У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

ст.

ВСТУП ……………………………………………………………………………..7

Основна частина ………………………....………………………………………....20

З'ясування задачі командиру взводу в обороні ……………………………….20

Оцінка обстановка ………………………………………………………………21

Прийняття рішення на оборону ……....………………………...……………..22

Організація взаємодії …………………………………………...……………...24

Сигнали оповіщення …………………………………………..………………26

Проведення рекогносцировки ……………………………………..………….27

Віддання бойового наказу на оборону ……………………………..…………30

Організація бойового забезпечення ………….…………………….………….33

Схема опорного пункту 1 механізованого взводу ……….…………….……..34

Заключна частина ……………………………………………………….……….35

Література ………………………………………………………….……………..36

ВСТУП

Оборона має на меті відбити наступ переважаючих сил противника, завдати йому максимальних втрат, утримати важливі райони (об'єкти) місцевості і тим самим створити сприятливі умови для переходу в наступ.

Оборона може підготовлятися завчасно або організовуватися в ході бою, в умовах відсутності зіткнення з противником або безпосереднього зіткнення з ним. Залежно від бойового завдання, наявності сил та засобів а також характеру місцевості оборона може бути:

позиційною; маневреною;

Оборона повинна бути стійкою і активною, здатною протистояти ударам всіх видів зброї, атаці переважаючих груп танків і піхоти противника, діям його повітряних десантів, аеромобільних та диверсійно-розвідувальних груп. Механізований взвод діє в складі роти у взаємодії із сусідніми взводами за підтримкою засобів старшого командира (начальника).

Взвод може оборонятись у складі роти в першому чи другому ешелоні, на головному чи іншому напрямку. Він також може бути в резерві батальйону. У цьому випадку взвод розташовується, як правило, в глибині оборони батальйону і призначається для виконання раптово виникаючих задач. Крім того, взвод може призначатися в бойовий розвідувальний дозор, вогневу засаду, частиною сил або у повному складі входить до бронегрупи батальйону (роти), придаватися танковій роті.

Стійкість та активність оборони досягаються: витримкою, стійкістю та завзяттям підрозділів, що обороняються при відбитті атак противника, їх високим моральним духом; майстерно організованою обороною і системою вогню; безперервною розвідкою противника; ретельним маскуванням опорного пункту (вогневої позиції); умілим використанням вигідних умов місцевості, її інженерного обладнання і застосуванням несподіваних для противника способів ведення бойових дій; виконанням заходів щодо захисту від зброї масового ураження і високоточної зброї противника; всебічним забезпеченням і підготовкою особового складу до довготривалого ведення бойових дій, в тому числі і в умовах повного оточення.

В обороні кожен солдат, уміло використовуючи свою зброю, фортифікаційні спорудження та вигідні умови місцевості, здатний знищити велику кількість живої сили противника та успішно вести боротьбу з танками, що наступають, та іншими броньованими машинами.

Взвод (відділення, танк) не має права залишати опорний пункт (позицію), яку займає, і відходити без наказу командира роти (взводу).

Механізований (танковий) взвод, уміло використовуючи свою зброю, місцевість та її інженерне обладнання, а також загородження, здатний завдати противнику, який наступає, великих втрат і утримувати позиції, що займає. Він обороняється, як правило, у складі роти, може знаходитися у резерві батальйону, призначатися в бойову охорону, бойовий розвідувальний дозор і вогневу засаду, частиною сил або у повному складі входить у бронегрупу батальйону (роти).

Взвод обороняє опорний пункт до 400 м по фронту і до 300 м в глибину.

Побудова оборони механізованого взводу включає: бойовий порядок взводу, опорний пункт взводу і систему вогню.

Основні зусилля взводу в обороні зосереджуються на напрямку наступу, противника, що очікується, і утриманні важливої ділянки (об'єкта) місцевості. Побудова оборони повинна забезпечувати відбиття атаки противника і знищення його танків і живої сили перед переднім краєм, на флангах і в глибині оборони.

Бойовий порядок взводу будується залежно від поставленого завдання і умов місцевості. Позиції відділень механізованого взводу (мал. 1) в обороні розташовуються, як правило, в одній траншеї в лінію. В опорних пунктах, розташованих на найбільш імовірному напрямку наступу противника, позиція одного із відділень взводу з метою посилення стійкості оборони може обладнуватися в глибині опорного пункту (на другій лінії) в 100-200 м (Мал. 1,2,3) за траншеєю. При загрозі атаки з флангу бойовий порядок може будуватися уступом вправо або вліво. Роль і місце взводу в обороні визначається:

його призначенням; місцем у бойовому порядку роти, батальйону; складом роти, характером задач і їхнім впливом на хід і результат бою.

Багато в чому його роль в обороні залежить від напрямку, на якому він обороняється і характеру задачі. Взвод, що діє в умовах безпосереднього зіткнення з противником на найбільш танконебезпечному напрямку, вирішує найскладнішу задачу: він першим приймає на себе вогонь противника, а потім — найпотужніший удар танків і мотопіхоти.

На взвод, що обороняється в першому ешелоні на головному напрямку, покладається задача нанести усіма видами вогню рішучої поразки противнику перед переднім краєм, відбити його атаку і утримати опорний пункт, який він займає. У випадку вклинення противника в опорний пункт чи у проміжок між сусідом взводу необхідно вогнем з усіх засобів нанести йому максимальних втрат і не допустити його подальшого просування в глибину оборони, створивши сприятливі умови для знищення його резервами старшого командира. Взводу в цьому випадку, як правило, призначається менший за розміром опорний пункт, він одержує більше засобів посилення і підтримується артилерією. Крім того, на підступах до опорного пункту зосереджуються основні зусилля вогневих засобів старших начальників.

Таким чином, взводу, що обороняється в першому ешелоні на головному напрямку, приділяється рішуча роль у відбитті атаки танків і мотопіхоти і утриманні першої позиції.

При діях на другорядному напрямку задача взводу полягає в тому, щоб, міцно обороняючи опорний пункт, не допустити прориву противника на найбільш важливих напрямках і запобігти його поширенню у фланги і тили підрозділів, які обороняються на головному напрямку. У цьому випадку взвод отримує більший за розмірами опорний пункт, менше засобів посилення чи взагалі їх не отримує.

Взвод, що обороняється в складі роти в другому ешелоні


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9