающий муж, ухоженные дети, идеальная жена и мать. У США сформувався рекламний образ ідеальної сім'ї, відповідний цінностям середнього класу: процвітаючий чоловік, доглянуті діти, ідеальна дружина й мати.

Переломним кордоном прийнято вважати 1947 р., коли Крістіан Діор представив колекцію "New Look" ( "Новий погляд"). Замість холодних див попередніх часів з підплечиками і маленькими грудьми на подіумі з'явилися граціозні феї з маленькими голівками, похилими плечима, високими грудьми, осиною талією та пишними спідницями, що сягають середини щиколоток. Для створення "легкості" сукні нерідко слугувала багатошарова нижня спідниця. У результаті таке "повітряне" сукню могло мати зовсім не "повітряну" вагу - від 4 до 20 кг (що не дивно, якщо врахувати, що на деякі моделі йшло до 40 метрів тканини).

Спочатку подібна марнотратна розкіш і пишність багатьма була


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10