У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Курсова робота

на тему:

«Явлення Ісуса Христа Марії Магдалині після воскресіння»

(малярство на полотні)

План

Вступ.

Розділ I. Богослов’я сюжету явлення Ісуса Христа Марії Магдалині після воскресіння.

I.1. Марія Магдалина, як персонаж Нового Завіту.

I.2. Втілення образу Марії Магдалини в образотворчому мистецтві.

I.3. З’явлення воскреслого Христа.

Розділ II. Історія, технологія та техніка олійного живопису.

II.1. Зародження техніки олійного живопису.

II.2. Інструменти, матеріали і технологія олійного живопису.

II.3. Техніка олійного живопису.

Розділ III. Вибір теми та послідовність виконання роботи.

III.1. Вибір теми та її композиційно-колористичне рішення.

III.2. Послідовність виконання роботи.

Висновки

Використана література

Додатки

Вступ

Живопис, подібно рисунку, - одна з базових дисциплін у підготовці художника і як вид мистецтва є ефективним засобом естетичного осмислення дійсності. Воно емоційно впливає на людину, розвиває її інтелект, допомагає бачити і відображати світ. Навчання живопису обумовлено вихованням і розвитком у художника-початківця вміння бачити різноманіття форм і фарб, так званого колористичного бачення, яке формується в результаті поглибленого вивчення колірних взаємин у натурному матеріалі та живописному вирішенні етюду. Оволодіння живописними засобами на основі виконання практичних завдань розвиває у студента здатність гостріше бачити і знаходити красу в навколишньому світі, виховує смак, уміння образно мислити колірними відносинами, гармонією, а не забарвленням предметів.

Живопис - це вид образотворчого мистецтва, в якому художній твір створюється за допомогою фарб, нанесених на будь-яку тверду або еластичну поверхню. Це одна з високорозвинених форм мислення та трудової діяльності людини.

Живопис є відображенням духовного змісту історичних епох, тих чи інших релігійних або ідеологічних концепцій. Перші відомості про його виникнення та розвитку відносяться до глибокої старовини. З історії світового обзазотворчого мистецтва ми знаємо, що вже на самому ранньому етапі розвитку культур відбувався відбір прийомів і засобів зображення навколишнього світу, фарбувальних пігментів.

Жодо сюжету, який я обрала, п ісля Воскресіння впродовж 40 днів, аж до Вознесіння, Воскреслий Ісус з’являвся Своїй Матері, учням, апостолам, послідовникам. Він настановляв їх, направляв на вірний шлях мученицького служіння, благословив на вірний шлях служіння. Ці 40 днів від Воскресіння до Вознесіння учні отримали добрий урок, випробування і науку.

За свідченням євангелістів перше з’явлення Господа після Воскресіння було Марії Магдалині: «Як Воскрес Він уранці дня першого в тижні (себто в неділю – В.М.), то з’явився найперше Марії Магдалині…» (Мр. 16. 9). Це підтверджує також святий євангеліст Іван (Ів. 20. 11 – 18).

Є деякі неправдоподібні публікації (Л.Х. Доулинг, 1995; J.F. Walvoord, R.B. Zuck, 1993) про те, що найперше Ісус Христос з’явився Своїй Пречистій Матері, а потім Марії Магдалині. Автори цих чуток пояснюють це тим, що буцімто самій Пречистій Матері було незручно і невигідно розповсюджувати слухи, що її Син Ісус воскрес. Багато людей у це не повірили б, гадаючи, що навмисно розповсюджуються неправдиві вигадки.

Ось чому про перше з’явлення Ісуса Своїй Матері у Євангеліях немає згадки і немає заперечень цього істинного факту. Цілком зрозуміло, що євангелісти теж не хотіли згадувати Богоматір як свідка істинної події – Воскресіння Господнього.

Адже, якщо апостоли, учні й послідовники Ісуса не зразу повірили Його Воскресінню, то чи повірили б люди про Воскресіння зі слів Матері Ісуса? Ось чому про те, що Ісус після Воскресіння вперше з’явився Своїй Матері, не знайшло місця у Святих Євангеліях.

Автори, що пишуть буцімто Ісус Христос вперше з’явився Своїй Матері кажуть також, що у єрусалимському храмі Воскресіння й досі можна побачити те місце, де зразу ж після Воскресіння Ісус насамперед з’явився Своїй Матері. Це відбулося неподалік від кувуклії (спальні) Матері.

Однак, всі правдиві відомості ми повинні черпати тільки із Євангелій. Відомостей про те, що Ісус вперше з’явився Богоматері у всіх чотирьох Євангеліях немає. А описується перше з’явлення Ісуса

Хто ж така була Марія Магдалина? Ми знаємо її як блудницю, яку пробачив Ісус. Ця грішниця мила Його ноги сльозами та витерла своїм волоссям. Її звали Марія Магдалина. Нові наукові дані розповідають, що Ісус не тільки цілував її, але й міг обрати проводирем свого вчення. То чому ж ми знаємо її як повію? Можливо, ця жінка просто жертва наклепів? Було проведено багато досліджень на цю тему. Серед них – цікавими та найбільш правдивими виглядають розвідки ВВС.

Історія Марії Магдалини тісно пов’язана із життям Ісуса Христа. Ця жінка відіграє найважливішу роль у найголовнішому епізоді Нового Заповіту.

Коли римляни розіп’яли Ісуса, вона стояла біля Нього всіляко підтримуючи Його. Магдалина першою побачила відкриту могилу Ісуса, - відповідно, була свідком його воскресіння. Чому ж у нашій свідомості та в пам’ятках мистецтва живе інша Марія? Пригадайте, її малюють, або напівоголеною, або відлюдницею, що кається в глушині. Як не крути - вона вигнанниця.

Історія Марії – повії, пропащої та грішної жінки, яку було прощено, дуже важлива, - наголошує професор Карел Кінн, біблейський історик Гарвардського університету. – Вона нас вчить, що кожен із нас буде прощений, як низько ми б не впали у своїх гріхах. Нові ж дослідження розбивають наш стереотип про Марію Магдалину. Ми навіть уявити не могли, що саме ця жінка стояла біля витоків, що змінили західний світ.

Розділ I. Богослов’я сюжету явлення Ісуса Христа Марії Магдалині після воскресіння.

I.1. Марія Магдалина, як персонаж Нового Завіту.

Марія Магдалина-персонаж Нового Завіту, вірна наслідниця Ісуса Христа, християнська свята, мироносиця, яка згідно євангелієвському тексту, слідувала за Христом, була присутня при Розп’ятті і була свідком його посмертного явлення.

В православній і католицькій церквах вшанування Магдалини відрізняються: православні вважають


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14