У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Що шити

Пошиття сучасного жіночого одягу.

Що шити? Це питання не одне століття постає перед людством. А в цьому сезоні в моду прийшла індивідуальність. А це значить що виглядати треба по-особливому, не так як усі. Різноманітність - це чудове відображення різноманітності життя людей їх смаків і пристрастей. Одягаючись по різному люди бажаючи того чи ні намагаються підкреслити свою індивідуальність, виділитись з-поміж інших звернути на себе увагу. На щастя сучасна мода настільки різноманітна і різнопланова, що легко задовільняє любі бажання і відповідає на любі запити. Арсенал засобів, які вона має в своєму розпорядженні, направду безмежний.

Одним з таких засобів завжди були і залишаються до сьогодні фарби, які надають тканинам всякі можливі кольори і відтінки. Ніщо так не визначає настрій речі, як її колір. І хоча сучасна мода надає перевагу простоті форм і стриманості колориту, час від часу дизайнерам надоїдають сірий, чорний і білий і вони вихлюпують на подіуми море сліпучо яскравих фарб. По невідомому неписаному закону в моду раптом входить якийсь певний колір, і починається захоплююча гра з усіма його відтінками.

Ще вчора актуальний "мілітарі" сьогодні поступився місцем одягу, який пропагує бадьорість духу і тіла молодість, хороший настрій і оптимізм.

Зимою в моді переважав чорний. Але весна принесла нові настрої, і нам хочеться добавити в свій образ щось новеньке - більш тепле і сонячне.

Весною передові дизайнери пропонують нам різкі контрасти кольору верху і низу, деталі яскравих кольорів, широкі полоси. Проте, поряд з цим знову актуальні спокійні бежеві тони - від тілесного до бронзового.

Пальта і плащі.

З недалекого минулого в цей сезон "перейшли", тільки пальта -тренчі. В новому сезоні до них приєднались двобортні міні -пальта, більше схожі на бушлати моряків,а також довжелезні до п’ят, максі - пальта. Наполегливо пропагується хутро: іноді воно пропонується як підкладка до досить скромного верхнього одягу.

До речі, велика увага зосереджується на підкладці; вона може бути кольоровою та барвистою на відміну від похмурого верху пальта.

Знову стають популярними дублянки з відстроченими зігзагами зовнішніми швами і різнокольрова шкіра: фарбована в найвигадливіші відтінки, прострочена й стібкована.

ПЛАТТЯ

Нове - це добре здобуте старе; повернулись плаття - светри з об’ємними високими горловинами а-ля 80-ті. Разом з ними широкі ремені на бедрах й ботфорти. Як і колись актуальні плаття "бебі-долл" -облягаючий верх і трапецієвидний низ.

ПІДЖАКИ.

Їх довжина вже зрівнялась з талією. Проте, ніхто не відміняв і класичний варіант. Для різноманітності одні пропонують обшивати піджаки хутром інші - використовувати замість піджака хутрову накидку, підперезану ременем. Як і раніше актуальні однобортні проте їм "стають на п’яти" двобортні моделі.

СПІДНИЦІ.

Спідниці з асиметричним подолом, спідниця -хустка, спідниця-пляссе, спідниця з запахом і міні спідниця. Остання поза всяким сумнівом, фаворит сезону.

ШТАНИ.

Пропонується носити ті, ті котрі найбільше підкреслюють переваги ваших ніг, прямі, розкльошованні від бедра, широкі, з манжетами вниз.

З настанням весни в моду повернувся діловий костюм. Поза всяким сумнівом це- його сезон.

Можливо зрадіють цьому не всі: багато хто вважає діловий костюм просто необхідністю в гардеробі. А між іншим, даремно.Оскільки відповідно з спостереженнями психологів, саме костюм (разом з діловими якостями господарки ,звичайно) може суттєво посприяти кар’єрному зросту.

Щоб виглядати на всі 100, доведеться придбати самий дорогий костюм який ви можете собі дозволити; хороша тканина і якісний пошив не можуть коштувати дешево. До речі, в багатьох серйозних закладах, які відомі своїм корпоративним стилем, жінки носять спідниці довжиною до середини коліна і взуття на середньому каблуці - це зорово видовжує фігуру .

Зрештою - це всього лиш правила: ними можна користуватись, але можна і не звертати уваги. Як відомо першою жінкою яка порушила ці правила була Коко Шанель: Це вона в 20-х роках XX століття модернізувала. Перетворила в стильний і престижний одяг класичний англійський костюм з спідницею нижче коліна і піджаком з вузькими лацканами. Тепер двобортний короткий піджак з тканини букле з фірмовими ґудзиками і спідниця - міні є самою популярною одежею багатих ділових жінок.

Проте, перш як порушувати правила з ними треба ознайомитись.

Отож, костюм. Він складається з піджака і спідниці або штанів. Піджак і спідниця вважається "денним" одягом, в той час .,як піджаку з штанами більше підходять друга половина дня - треба враховувати це, якщо важливі зустрічі не носять на вечір.

Універсальним варіантом є плаття- футляр з коротенькими рукавчиками і подовженим піджаком. В залежності від аксесуарів плаття - піджак може бути як надто діловим комплектом, так і підкреслено елегантним.

СПІДНИЦЯ. Класична офісна довжина - до середини коліна підходить не всім жінкам, тому необхідно "підібрати" свою.

ШТАНИ. Вони не повинні бути надто широкими, і тим більше розкльошованні. Ідеальний варіант - трошки підкорочена модель штанів з маленькими розрізами з боків.

БЛУЗКА. Тенденції сьогоднішньої моди такі, що цілком можна обійтись і без неї піджак з неглубоким вирізом можна одіти і на голе тіло. Крім того він чудово дивиться на майках, топіках і водолазках з тонкого трикотажу.

Проте необхідною буває і блузка. При її виборі слід пам’ятати, що вона не повинна бути надто яскравою, прозорою і з глибоким декольте.

Велику увагу у блузці звертаємо на рукави. Рукави можуть бути вшивні, реглан, суцільнокрійні та комбіновані.

Зараз модні рукави вузькі, які ледь - ледь закривають лікті. Дуже модними є рукави які знизу розширені без манжетів, які мають назву кльош.

Модними


Сторінки: 1 2 3 4