У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Організаційна структура підприємства ГПУ “Полтавагазвидобування”

Основними завданнями ГПУ “Полтавагазвидобування” є : раціональна розробка газових та газоконденсатних родовищ у відповідності з затвердженими проектами (технологічними схемами) і забезпечення видобутку газу і конденсату в передбачених цими проектами обсягах з дотриманням вимог охорони надр; підготовка видобутої продукції до встановлених кондицій і її реалізація споживачам; утримання свердловин, газопромислових комунікацій і устаткування в робочому стані, їх ремонт і модернізація; нарощування розвіданих запасів нафти, газу та конденсату в районі діяльності і ведення їх в промислову розробку; вдосконалення технології видобутку газу і конденсату, організації виробничих і трудових процесів і підвищення на цій основі продуктивності праці і зниження собівартості продукції, забезпечення рентабельності роботи підприємства. Над виконанням цих завдань і працюють всі підрозділи ГПУ (рисунок ).

Газовидобувне управління очолює начальник. У відповідності з головними завданнями ГПУ на нього покладені такі функції:*

керівництво виробничо-господарською діяльністю підприємства і окремих його підрозділів;*

організація всієї роботи апарату управління і ГПУ в цілому та контроль за роботою апарату і виробничих підрозділів;*

спрямування діяльності колективу на забезпечення раціональної розробки родовищ газу і конденсату, видобутку встановлених обсягів газу і конденсату та їх реалізації;*

підвищення ефективності виробництва і продуктивності праці, зниження собівартості продукції.

Безпосередньо начальнику підпорядковані: головний інженер, головний геолог, заступник начальника з економічних питань, заступник начальника з транспорту, заступник начальника з капбудівництва та капремонту, заступник начальника з кадрових та соціальних питаннях, заступник начальника з матеріально-технічного забезпечення та комерційної діяльності, заступник начальника з охорони праці та екології, центральна інженерно-технологічна служба, головний бухгалтер, юридична служба, військово-мобілізаційна служба.

Головному інженеру підпорядковані: виробничо-технічний відділ, механо-енергетичний відділ, служба з технічного нагляду, відділ газопереробки, програмно-інформаційний відділ. Він організовує діяльність підлеглих відділів для інженерно-технічного забезпечення планів виробництва, поточних і перспективних планів впровадження нової техніки і передової технології.

Виробничо-технічний відділ розробляють заходи з вдосконалення процесу виробництва і покращенню використання обладнання, аналізують виконання встановлених режимів і технічних норм роботи обладнання, оформляють необхідну технічну документацію, організовують технічний облік роботи обладнання.

Механічно-енергетичний відділ керує механічно-ремонтною службою ГПУ з метою забезпечення раціональної експлуатації і продовження тривалості роботи обладнання. На нього покладається контроль за правильною експлуатацією механічного обладнання та здійснює забезпечення безперебійного енергопостачання виробничих об'єктів, контроль за експлуатацією енергетичного обладнання, ремонтом і своєчасним вводом в експлуатацію об'єктів енергопостачання.

Головним завданням служби з технічного нагляду є забезпечення утримування парових та водогрійних котлів, посудин, що працюють під тиском, вантажопідіймальних механізмів, трубопроводів пари і гарячої води у справному стані і безпечних умов їх роботи.

Головною задачею програмно-інформаційного відділу є програмне забезпечення апарату управління і структурних підрозділів та підтримка в робочому стані і нагляд за правильною експлуатацією:*

обладнання телефоного і радіозв'язку;*

обладнання компютерної мережі.

Головним завданням відділу газопереробки являється організація виконання виробничих завдань переробки газу, оптимальної експлуатації технологічних установок і споруд газопереробного виробництва та газового виробництва ГПУ,

впровадження нових більш ефективних та удосконалення існуючих технологій газопереробки та постійний технічний нагляд, технічне обслуговування і проведення планово-попереджувальних та поточних ремонтів об'єктів газового господарства ГПУ.

Заступнику начальника з охорони праці та екології підпорядковані: відділ охорони праці, відділ охорони навколишнього середовища та радіаційної безпеки.

Головним завдання відділу охорони праці і техніки безпеки є організація роботи по створенню безпечних і здорових умов праці, здійснення контролю за роботою виробничих підрозділів і служб ГПУ по покращенню умов праці, розробка санітарно-гігієнічних заходів по попередженню виробничого травматизму і профзахворювань.

Головним завданням служби охорони навколишнього середовища та радіаційної безпеки є організація , координація, аналіз і контроль за виконанням та додержанням норм і правил охорони навколишнього природного середовища та радіаційної безпеки.

На головного геолога покладена організація розробки планів геолого-технічних заходів на експлуатаційних об'єктах, контроль і оцінка їх виконання; визначення основних - завдань, керівництво, контроль і координація діяльності підрозділів геологічної служби, затвердження планів роботи цих підрозділів, оцінка результатів їх виконання; систематичний аналіз стану запасів нафти, газу та конденсату на розроблюваних родовищах; оцінка підготовленості родовищ до розробки.

Головному геологу підпорядковані: група з інтенсифікації газовидобутку та дослідження свердловин, відділ геології, відділ розробки родовищ.

Головним завданням відділу геології являється уточнення геологічної побудови газових і газоконденсатних родовищ, параметрів продуктивних пластів в період розбурювання і розробки, облік руху запасів газу іконденсату, приросту запасів і переводу їх у вищі категорії, керівництво розробкою перспективних і поточних планів видобутку газу , об'ємів закачки робочих агентів для ППТ і нових методів підвищення газовіддачі, забезпечення їх ефективності, облік і звітність по розробці родовищ, планування комплексу геофізичних досліджень, контроль за виконанням і обліком вказаних робіт, за охороною надр, оформленням договорів, матеріалів на ввід родовищ в розробку, перевод свердловин на інші горизонти, видачу гірничих відводів, завдань на проектування, здійснення контролю за бурінням свердловин, раціональним використанням коштів на буріння.

Головним завданням групи інтенсифікації газовидобутку та дослідження свердловин є пошуки шляхів інтенсифікації газовидобутку, вибір свердловин і складання планів обробки привибійних зон, проведення цих обробок, визначення їх ефективності виконання гідродинамічних досліджень свердловин, обробка матеріалів досліджень.

Головною задачею відділу розробки родовищ являється впровадження затверджених схем і проектів розробки родовищ, постійне вдосконалення діючих систем розробки на родовищах, які експлуатуються, досягнення проектних рівнів видобутку газу і конденсату, вишукування шляхів подальшої інтенсифікації розробки і забезпечення проектної газоовіддачі пластів.

Заступник начальника з економічних питань здійснює організацію систематичного комплексного аналізу виробничо-господарської діяльності ГПУ і


Сторінки: 1 2