У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ІСТОРІЯ

Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма «Декор» створене у 1989 р. За ці роки підприємство значно розвинулося і сьогодні тут працює понад 900 осіб. До ТОВ ВКФ «Декор» входить чотири склозаводи, які виготовляють продукцію для побутового користування, виробничого призначення, для консервації та парфумерії.

Основне підприємство – Рогачинський завод скловиробів, який спеціалізується з випуску екологічно чистої широкогорлої склотари, яка надійно пакується в поліетиленову плівку.

Продукція Рогачинського заводу нині користується значним попитом. Для ефективного функціонування виробничо-технологічного процесу на підприємстві діє шихтовочний, машинно-ванний, ремонтно-механічний цехи, хімічна лабораторія, відділ технічного контролю. Виробництво банок здійснюється на двох печах. Виробнича потужність заводу – 3,5 млн. штук умовних банок за місяць.

Основні напрями вдосконалення діяльності заводу – промислове серійне виробництво скляних виробів побутового та промислового призначення, розробка нового зразка банки 1,7 літра, розробка кар’єру для видобутку силікатного піску, покращення умов праці.


Найближчим часом планується випуск євро-банки, євро-пляшки, склотари різної ємності із закрутками для консервування овочів, фруктів, майонезів.


Філія «Пісочне» – друге за величиною і потужністю підприємство розташоване у Миколаївському районі Львівської області. Завод спеціалізується з випуску скло-посуду декоративного призначення: сортового посуду з безбарвного скла широкого асортименту (чарки, склянки різноманітних форм і розмірів, бокали, фужери, пивні кружки, збанки, графини, підсвічники а також пресовані вироби широкого асортименту).

Скляні вироби характеризуються великою різноманітністю: від 30 г до 0,5 л пивних бокалів, фужерів, келихів, які відзначаються високою якістю, екологічно чисті, виготовляються за традиційними українськими технологіями. У виробництві збережений досвід ручного видування скла, впроваджуються новітні технології і сучасний дизайн, зберігаються народні традиції. Можливе виготовлення продукції за індивідуальним замовленням.

Пісочнянський склозавод став до ладу в 1934 р. і належав акціонерній фірмі «Анкляр». До вересня 1939 р. на заводі діяла одна скловарна піч на 3 вікна. Поступово склозавод розвивався і збільшувався, але у 1996 р., у зв’язку зі спадом виробництва в Україні збанкрутував.

З 2000 р. розпочався новий виток історії філії «Пісочне» ТОВ ВКФ «Декор». Підприємство спеціалізується з випуску сортового посуду з безбарвного скла. У 2003 р. було збудовано та введено в експлуатацію другу піч, що дало змогу наростити об’єми виробництва, розширити асортимент сортового посуду. Філія «Пісочне» також виготовляє ексклюзивний посуд для горілчаних напоїв і вин, фірмові склянки для соків та інших напоїв.


Філія «Склозавод» – завод з виробництва скло-посуду з натрій-кальцієвого силікатного скла. Завод випускав широкий асортимент склянок різного об’єму для соків, коктейлів, алкогольних напоїв, банки для води, комплекти банок для компотів, соків, кухлі для пива. На сьогоднішній день Склозавод випускає лише ексклюзивну тару на замовлення виробників алкогольних напитків.

Підприємство створено внаслідок реорганізації виробничо-комерційної фірми «Декор» і офіційно працює від 1 січня 2003 р.

Підприємство «Склозавод» пережило ряд реконструкцій. Все починалося з невеликого компактного склозаводу, який виробляв сортовий скло-посуд з силікатного натрій-кальцієвого скла.

Застосовувалась технологія традиційна, поширена на більшості склозаводів України, яка виправдала себе високою якістю і відповідністю міжнародним екологічним стандартам. Спочатку виготовлялося забарвлене скло, але з часом завод перейшов на випуск продукції винятково з безбарвного скла, відповідно до вимог ринку. Розширювався асортимент, підвищувалася кваліфікація працівників і якість продукції. Фірма стала багато профільною внаслідок організації ряду нових підрозділів: муко-мельного виробництва, переробки сільськогосподарської продукції, підприємства з виготовлення склотари.

Розвиток і розширення фірми «Декор» означили сучасну структуру філії «Склозавод», яка включає два виробництва: склозавод і потужний механічний цех, призначений, насамперед, обслуговувати і забезпечувати потреби всіх підприємств-філій фірми в деталях, запасних частинах і інших виробах, які потребують складної механічної обробки.


У червні 2000 р. створено ТОВ ВКФ «СклоПак». На аукціоні у регіональному фонді державного майна в Івано-Франківській області було придбано будівлі і споруди заводу «Колєр» (м. Рогатин).

Відновлювальні роботи проводили одночасно з будівництвом нової скловарної печі, потужність якої – 300 т скломаси в місяць. У січні 2002 р. було укладено договір з українсько-німецьким підприємством «Скломашсервіс Гласмашиненбау Львів» на придбання двох скло-формуючих машин для виробництва парфумерного і медичного скла, флакона місткістю від 0,05 до 0,250 мл. У жовтні 2002 р. закінчились основні роботи з будівництва і встановлення машин. Після завезення сировини і матеріалів 26 жовтня 2002 р. був запалений факел на скло-печі. Через місяць, 20 листопада, перша продукція поступила на склад, що ознаменувало нове виробництво в Західному регіоні. Освоєно виробництво скло-флаконів місткістю 0,95–0,110 мл.