У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент


Зміст

Контрольна робота

на тему

Пошиття жіночого одягу.

Зміст

Вступ. Вибір та обгрунтування моделі. Вибір матеріалів та їх характеристика. Характеристика моделі. Характеристика технічного процесу. Розкрій рахунок конструкції та побудова креслення. Моделювання виробу. Розробка лекал на міліметровці. Література.

ВСТУП.

Проходячи практику на ВАТ “Галичина”, я довідалась про стан виробництва на фабриці.

Виробнича програма в основному загрудена на 2002 рік повністю, спаду виробництва не передбачається. За ІІ-півріччя 2001р. досягнуто 100,7 випуску продукції протів відповідного періоду 2000року. Асортимент швейних виробів:

а) пальто, півпальто жіночі, чоловічі, куртки із суконно-шерстяних тканин;

б) блейзери жіночі;

в) жакети, жилети жіночі.

Оновлення складає 100%, всі взірці представляють заказчики.

Фабрика працює з однозмінним режимом роботи, коефіцієнт використання потужності показано в таблиці. В 2000 році звітність про використання потужності відмінена Облстатуправлінням.

на фабриці працює 9 потоків, до укомплектовується 10-й потік в цеху ширвжиток,так,як відходи вторинно і сировини відсутні.

Перспективи розвитку:

1). Фабрика в основному працює стабільно, але пошив виробів з давальницької сировини вигідно тільки тому, що утримується високий курс валюти. Вихід з даного положення – це власний внутрішній ринок, торгові фірми повинні запрацювати і знаходити покупця для підприємств.

Завдання виробництва – виготовлення продукції, а не їх реалізація.

2). За звітний період фабрика перечислила 90 тис. в інвестиційний фонд. Просьба до ОДА допомогти використати ці кошти на придбання вентиляційного обладнання для покращення умов праці працівників. Також некобхідні кошти для придбання швейного обладнання, що відповідає сучасній технології обробки виробів. Це зменшить кількість операцій, що виконуються вручну, збільшиться продуктивність праці, покращиться якість швейних виробів.

Звичайно в цьому напрямку адміністрація фабрики працює, але така допомога була б вагома.

1. Вибір та обґрунтування моделі.

Вибір та обґрунтування моделі:

Одяг є одним з елементів матеріальної культури людства.

Зміни форм одягу відбуваються на кожному історичному етапі розвитку людського суспільства. Вони відображають вимоги суспільного настрою, розвитку техніки, економіки.

Стиль – одне з важливих понять в межах культури одягу.

У відзначені одягу розрізняють чотири стилі одягу:

класичний (строгий, діловий, елегантний); спортивний (зручний для рухів, активного віддиху та роботи); романтичний; фантазі.

Пальто, який вибраний для даної дипломної роботи буде виготовлений у класичному стилі – елегантний для дівчат віком від 17 до 20 років.

Пальто повсякденне, але може використовуватись для урочистих подій.

Опис моделі.

Пальто напівприлягаючого силуету на підкладці, до низу розширене. Однобортне, підборт суцільновикроєний з пілочкою, застібка на

гудзика

вшивний рукав прямого типу. Комір піджачного типу рельєфні шви йдуть від пройми до низу.

Спинка з швом по середині і шліца, також є рельєфи.

2. Вибір матеріалів та їх характеристика.

Конфекційна карта.

Назва підприємства: ПБЛ

Автор моделі: Солонина Тетяна Михайлівна

Назва моделі: д/с пальто.

Назва підприємства виробника: ПБЛ.

Розробка моделі: б1.

Рекомендовані розміри:

Повнотна група – середня

Вікова група: 18-24.

Тканина верху | Тканина підкладки | Тканина прокладки | Фурні-тура | Нитки | Ескіз моделі, вид ззаду і спереду

Зразок | Арти-кул | Зразок | Арти-кул | Зразок | Арти-кул

3302 | 9002

3102 | Д=

Для зручності користування і якості виготовлених виробів слід враховувати технологічні властивості, маса 1м2 не більша 500гр, драпіруємність 50%.

Вартість тканини повинна відповідати структурі виробів. Строк служби тканини не менше п’ять років. Вдалий час середня вартість пальтових тканин від - гр. Для даної моделі пропонується пальтова тканина “ ” артикул , Шириною 150 см.

Підкладочні тканини застосовують в якості підкладки для верхнього одягу. Для забезпечення гарного зовнішнього виду виробу з виворотньої сторони доброї посадки на фігурі та відсутності перешкод при русі людини.

Підкладочні тканини сучасно оформлені мають окраску до тертя, а також малу повзаючу поверхню, необтяжують виріб (маса 1м2 не менше 60-110 грам).

Найбільш значні є: естетичні та технологічні вимоги. Для задоволення експлуатаційних потреб та економічних потреб підкладочні тканини досить стійкі до зношення, строк служби відповідає тканині верху.

Для даної моделі пропонується тканина підкладочна “Корея” закордонного виробництва, артикул 3001. Ширина см. Ціна підкладочної тканини гр.

Підкладочні тканини застосовуються, як прокламін в окремих деталях (борти, коміри,в комірах, лаукала, у рукавів) для придання форми виробів. Для придання просторової форми мають можливість усадки при прасуванні, поєднується з усадкою основної тканини. В даний час використовуються тканини з клеєвим покриттям. Для дипломної роботи пропонується прокладочна тканина артикул 9002 з регулярним точковим покриттям, ціною 2-4 гривні.

Найбільш широко використовуються шовкові нитки 75, 63, 33.Від якості швейних ниток залежить якість роботи. Основна вимога до шовкових ниток – висока міцність, вони повинні бути різними і гладкими, мати стійку окраску і рівномірну крутку, стійкими термопластичними. Нитки 120 ціною 2 гр.

Гудзики стійкі до дії води, костюмні, овальні, чорного кольору.

В даний час користуються популярністю пальтові тканини закордонного виробництва. При виготовленні верхнього одягу необхідно врахувати особливості методів виготовлення деталей та вузлів верхнього жіночого одягу.

В асортименті пальтових тканин найбільша частка приходиться на шерстяні, конвальні, півшерстяні тканини,з добавками хімічно-синтетичних волокон.

Пальта захищають тіло людини від несприятливих умов навколишнього середовища (вітру, низької температури, дощу, снігу) шляхом створення штучного мікроклімату. Гігроскопічність впливає на показник теплозахищеності, з підвищенням вологості тканини знижується її тепловий опір і збільшується теплопровідність.

Не менш важливі естетичні показники, тобто величин, які ставляться до оформлення тканин.Тканин з гладкою та рельєфною поверхнею і фактурною наладуючою корзинкою з поверхнею штучного трикотажу.

Постійність, окраски для стійкості погоди, хімчистки, тертя і інші. Пальтові тканини відносяться до стійких. Тканини повинні мати стійкість до стирання не менше 500, циклів. Стійкість до розриву не менше


Сторінки: 1 2 3 4 5