У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Трикотажні полотна машинного або ручного в’язання   

Примітки:    

1. Ця група не включає:    

а) мереживо ручного плетіння товарної позиції 5804;    

б) етикетки, ярлики та аналогічні трикотажні вироби, що включаються до товарної позиції 5807;    

в) трикотажні полотна просочені, покриті або дубльовані групи 59. Однак оксамит, плюш і тканини букле, просочені, покриті або дубльовані, включаються до товарної позиції 6001.    

. Ця група включає також полотна, виготовлені з металевої нитки і використовувані для одягу, меблів та аналогічних цілей.    

. У цій Класифікації товарів термін "трикотажні вироби" означає вироби швейно-в'язані, у яких петлі складаються з текстильних ниток.

Загальні положення   

До цієї групи включаються текстильні полотна, які виготовляються не як тканини, тобто переплетенням основних і утокових ниток, а з послідовності тісно зв’язаних петель. Як правило, ці вироби включають:   

А. Трикотажне полотно (поперечнов’язаний та основов’язаний трикотаж).   

Поперечнов’язаний трикотаж складається з неперервної нитки, що утворює ряди петель, які лежать в однаковому напрямку поперек полотна, причому петлі в сусідніх рядах переплітаються. Між групами петель у цих полотнах є вільний простір, що дозволяє їм легко розтягуватися у всіх напрямках; коли нитка рветься, відбувається розпускання петель.   

Основов’язаний трикотаж складається з ниток, що йдуть у напрямку основи (тобто за довжиною полотна), причому кожна нитка утворює петлі, які переплітаються поперемінно з петлями в суміжних стовпчиках праворуч і ліворуч. Петлі в основов’язаному трикотажі звичайно здаються розташованими вздовж ширини полотна. У деяких основов’язаних трикотажних полотнах петлі можуть мати нахил в різні сторони під деяким кутом. Полотна не розпускаються. Якщо маленький квадрат вирізувати з основов’язаного трикотажу, то нитки не можуть бути легко висмикнуті з будь-якої сторони; нитки висмикуються зі зразка в бік основи (під прямими кутами до видимих рядів петель).   

Основов’язаний трикотаж включає:   

. В’язально-прошивні вироби за умови, що вони мають петельні ланцюжки з текстильних ниток.   

При в’язально-прошивному способі використовують машину, схожу на основов’язальну, з гострими відкритими гачковими (ковзними) голками та прутками. Ці голки утворюють петлі з текстильних ниток, що дає можливість одержувати полотна текстильних волокон або одного чи декількох шарів текстильних ниток або з підкладки, наприклад, з тканини чи листа пластмаси. У деяких випадках петельний ланцюжок може утворювати чи закріплювати ворс (як розрізаний, так і нерозрізаний). Стьобані вироби, які збираються в’язально-прошивним способом, до цієї групи не включаються ( товарна позиція 5811 ).   

. Полотна, які виготовляються на основов’язальній машині, в яких основа складається з ланцюжків петель, виконаних гачковими голками, що утримуються утоковими нитками в потрібному положенні, та іноді утворюють візерунок.   

Усі полотна, перераховані в пунктах I і II вище, можуть бути простого чи більше-менш складного переплетення; у деяких випадках вони мають вигляд ажурного матеріалу, подібно мереживам, але все-таки розглядаються як основов’язані вироби. Вони звичайно відрізняються від мережив властивим переплетенням петель (особливо в суцільній частині).   

Б. Полотна ручного в’язання виготовляються з однієї нитки за допомогою гачка шляхом утворення ряду петель, які протягаються одна крізь одну. Залежно від групування петель одержується або гладке, або декоративне полотно щільного чи ажурного в’язання. Деякі ажурні полотна мають ланцюжки петель, які утворюють квадрати, шестикутники та інші орнаменти.   

Вироби, які відносяться до цієї групи, можуть бути зв’язані вручну на двох чи більше в’язальних спицях або гачком. Вони також можуть бути виготовлені на плосков’язальних чи круглов’язальних машинах з голками спеціальної форми (гачковими, язичковими та трубчастими).   

Товарні позиції цієї групи включають трикотажні полотна машинного чи ручного в’язання незалежно від того, які текстильні матеріали розділу XI були використані в процесі виготовлення трикотажних виробів, як з еластомерної нитки, так і з гумових ниток. Включаються також трикотажні полотна, які виготовляються з використанням тонких металевих ниток, за умови, що вони призначені для виготовлення одягу, у декоративних чи аналогічних цілях.   

До цієї групи включені трикотажні полотна машинного та ручного в’язання в куску (включаючи трубчасті) чи просто нарізані на прямокутні (включаючи квадратні) форми. Проте куски полотна, нарізані на прямокутники (включаючи квадрати), піддані подальшому обробленню (наприклад, підрублюванню), вироби, що випускаються в готовому вигляді (наприклад, кашне), а також трикотажні полотна машинного та ручного в’язання певної форми, подані у вигляді ряду окремих виробів, з’єднаних за довжиною, до цієї групи не включаються.   

До цієї групи не включаються :   

а) голкопробивні полотна, одержувані протяганням текстильних волокон крізь волокнистий настил (товарна позиція 5602 );   

б) сітки товарної позиції 5608 ;   

в) трикотажні килими та килимові вироби (товарна позиція 5705);   

г) тюль і мереживо кроше (тамбурне) (товарна позиція 5804).

Додаткові загальні положення   

Щодо класифікації в цих товарних позиціях виробів, до складу яких входять два або більше текстильних матеріалів, дивись Загальні положення до цього розділу   

Пояснення до товарної позиції 6001:

6001  | Полотна трикотажні ворсові (включаючи довговорсові полотна) та полотна махрові: 

6001 10 00 00  | - полотна довговорсові   

- полотна з нерозрізаним ворсом: 

6001 21 00 00  | - - з бавовни 

6001 22 00 00  | - - із штучного або синтетичного волокна 

6001 29  | - - з іншої текстильної сировини: 

6001 29 10 00  | - - - з вовни або тонкого волосу тварин 

6001 29 90 00  | - - - інші   

- інші: 

6001 91  | - - з бавовни: 

6001 91 10 00  | - - - невибілені [сурові] або вибілені 

6001 91 30 00  | - - - пофарбовані 

6001 91 50 00  | - - - з ниток різних кольорів 

6001 91 90 00  | - - - набивні 

6001 92  | - - із синтетичного або


Сторінки: 1 2 3