У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Дипломна робота на тему:

„Виготовлення жіночого костюму”

Зміст

Вибір та обґрунтування моделі.

Вибір матеріалів та режимів їх об-ка

Характеристика технологічного процесу та обладнання.

Розрахунок та побудова конструкцій.

Розкладка лекал.

Економічна частина.

Література.

Розділ І.

Всі ми знаємо, що таке мода, але ми не знаємо її до кінця. Мода здивовувала, викликала захоплення з першого дня її появи на світ. Цей день точно не встановлен істориками, хоч багато спеціалістів появу моди відносять до XIV ст. люди які жили до нас „дикарі” носили одяг із шкіри вовка чи леопарда.

Вона появилася пізніше в Парижі, хоч за право щитатися рідною модою протягом століття спорили багато земель і міст. Слово „мода” походить від латинського „modus” яке означає „міра, спосіб, правило”.

Механізм появи моди було виявлено зразу після її появи і його відкриття стало дуже важливим, для тих хто професійно займався модою. На моду з самого початку працювали тисячі майстрів і майстринь, вона стимулювала розвиток ремесел, а пізніше і розвиток торгівлі. Тому скоро стали очевидними дві обставини.

Перше – моді потрібні багаті покровителі, які могли би оплатити її солідними рахунками.

Друге – ремесла і торгівля розвивались, але при цьому требували великих ринків збуту.

В ІІ половині XVIII ст. появились перші журнали мод. Спочатку в Англії в 1770р. – „The lady’s magazine”, потім в Франції („Галантний меркурій”), потім в Голландії, Германії і Італії.

Самим популярним скоро став „Gallery of Fashion”, пізніше з ним стали суперничати французькі і інші видання. Так берлінський журнал „Die Modenwelt” перекладався на 14 мовах. Пізніше в другій половині століття появились в Вені, а потім в Америці – „Ha rper’s Bazdar” і “Vogue”. З того часу журнали і стали самим більшим джерелом про моду.

Не одне століття мода мінялася. Все помінялося 25-30 років назад, тоді ж виник феномен молодіжної моди. Багато причин визвали молодіжну моду, після молодіжних бунтів, які проходили на заході в той час.

Французький соціолог минулого століття Габріель Таро в „Законах подражание” замітив: „Мода, хоч і скоро проходить, але вона встигає зафіксувати певні моменти соціального процесу”.

„В хіпі” йшли молоді люди, яких по різних причинах не адовольняла їхня роль в даному суспільстві. Хіпі обходились без грошей, їм було все одно до багатства і на всі прикраси цивілізації.

Першу колекцію моделів призначених для молоді розробив і проявив молодий но багатообіцяючий французький дизайнер Андре Куррже.

Його колекція мала великий успіх. Він повернув у повсякденний гардероб жінкам штани, на той час їх було дозволено носити на спортивних заняттях і дома.

Час показав: Куррже дав молодіжний моді направлення на розвиток у майбутнє. П’єр Карден попробував розмножити свої моделі, щоб всі бажаючі могли носити їх.

Мода з’являється на подіум в повному блиску своєї краси. Широка стрічка із бузкового і фіолетового сатину накинуті зверху становили в оправу плечі і закривали полото спереду привабливим вузлом. Поль Пуаре виготовляв покази до кожного сезону: весна-літо; осінь-зима. Ця традиція живе і до сьогоднішнього дня. Люди, які працюють над створенням моди, щоразу додають свої переміни до кожного сезону. Придуманий Мадлен Віонне розкрій плаття по косій дозволяв робити його облягаючим по фігурі з того часу мода змінилася, люди стали показувати свою фігуру і не прикривати її корсетами.

Одним словом одяг шукав нові дороги в майбутнє до свого розвитку, але І світова війна перемінила всі її плани, і дала моді напрямок по якому вона розвивається по цей день. Одяг, який до того часу носили жінки, зараз став більш функціональним для них, вони не лише змінили характер костюма, але і зробили його більш зручнішим, спідниці стали коротшими, замість довгого волосу – коротка стрижка „мальчик”.

На час війни були закриті всі фірми, які входили „від кутюр”, багато з них – назавжди. Перед тим, як стати індустрією мода повинна була зробити ще один важливий крок. Мода могла розраховувати на популярність лише в тому випадку, якщо її відкриття появлялося на прилавку і на вулицях в досить великих кількостях. В той час, коли плаття виготовлялося вручну, кожна із моделей була унікальною, розраховувати на це було трудно.

Для створення моди необхідно, щоб художник і той хто міг би носити створені ними речі, добре розуміли один одного, бажано, щоб їх погляди і смаки по можливості співпадали, щоб вони однаково відчували дух часу. На заході винайден потужний мобільний апарат, який приводить в рух, запускає весь механізм, що дозволяє вивести нову моду на вулиці, заробити на цьому міліони, мода багато тратить і багато дає.

Пер Кардена 2 рази в рік показує публіці моделі створені ним і художниками його Дому. З ним і під його наглядом працюють 450 чоловік. Моделі демонструються в театрі, який йому належить „Простір Пера Кардена”, де крім того, є ресторан і кінотеатр, і в готелі „Клермон Тоннер”, де відбуваються не лише покази мод, але і офіційні прийоми. Три заводи в Франції і багато підприємств світу виготовляють вироби з фірмовим знаком Пера Кардена – на них в загальному зайнято близько 140 тисяч чоловік.

Близько 600 ліцензій на свої моделі Карден продає в другі країни. Тільки в Франції він має 5 тисяч магазинів філіалів Дома моделей, де приймаються і індивідуальні закази. Пер Карден оди з французьких кутюрье, зуміли створити великий обсяг моди, яка експортується із Франції по всьому світу.


Сторінки: 1 2 3 4 5