У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Вступ.........................................................................................................................3

Розділ 1. Характеристика підприємства

1.1. Напрямки господарської діяльності ПУБР............................................... 4

1.2. Моделі ПК та сфера їх застосування......................................................... 8

1.3. Специфіка роботи структурного підрозділу ПУБР................................. 9

1.4. Характеристика та особливості роботи локальної мережі ПУБР.........10

1.5. Організація охорони праці та протипожежної безпеки

на підприємстві ........................................................................................15

Розділ 2. Індивідуальне завдання

2.1. Вибір брандмауера і схема підключення……....…………....................16

2.2. Адміністрування брандмауера на базі ОС Linux ……...……................24

Висновок.................................................................................................................29

Вступ

Однією із складових частин навчального процесу студентів є виробнича практика. Безпосередньо на виробництві студенти мають можливість закріпити знання, набуті при вивченні теоретичних дисциплін, підвищити свій кваліфікаційний рівень, отримати практичні навики роботи у трудових колективах, пройти апробацію як майбутні спеціалісти з комп'ютерних систем і мереж.

Проходження практики саме на підприємствах, а не у навчальних лабораторіях, є надзвичайно актуальним, оскільки студенту необхідно навчитись працювати у колективі, використовувати набуті знання у конкретних ситуаціях, ознайомитись із реальними обов’язками працівників на підприємствах. Це допоможе студенту визначитись з дисциплінами на які йому необхідно звернути особливу увагу, та дасть можливість визначитись із обранням спеціалізації.

Основними завданнями, які поставлені перед студентом при проходженні практики є: вивчення технічних засобів та програмного забезпечення, за допомогою якого створені локальні комп’ютерні мережі на підприємстві; ознайомлення з функціональними обов'язками працівників служб, які забезпечують роботу комп'ютерних мереж на підприємстві; закріплення і поглиблення знань з дисциплін; отримання професійних навиків налаштування робочих станцій, серверів та комп'ютерних мереж в цілому; ознайомлення з правилами техніки безпеки і виробничої санітарії на підприємстві.

Розділ 1

Характеристика підприємства

Напрямки господарської діяльності ПУБР

Прикарпатське управління бурових робіт є структурним підрозділом ВАТ „Укрнафта” предметом основної діяльності якого є будівництво пошуково-розвідувальних та експлуатаційних свердловин на нафту і газ, водозабірних і нагнітальних свердловин у відповідності з укладеними наряд-замовленнями ВАТ „Укрнафта” та договорами для інших замовників.

Прикарпатське УБР створене на виконання рішення позачергових зборів акціонерів ВАТ „Укрнафта” від 05.06. 2003р. шляхом злиття майна станом на 01.10. 2003р. структурних одиниць ВАТ „Укрнафта” – Бориславського УБР, Долинського УБР, Івано-Франківського УБР і Надвірнянського УБР, яке є правонаступником чотирьох реорганізованих вищеперелічених управлінь бурових робіт. Положення Прикарпатського УБР зареєстровано 21.07. 2003р. Долинською райдержадміністрацією. Підприємство внесено до Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України і присвоєно ідентифікаційний код № 26429531 (довідка № 1433 від 22.07.2003 р. Івано-Франківського обласного управління статистики).

Прикарпатське управління бурових робіт знаходиться в м. Долина, Івано-Франківської області, вул. С. Бандери, 1.

До складу Прикарпатського УБР входить (структура Прикарпатського УБР наведена на рис.1.1.1) основне виробництво в складі трьох експедицій (Івано-Франківська, Бориславська та Надвірнянська) і допоміжне виробництво (база виробничого обслуговування, вишкомонтажний цех, автотракторна колона та ремонтно-виробничий підрозділ). Прикарпатське УБР проводить роботи по бурінню свердловин для п’яти НГВУ (Долинанафтогаз, Надвірнанафтогаз, Охтирканафтогаз, Бориславнафтогаз та Полтаванафтогаз) в чотирьох областях України: Львівській, Івано-Франківській, Полтавській та Сумській. Експедиції Прикарпатського УБР проводять буріння на 18 родовищах, а саме:

Івано-Франківська експедиція:

Долинська РІТС (районно-інженерна служба) - на Долинському, Північно- Долинському, Спаському, Вигода-Витвицькому родовищах; Охтирська РІТС - на Бугроватівському, Рибальському Родовищах;

Надвірнянська експедиція:

Микуличинська РІТС - на Микуличинському, Пасічнянському родовищах; Анастасівська РІТС - на Анастасівському, Перекопівському, Волошківському родовищах;

Бориславська експедиція:

Бориславська РІТС - на Верхньо-Масловецькому та Старо-Самбірському родовищах; Качанівська РІТС - на Гоголівському, Червоно-Заводському, Східно-Решетняківському та Західно-Вільшанському родовищах.

Буріння свердловин проводиться за допомогою бурових верстатів типу "Уралмаш-4Е", „Уралмаш-5000 ЕУ” (на електроприводі) та "Уралмаш-3Д" (на дизельному приводі).

Бориславською експедицією для НГВУ "Полтаванафтогаз" проводиться також капітальний ремонт свердловин з допомогою бурових верстатів типу "Уралмаш-4Е".

Прикарпатське УБР виконує роботи пов’язані з бурінням свердловин на нафту і газ глибиною 2500 – 5700 м. на території Сумської, Полтавської та в перспективі Харківської областей. З цією метою на території цих областей облаштовані бази по обслуговуванню та ремонту бурового обладнання в Роменському районі біля с. Анастасівка, в Охтирському районі на Рибальському родовищі біля м. Охтирка, в Гадяцькому районі на околиці с. Качанове.

Для організації робіт та керівництва технологічними процесами буріння свердловин створені інженерно-технологічні служби (Анастасівська РІТС, Охтирська РІТС, Качанівська РІТС), котрі розміщені біля баз виробничого обслуговування. Керівництво РІТС здійснюється за допомогою центральних інженерно-технологічних, виробничо-технічних та геологічних служб підприємства.

Рис.1.1.1 Організаційна структура Прикарпатського УБР ВАТ “Укрнафта”

Моделі ПК та сфера їх застосування

Рівень комп’ютеризації на Прикарпатському УБР досить високий і для обробки інформації, що поступає на підприємство, використовують такі моделі ПК як Pentium3 i Pentium4 з наступними характеристиками:

Pentium 3 -–500MHz

ОЗП - 256Mb

ПЗП - 40Gb

a також

Pentium 4 – 2GHz

ОЗП – 512Mb

ПЗП – 80Gb.

Периферійні пристрої: маніпулятор типу „миш”, клавіатура, принтери, сканери, блоки безперебійного живлення.

На кожній робочій станції вмонтовані мережеві картки такі як Intel PRO 100 i Realtek RTL 8139/810x.

На робочих станціях встановлена операційна система – Windows 2000 (всі версії ліцензійні). Вона повністю забезпечує виконання прикладних програм, потрібних для діяльності Прикарпатського УБР.

ПК застосовуються у всіх сферах діяльності Прикарпатського УБР. Персональні комп’ютери є невід’ємною частиною для роботи економічного відділю для нарахування заробітної плати, оформлення різного роду звітів, передачі даних між відділами.

В ПУБР існує велика кількість комп’ютерів і всі вони використовуються в різних галузях, тому для полегшення і прискорення роботи на підприємстві виникла необхідність об’єднати всі комп’ютери в локальну мережу з доступом до глобальної мережі Інтернет.

Специфіка роботи структурного підрозділу ПУБР

Підрозділом, який забезпечує роботу локальних комп’ютерних мережах на Прикарпатське управління бурових робіт є Відділ впроваджень та експлуатації інформаційних систем.

Головними завданнями цього відділу є:

технічний контроль комп’ютерного обладнання (модеми, мережеві адаптери);

контроль за функціонуванням програмного забезпечення та операційної системи;

передача та прийом інформації.

Відділ впроваджень та експлуатації


Сторінки: 1 2 3 4 5 6