У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Гельмінтози
2



Висновок

Гельмінтози – широко розповсюджені паразитарні захворювання людини і різних видів тварин, викликані паразитарними червами.

Своїми продуктами обміну і розпаду гельмінти і їх личинки вказують сенсибілізуючу дію на організм хворого. Гельмінт можуть бути однією з причин виникнення авітамінозів і порушення обмінних процесів.

Боротьба з гельмінтозами повинна починатись з обстежуючої роботи, ціль якої є: вияснення пошкодження різними видами гельмінтів окремих груп ???, а при гельмінтозоонозах – і ступінь інвазивності тварин, які є кінцевими, чи проміжними хазяїнами відповідних гельмінтів.

Після виникнення вогнищ інвазій в даній місцевості і вияснення рівня пошкодження необхідно провести епідеміологічне обстеження основних ведучих факторів передачі. Слідуючим важким етапом в організації боротьби з гельмінтозами є розробка і проведення комплексу лікувальних і профілактичних міроприємств направлених на оздоровлення виявлених вогнищ. Після дегельмінтизації обов’язково проводяться контрольні дослідження з ціллю виявлення ефективності лікування.

Слід пам’ятати, що боротьба з гельмінтозами ефективна лише при умові дегельмінтизації з міроприємствами по охороні зовнішнього середовища від забруднення збудниками цих інвазій і попередженню можливого зараження ними людей за допомогою різноманітних по своїй при роді і характеру факторів передачі. Комплекс цих міроприємств складає ціль другого шляху боротьби – розрив механізму передачі.

Для попередження можливості роботи активно обумовлюється напередодні і в період проведення протигельмінтозних міроприємств з урахуванням конкретних задач по боротьбі з гельмінтозами в кожному населеному пункті, районі на відповідних міроприємствах і колективах, а також особливості епідеміології тієї чи іншої інвазії. В ній приймають участь робітники органів охорони здоров’я, культурно-просвітницьких організацій, а також санітарний актив із населення.

Виконання протигельмінтозних міроприємств допоможе медичним робітникам у вирішенні важливих задач охорони здоров’я – подальшого зниження і ліквідації розповсюджених паразитарних захворювань людини і збереження здоров’я населення.