У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Кімнатні рослини, риби і птахи

Азалія індійська походить з Індії. Потребує кислих грунтів , світлолюбива ,вимагає помірного поливу. Розмножується живцями. Рослину цікаво утримувати взимку як тимчасового мешканця кутка природи, зачаровуючи дітей красою різноманітних за забарвленням квітів , їх формою .Слід познайомити дітей з її походженням .

 

Алое (родина Лілійні). Батьківщина – Південна Африки. Ррслина має вкорочене стебло біля 50см.СЧвітло-зелені листки зібрані у рзетки, з довгастими білуватими плямами. Дуже соковиті, прості, сидячі, широко ланцетоподібні, із шпичками скраю, вони гинуть рідко, не опадають, але засихають.У дорослих рослин з’являються дітки-паростки, що їх можнавіддалити від дорослої рослини і використати для розмноження. При цвітінні викидає довгу стрілку з дріненькими квітками, що її після закінчення цвітіння обрізають. Алое може добре рости при штучному освітленні і не втрачати своєї декоративності. Рослина надзвичайно невибаглива. Вкімнатах можна вирощувати одиничні екземпляри або висаджувати її у кам’янистий садок.

Амариліс (родина Амарилісові).Батьківщина – пустелі Африки. Багаторічна цибулинна рослина з великими, дуже гарними, схожими на лілію, квітками чевонего, рожевого або білого кольорів. Листки ременоподібні. Цвіте у березні травні.Після того як засохнуть лилистки , горщики з цибулинами ставлять у темне сухе місце і не поливають.У лютому березні, коли почнуть з’являтися квіткові стпрілки, їх переносять на світло і починають поливати. Умови гарногоцвітіння амарилісу – невеликий горщик, дренаж, багато вологи під час росту і цвітіння.

Аспарагус (родина Спаржеві ). Батьоківщина – Південна Африка . Ефектна напівкущова рослина з опадаючими напівдерев’янілими пагонами, що іноді досягають 130- 180 см. Пагони густо вкриті найтоншими короткими, м’якими на дотик голочками ніжно-зеленого кольору. Вони надають рослині легкості. Квітки білі дрібненькі з приємним запахом . Зрілі плоди—червоні ягоди з чорним насінням. Цінна рослина для внутрішнього озеленення приміщення і оформлення букетів. Добре росте у теплому, захищеному від прямих сонячних прноменів приміщенні . Аспарагус не переносить сухого повітря ,тому його треба обприскувати . Любить вологу . Розмножується насінням і діленням куща.

Аспідистра (родина Лілійні ) . Батьківщина –Японія.

Відома також під назвою “дружна сім’я” . Багаторічна трав’яниста невибаглива рослина з великими ланцето подібними листками що як і бурі непримітивні квітки, вдходять від кореневища . В літку рослину слід обприскувати і тримати в тіні на повітрі, взимку – при температурі 10 С ,обприскувати рідше. Цвіте восени і взимку ,розмножується кореневищем.(Креневище ділиться на кілька частин, що мають по три-чотири листки.)Рослинав цікава для спостнрнження за розвитком листків і появою квітів .

Бальзамін, вогик , Іван-мокрий, розрив-трава(родина Бальзамінові). Батьківщина – тропічні ліси Африки . Стебла соковиті , прозорі , здуті у вузлах, листки дуже ніжні яйцеподібної форми, загострені , із зучастими ,як у пилки, краями. Рожевіц або червоні квітки розміщуються під листками, як під парасолькою. За яскраве забарвлення квіток рослину називають вогником.Із запилиних квіток упворюються сухі плоди , що від дотику розтріскуються насінням , тому він одержав у народі назву розрив-трава, а за людов до води – Іван-мокрий . Він любить світло і тепло. Розмножується живцями і насінням, що його висівають улітку і пізно восени.Як що бальзамін стоїть між іншими рослинами в тісноті, мжливе опадання листя . Воно опадає також від холоду і від недостатнього освітлення. Добре цвіте при штучному освітленні.

Бегонія вічнеквітуча , дівоча краса(родина Бегонії). Батьківщина – тропічні ліси Бразилії. Багаторічна гарно квітуча рослина з невеликими блискучими ,злегка овальної форми , листками на коротких черешках .Розмножується насінням і живцями .Навесні ,влітку та восени легко живцються швидко вкорінюючись навіть у вазі з водою. Безперервно цвіте впродовж року навіть при штучному освітленні . Ценайпоширеніша з кущових бегоній ,що росте в кімнатах , Улітку на балконах , а також у квітниках садів і парків . Світлолюбива, для того щоб були кущі, її необхідно формувати , обрізуючи верхівку молодих пагонів . добре росте у підвісних вазах, подвійних вазонах , ящиких і звичайних горщиках. Рослина не виносить пересихання. Влітку треба щедро поливати і піджив-лювати. Спостереження за красивими квітами , блискучим яскраво – зеленим листям сприяє формуванню естетичних вражень , знайомить з різноманітністю квітучих рослин .

Виноград кімнатний (родина Виноградні). Батьківщина - Південна Афри-ка. Досить невибаглива багаторічна рослина з легкою опушкою і сильно розга-луженим світло-зеленим стеблом. Листки зелені, пальчасто-лапаті з нерівними хвилястими краями. Цвіте бузково-рожевими, дрібними, зібраними у парасоле-подібні суцвіття квітками. Листки і стебла містять алкалоїди, що надають рос-лині специфічного запаху. Досить світлолюбна. Влітку рясно поливають, взимку зимають напівсухою. Розмножують з березня по червень живцям

Герань (родина Геранієві). Батьківщина - Південна Африка. Пря-мостоячий кущ з густим, зеленим, ледь хвилястим листям з країв із коричнево-червоною смужкою та своєрідним приємним запахом. Різноманітні за забарв-ленням та кількістю пелюсток квітки. Зібрані в численні напівкулясті парасоль-ки на довгих безлистих квітконіжках. Усі герані легко розмножуються живцями впродовж усього року. Рослина світлолюбна. Влітку її треба багато поливати, взимку тримати у сухому та прохолодному місці. Взимку її тримають при температурі 15-17° С. Вона не любить надмірного і частого обрізування. Розмножується живцями пере-важно або кілька укорінених живців. Щороку молоді герані треба пересаджувати.

Гібіскус походить з Китаю . Невибаглива рослина , яка краще росте і квітує у більш світлих місцях. Потребує багатої землесуміші . Розмножують її живцями .Гібіскус доцільніше вирощувати у зимових садах , оскільи рослинамає досить великі розміри.

Глоксинія (родина Геснерієві). Батьківщина - тропічна Бразилія.


Сторінки: 1 2 3 4 5