У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Дипломна робота - «Ангели»
25



ВСТУП

«Ангели»

Пояснювальна записка до дипломної роботи

ЗМІСТ

Вступ

РОЗДІЛ І. Передпроектний аналіз

Розділ ІІ. Художньо-образне рішення колекції

2.1 Джерело творчості.

2.2 Композиція моделей в системі «колекція»

2.2.1 Силуєтне рішення форми і її членування.

2.2.2. Підстави вибору колірної гами з урахуванням психологічної дії кольорів.

2.2.3 Декор в композиції

2.2.4 Пошук композиції колекційного ряду

2.2.5 Аксесуари

Розділ ІІІ. Конструктивно-технологічне обгрунтування моделей клоекції.

3.1 Визначення вихідних даних для побудови креслення.

Розділ ІV. Економічне обґрунтування моделей колекції

Висновок

Перелік додатків

Список літератури

ВСТУП

Костюм – особливий об’єкт творчої діяльності художника. Створення костюму – це постійний пошук різноманітності форм і конструкцій одягу. Джерела для створення можуть бути найрізноманітніші.

Колекція танцювальних костюмів: «Ангели». Дану тему я вибрала спостерігаючи за оточуючим світом, за стосунками між людьми, мене надихали переживання позитивних і негативних подій. Створення танцювальних костюмів дає змогу показати, як змінюється все з доброго на погане і навпаки.

Костюми виконані з еластичних тканин, що дозволяє вільно рухатись, а також «падаючих» тканин для підкреслення руху в танці. Кольори і фактури протиставляються одне одному, так як рай і пекло дві протилежності, тому костюми я вирішую в чорних і «вогняних» кольорах на протиставлення ніжним, спектральним кольорам. Фігура підкреслюється завдяки драпіруванням на бедрах і декотуванню камінням, паєтками, бісером та іншими додатками.

Фриз вирішую завдяки динамічним постановкам стилізованих фігур, так як це танець і розігрується б оротьба двох істин. Фон виконаний в Adobe Photoshop, створена атмосфера як у раю і пеклі. Я не вирішую образ ангелів банальним способом: через крила і чорно-білі кольори, але на задньому плані планшетів у формі крил закомпоновую текст з темою колекції. Волосся в танцівниць має бути зібране, тому я виготовляю заколки для волосся – у вигляді вогню, з ланцюгами і колоткою. В ацтеків Міклан був царем абсолюдної темряви, його лице закривалося маскою у вигляді людського черепа, а чорне волосся всіяне очима, з вух виходить людська кісточка – це я використала в одній з пикрас для волосся. Також у волосся заплітається барвистий метелик і заколка з самою назвою «Ангел».

Облягаючі форми створюю за допомогою конструктивних рішень і матеріалів. Поверх цієї форми створюються драпіровки і декорування. Велику увагу приділяю для того щоб створити костюм-трансформер, який легко змінюється в танці.

Дану колекцію я створила спироючись не тільки на своє бачення оточуючого світу, а й на міфологію різних культур.

Основна частина

Розділ 1. Передпроектний аналіз

Із самого далекого минулого і до наших днів одяг був постійним супутником людини. Але він не завжди був такий, яким ми звикли його бачити. Одяг пройшов тривалий і складний шлях, перш ніж придбав сучасний вид.

Кожній епосі, кожному історичному періоду були притаманні свої форми і покрій, обробка і матеріал одягу, колір і малюнок тканини, що разом створювало визначений стиль в одязі. Стиль в одязі - це своєрідне дзеркало тієї чи іншої епохи, що дозволяє судити про культуру й економіку держав, про положення людини в суспільстві, його класову приналежність. Виконуючи проект колекції я враховувала тенденції моди але й не забувала про «вічні» потреби жінки виглядати стильно. Коко Шанель говорила: «Мода приходить і відходить , а стиль залишається». Відчуття стилю дозволяє людині, навіть якщо вона не має можливості купувати модні речі, завжди бути на висоті. Жінка повинна виглядати стрункою і це не завжди може бути від природи, можна створити ілюзії, підкреслити ті місця які варті уваги.

Слід пам’ятати, що костюм несе в собі певну психологічну характеристику – передачу властивостей характеру персонажа – добра, злості, нервозності, скромності, кокетства і т.д. – або передачу душевного стану чи настрою. Не може бути, щоб характер людини не відображався на її зовнішньому вигляді. Як носять костюм, якими деталями він доповнений, в яких поєднаннях виконаний – все це риси, які виявляють характер власника.

Колір передова характеристика моди. Це перше на що ми звертаємо увагу. В моді 2010-11 комбінація чорного і білого, сіро-бежева гама. Палітра для святкового одягу переосмислена і виглядає по-новому – не традиційно, таємничо.

1. Від чорного до білого, від темних тонів, насичених і непрозорих, яскравих і розкішних, ми рухаємся до блідих відтінків місячного світла і інію. Щоб в кінці кінців досягти блискучого, сліпучого білого кольору.

2. Відтінки пристрасті. Люті, гламурні вогняно-червоні тони, що нагадують колір губної помади і лаку для нігтів, переходять в більш м’якші янтарні, медові, розові і закінчуються і закінчуються тілесними – теплими і нейтральними

3. Розово-ліловий. Актуальний холодний розово-ліловий колір, який приходить на зміну голубим тонам і дарує палітрі поетичність і жіночість. Разом з жовтувато-охристими відтінками створює вишуканий і гармонійний стиль.

4. Сірий кардинал. Радикальна тема, яка уникає ярких кольорів, формує холодний образ, який включає всі найменші відтінки сірого кольору, втілені в синьовато-сірому, ціментнову, вугільному, попелястому і туманно-сірих тонах.

5. Трансформація хакі. Теплі відтінки переважають земні відтінки. На першому місці - бежевий і количнивий, які схильні до класики, і завжди залишаються елегантними. Хакі стає мякшим і жіночнішим завдяки вкрапленням сірого кольору, затушованих з допомогою розових, вибілілих синіх і червоно-земляних відтінків.

6. Наука і житття. Бліді, припорошені зацвілі відтінки входять в контраст з їдкими кислотними тонами. Холодні неонові кольори електризують політру, створюючи поєднання, заряджені єнергією космосу.

7. Східний футуризм. Палітра для святкового одягу, відхиляється від класичних орієнтирів, виглядає екстравогантно, поєднуючи начичені фарби, традиційні для Індії і Китаю (кольори оранжево-коричнивих спецій, старої бронзи і міді, смарагдів, коралів, бірюзи) з


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8