У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Плоскоремінний привід застосовується на вагонах, обладнаних генераторами потужністю 3,5 – 5,5 кВт

ПЛОСКОРЕМІННИЙ ПРИВІД

Плоскоремінний привід застосовується на вагонах, обладнаних генераторами потужністю 3,5 – 5,5 кВт. Привід цього типу складається із двох шківів і плоского ременя. Ведучий шків виставлений на вісі колісної пари, ведомий шків меншого діаметра насаджений на вал генератора. Ведущий шків складається із двох половин, які після постановки на вісь зжимаються чотирма болтами. Між віссю колісної пари і ступицею шківа розміщують резинові матеріали для надійного кріплення. При цьому між шківами повинен бути зазор 6 – 10 мм, щоб можна було піднімати ослаблені в експлуатації болти. На обох шківах є ребра не дозволяючі ременю скочити під час руху. Бочкообразна форма шківа робочої поверхні сприяє меншому розтягу ременя при проходженні кривих участків путі. При швидкості руху до 120 км/год діаметр веденого шківа має 585 мм, а при швидкості більше 120 км/год діаметр шківа 300 мм, а діаметр відомого шківа – 150 мм.

Плоский трьохслойний ремінь виготовлений із прорезиненого матеріалу 110-125 мм і довжиною 4,5-4,75 м. при з’єднанні ременя пробивають 3 отвори а відстані 35 мм від його кінців. В отвори вставляють серги товщиною 6 мм. і закріплюють їх шпильками. Висота замка не повинна перевищувати 30-40 мм. генератор підвішений до рами кузова вагона, який має натяжний пристрій.

До достоїнств плоскоремінного привода відносяться:

- простота в будові;

- невеликі затрати на виготовлення;

- легкість заміни ременя в путі прямування.

РЕМІННО-РЕДУКТОРНИЙ КАРДАННИЙ ПРИВІД

Генератори змінного струму 2 ГВ-003 приводяться в оберти ремінно-редукторно-карданним приводом (ТРКП). В цьому приводі ведучий шків кріпиться на хвостовику спец гайки, яка закручена на різьбову частину вісі колісної пари, що легко дозволяє замінити ремені довжиною 2360 мм. Ведомий шків виставлений на валу редуктора, який закріплений на одній плоскості з ведучим шківом і зв’язаний з ним клиновими ременями. Натяг ременів регулюється за допомогою натяжного пристрою. Генератор закріплений на амортизаторах, на поперечній балці, рамі візка з гальмівної сторони, а редуктор шарнірно закріплений до неї. В крипіжних деталях підвіски редуктора і генератора передбачені запобіжні скоби, запобігаючи падінню редуктора і генератора на путь в випадку обриву елементів підвіски.

Редуктор складається із пари шестернів. Одна із них поставлена на валу, на якому кріпиться ведомий шків, а друга виконана як одне ціле з валом, кінець якого за допомогою фланця з’єднаний з карданним валом, довжина якого 454 мм. Кріплення ведучого і відомого шківів повинні бути надійними, а канавки шківів чистими.

Зміщення плоскостей шківів вимірюється приладженням лінійки зі сторони наружних торців не повинен бути більше 5 мм. В редуктор заливають 1,8 кг змазки ГС-10 і перевіряють щупом.

ПРИВІД РЕДУКТОРНО-КАРДАННИЙ

ВІД ТОРЦЯ ОСІ КОЛІСНОЇ ПАРИ

Привід РК-1 складається з таких основних частин: проміжна частина редуктора закріплена болтами на торці бухти колісної пари. В середині проміжної частини розміщена еластична муфта. Муфта виготовлена із стальної ступиці і диска, резинової муфти, яка прикріплена до ступиці і диска за допомогою вулканізації. Ступиці з’єднуються з віссю колісної пари ведучим клином, який входить в паз в торці осі.

Обидва клини разом зі ступицею закріплені болтами в пазу торця вісі колісної пари. На металевому диску є чотири поводкові втулки в середину яких входять поводкові пальці диска. Камера бухти відділена від камери проміжної частини масло відбійною шайбою. В стальному металевому корпусі редуктора розташована пара конічних шестерней, при допомозі яких рух від осі колісної рами вагона передається генератору. Вінець великої шестерні прикріплений болтами до ступиці напресованої на вал. Цей вал обертається в двох конічних роликових підшипниках. З другого боку до ступиці болтами прикріплений диск з повідковими пальцями.

З великою конічною шестернею зціплена мала конічна шестерня, виготовлена разом з валом.

ПРИВІД РЕДУКТОРНО-КАРДАННИЙ

ВІД СЕРЕДНЬОЇ ЧАСТИНІ ОСІ

Редукторно-карданний привід від середньої частини осі використовують для обертання генератора живлячи установку кондиціювання повітря. Привід з редуктором EVK-160-1 м. кріпиться на візках КВЗ, потужність якого 38,4 кВт. Редуктор закріплений на середній частині осі колісної пари, оберти від якої через пару конічних шестерней передає фрикційній муфті щеплення і якоря двигуна генератора. Двигун-генератор встановлюють на зварній рамі, яка кріпиться до рами кузова вагона за допомогою болтів. В редукторі велика ведуча шестерня закріплена шістьма болтами до фланця пологого валу, надіта на середню частину вісі колісної пари. Пологий вал закріплений на вісі за допомогою двох резинових роз’ємних кілець стикуючих в роз’ємних корпусах через нажимні нероз’ємні кільця дванадцяттю зтяжними болтами. Ведома мала шестерня виконана за одне з хвостовиком – валом, спирається на два конічних підшипники і один циліндричний підшипник. На шліцевий хвостовик малої шестерні насаджена ступиця фланцевої втулки, яка з’єднана з фланцем шарнірної частини карданного валу.

Карданний вал з’єднаний з редуктором і фрикційною муфтою фланцями.

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО РЕГУЛЯТОРИ НАПРУГИ І СТРУМУ

Всяка система автоматичного регулювання складається із об’єкта регулювання і одного або декількох приєднаних до нього регуляторів. Автоматичні регулятори часто являються дуже важким пристроєм. Його основними елементами являються пристрої: задаюче, вимірююче, виконавче і зворотного зв’язку.

Задаючий пристрій являється деяким еталоном дозволяючим вирівняти потрібне і дійсне значення регульованого параметра. Таким еталоном може бути пружина. При роботі регулятора задаючий сигнал залишається постійним, але при необхідності його значення може бути зміненим обслуговуючим персоналом. Ця операція називається настройкою регулятора.

Вимірюючий пристрій регулятора слідкує за відхиленнями регулюючого параметра напруги і струму від заданого значення.

Виконуючий пристрій


Сторінки: 1 2