У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





PIN UP

РЕФЕРАТ

з історії мистецтв на тему:

«Сучасне мистецтво»

ЗМІСТ

1 BODYART .

2 ТАТУ

3 Аерографія

4 Стріт-арт

5 Графіті

6 Фотомистецтво

7 Цифрове мистецтво

8 Ілюстрація

Сучасне мистецтво

Ми живемо в особливий час, коли культура і мистецтво мають реальний вплив на формування громадської думки і моралі, а також поліпшують локальні та глобальні комунікації. Сучасне мистецтво – інноваційна сфера, що продукує сміливі ідеї та оригінальні рішення.

BODYART .

Визначення боді-арт означає не що інше, як "мистецтво прикрашати тіло". Часто під боді-артом розуміють винятково мистецтво малювання по тілу - це не зовсім правильно. Поняття боді-арту набагато ширше, ніж прийнято вважати. Справжній боді-арт - це ціле мистецтво. Розглянемо види боді-арту.

-Бодіпаінтінг(від англ. Bodypainting) - саме так правильніше називати найпоширеніший вид боді-арту, у якому основне місце займає розмальовування обличчя і тіла. Глибоко не вдаючись в історію любові людини розмальовування до себе самого, відзначимо лише глибинний зв'язок мистецтва бодіпейнтінга з мистецтвом макіяжу і візажу.

-Пірсинг - другий вид боді-арту. Сам термін означає не що інше як "проколювання дірок", з наступним носінням у них сережок, кілець, патронних гільз і тому подібних красивих предметів. Підходящим місцем для пірсингу можуть виявитися найрізноманітніші частини тіла: від пупка до мови.

-Татуювання - третій вид боді-арту.

Малюнки хною. Малюнок наноситься на тіло і тримається біля місяця, зникаючи зі "старою" шкірою.

-Шрамування - четвертий вид боді-арту. Він має на увазі нанесення на шкіру досить глибоких порізів, що залишають хитромудрі шрами. Варіацією на тему є так званий "бредінг" (або клеймування). Тут шрами або малюнки наносяться за допомогою розпечених металевих предметів. Після чого з'являються дуже хворобливі опіки.

Розфарбовування тіла, так названий bodypainting має своє походження в широко поширеній традиції первісних племен. У багатьох випадках живопис на тілі використовувалась, щоб прикрасити його. Також розфарбовані тіла були відмітною ознакою того чи іншого племені. У стані війни bodypainting використовувався щоб відлякувати ворогів. Військова забарвлення північних і південноамериканських індіанців має на їхню думку магічну силу. Досить часто, традиція розфарбовувати тіло використовувалася в релігійному танці щоб імітувати або відлякувати привид. Художнє оформлення тіла - bodypainting було також захистом проти зовнішніх впливів, демонів і чаклунства. Це також використовувалося як захист проти комах, як камуфляж, або за медичними-гігієнічних причин.

В Африці і Меланезії розфарбовування тіла (bodypainting) використовувалось щоб висловити горе (при цьому на тіло наносилася біла глина), білий колір зустрічається в зображеннях на обличчі ескімосів, а також у церемоніях похоронів в Австралії.

Форми, методи, образи та інтенсивність живопису визначають деякі ситуації та події. Є також кольори, які є характерними для сімейств.

Дівчата племені Massai в Африці фарбують свого обранця в еротичному танці. Вони кладуть свої ноги на його плечі, щоб відзначити його. Подібно до цього емоції щастя, горя й агресії виражають у bodypainting - це - свого роду особистий образ і самопізнання. Живопис на тілі має величезне значення в індійській культурі. Це був захід оцінки в межах групи. Це несло інформацію про достоїнства чоловіки у війні і полюванні. Колір червоний був кольором війни і символом успіху, тоді як колір синій був символом труднощів і поразки.

Багато племен (наприклад в Індонезії) втирають у шрам на шкірі сік рослин,який має колір має колір (це підвищує процес загоєння і захищає рану від інфекцій). Тут можна згадати про шрамування. Так зване скарифікація або шрамування - найбільш рання форма татуювання. Ймовірно це було виявлено випадково і надалі використовувалося для прикраси тіла.

З часом все частіше зустрічаються шрами з сажею. Можна також говорити про терапевтичному характер татуювань. Татуювання відома як ліки від ревматизму або від головного болю. в Африці місцеве населення припускає, що татуювання ефективніша ніж ліки.

Зустрічається також рідкісний вид шрамування коли під шкіру вшиваються кольорові нитки. Це була рання форма відображення подружжя - щоб показати приналежність дружини її чоловікові у ескімосів. У 1578 Мартін Фродішер бачив ескімоса жінку з такими позначками.

ТАТУ

Історія татуювання починається не менше 60 тисяч років тому. Найдавніші з них знайдено під час розкопок єгипетських пірамід.

З давнини татуювання вважалося привілеєм шанованих осіб — шамани наносили його вождям племені і найсміливішим воїнам. Вірили, що воно надає людині сили, здоров’я, непереможності в бою... Не випадковою є посилена увага до тату в місцях позбавлення волі, армії, на флоті, де існує культ сили.

Перші татуювання поєднували в собі два ритуали: шрам і малюнок. Орнамент наносився вручну загостреною паличкою із сажею, що перемішувалася з соком рослин. Тому татуювання більше нагадувало символ зі шрамів.

«На полінезійських островах, звідки до нас прийшло татуювання, воно є своєрідним паспортом зрілості. Якщо хлопець досягав певного віку і не мав прикраси на своєму тілі, такої як татуювання, — не міг бути ні воїном, ні мисливцем. Він залишався на одному рівні з жінками, відповідно в тому ж соціальному статусі, не мав права полювати чи воювати. Втім, нині татуювання люди роблять лише для себе», — розповідає майстер татуювання Віктор з Івано-Франківська.

В Індії татуювання як засіб вираження горя яке спіткало сім'ю. Більш глибоке горе може висловити хіба що членоушкодження. Так наприклад в Papua Newguinea донині жінки відрізають суглоб пальця (крім великого пальця) кожен раз, коли вмирає член сім'ї. Деякі жінки повністю скалічили руки - тоді як чоловіки не роблять цього взагалі. Фізичний біль повинен допомогти людям переважати над розумовим болем. У Індії навіть видалялися


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7