У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Характеристика генплану КС

Характеристика генплану КС

Площадка компресорної станції розміром 250х300 м розташована на 1711 км траси. Рельєф майданчика бугристий з нахилом 3 – 40. Майданчик КС зорієнтовано так, щоб дозволити розташувати основні споруди паралельно горизонталям і уникнути значного перепаду відміток в місцях розташування найбільш відповідальних споруд компресорного цеху, а також забезпечує можливість перспективного розвитку КС.

Технологічна зона розташована зі сторони магістрального газопроводу, що забезпечує мінімальну протяжність всмоктую чого та нагнітаючого шлейфів, та включає наступні споруди:

укриття ГПА;

установка очистки газу;

установка охолодження газу;

установка підготовки пускового, паливного, імпульсного газів;

установку регенерації газів з насосною;

склад ГЗМ;

трансформаторну підстанцію.

Підсобно-допоміжна зона включає наступні споруди:

службово – експлуатаційний та ремонтний блок;

склад запасних частин і ремонтних матеріалів;

склад імпортного обладнання;

стоянку механізмів;

площадку складування обладнання;

радіорелейну мачту;

АНПУ-25 з артскважиною;

насосну над артскважиною;

резервуар для води ємністю 250 м3.

Для забезпечення протипожежних потреб і транспортних зв’язків на площадці КС передбачена сітка проїздів, забезпечуючих під’їзд до всіх будівель та споруд КС. Покриття внутрішньоплощадочних доріг і проїздів – монолітний бетон. Ширина проїздів в зоні підсобних споруд – 4,5 м, кільцевого проїзду навколо площадки укрить ГПА – 3,5 м.

По периметру територія КС огороджена парканом висотою 2,4 м із металевої сітки по залізобетонних стовпах. Пішохідні доріжки і виробнича площадка біля укриття ГПА покриті литим асфальтобетоном. З метою забезпечення протипожежної безпеки, крім кільцевого проїзду навколо укриття ГПА, передбачено можливість під’їзду до інших будинків і споруд, а також запасний виїзд.

Характеристика технологічної схеми КС

КС – складова частина магістрального газопроводу, призначена для забезпечення його розрахункової пропускної здатності за рахунок підвищення тиску газу на виході КС за допомогою газоперекачуючих агрегатів (ГПА), які разом з елементами, запірною арматурою різного діаметру та іншого спеціального обладнання складають технологічну схему КС.

Компресорна станція Богородчани газопроводу “СОЮЗ” розташована зліва від магістрального газопроводу по ходу газу. Технологічна схема компресорної станції передбачає колекторне підключення основного технологічного обладнання: пиловловлювачів, газоперекачуючих агрегатів та повітряних охолоджувачів газу.

Газ з магістрального газопроводу по двох шлейфах Ду=1000 мм поступає на очистку від механічних домішок в мультициклоні пиловловлювачі. Очищений газ із пиловловлювачів направляється до газоперекачуючих агрегатів по газопроводу діаметром 1000 мм. Стиснутий газ із нагнітачів поступає в загальний кільцевий колектор, а з нього на апарати повітряного охолодження газу. Викид пилу із пиловловлювачів проводиться вручну через дросельну засувку в циклонний сепаратор.

Вузол підключення до магістрального газопроводу КС Богородчани сполучений з вузлом прийому та запуску очисного пристрою газопроводу.

Характеристика основного обладнання КС

В склад КС входить наступне основне обладнання та споруди:

вузол підключення КС до МГ з запірною арматурою і установкою для запуску та прийому очисного пристрою;

технологічні газові комунікації із запірною арматурою;

установка пиловловлювачів;

ГПА, що складають компресорний цех;

установка охолодження газу після компримування;

система імпульсного газу, та газу для власних потреб;

система електропостачання та електричні пристрої різного призначення;

система автоматичного управління;

система зв’язку;

система зберігання, підготовки і роздачі паливно-мастильних матеріалів;

система виробничо-господарського і пожежного водопостачання та каналізації;

склад зберігання матеріалів, реагентів і обладнання;

ремонтно-експлуатаційні та службово-експлуатаційні приміщення.

Газоперекачуючи агрегати

КС Богородчани обладнана сьома ГПА з газотурбінним приводом ГТК-10і фірми “Дженерал електрик” і нагнітачами типу 655-Р2 фірми “Демаг”. Основна мета експлуатації ГПА – безперебійне забезпечення транспортування газу з мінімальними енерговитратами відповідно до планової продуктивності газопроводу при безаварійній роботі ГПА з максимальною економічністю.

Турбіна являє собою двовальну турбіну простого циклу. Для запуску та роботи турбіни використовують транспортований природний газ.

Газова турбіна складається з п’ятнадцятиступінчатого осьового компресору, 6 камер згорання (розташованих під кутом 900 до вісі газової турбіни), одноступінчатої осьової турбіни високого тиску, яка приводе в дію повітряний компресор (перша ступінь), і одноступеневої незалежної осьової турбіни низького тиску, яка приводе обладнання навантаження (друга ступінь).

Газова турбіна має чотири корінні підшипника, які забезпечують опікання для ротора компресора і турбіни. Турбіна, а також вхідна та вихідна секції встановлюються на плиті основаня.

Вал турбіни високого тиску, що приводить в дію повітряний компресор, попередньо розганяється до потрібних пускових обертів пусковою турбіною. Атмосферне повітря засмоктується в повітряний компресор, де проходить кілька ступенів стиснення, після чого попадає в камеру згорання.

В камери згорання подається паливний газ під високим тиском, і іскра високої напруги запалює паливну суміш. Після запалення горіння продовжується безперервно в повітряному потоці, доки паливо поступає в камери згорання. Швидкість продуктів горіння підіймається соплом турбіни, після чого газовий потік, через направляючі потрапляє на лопатки турбіни високого тиску. Розширюючись штовхає їх примушуючи крутитись ротор турбіни, і приводить в рух повітряний компресор та допоміжне обладнання.

Сопло турбіни другого ступені діє таким же чином, але діючою силою на лопатки цієї турбіни є продукти згорання першої ступені, що вже відробили. Продукти згорання потрапляють на лопатки турбіни низького тиску, примушують крутитись її ротор, який, в свою чергу, приводить в рух обладнання навантаження. Відробивши, продукти згорання викидаються в атмосферу.

Граничні розрахункові характеристики відцентрового нагнітача 655-Р2 фірми “Демаг”:

Впускний абсолютний тиск – 51 кг/см2

Температура на вході – 250С

Продуктивність – 17,6*106 м3/добу

Пропускна можливість на вході – 228,8 м3/хв.

Масовий розхід – 8859,4 кг/хв.

Температура на стороні нагнітання – 580С

Тиск нагнітання абсолютний – 75,5 кг/см2

Стабілізований тиск абсолютний – 87,52 кг/см2

робоча швидкість – 6500 об/хв

Корпус компресора виготовлений як одне ціле з кованої сталі і заключає в собі облаштування ротора і вузол самого ротора. Впускний і нагнітаючий патрубок, опора корпусу і опори розміщеного зверху масляного баку виконані суцільно з корпусом.

Вузол ротора складається із валу, на якому встановлено врівноважуючий поршень, робочі колеса, бандаж робочих коліс


Сторінки: 1 2 3 4





Наступні 7 робіт по вашій темі:

До сучасних засобів ураження відноситься зброя масового знищення (ЗМЗ), до якої відносяться: ядерна, хімічна та бактеріологічна. Залежно від виду використання зброї виникає відповідний осередок ураження.Первинні дії уражаючих факторів ЗМУ можуть привести - Реферат - 29 Стр.
Матеріальна частина артилерії - Реферат - 11 Стр.
Підготовка взводу управління 1-ї артилерійської батареї до обслуговування стрільби вдень і вночі в наступі. Обслуговування пристрілювання за допомогою далекомір - Курсова робота - 11 Стр.
Теоретичні основи стрільби. Підготовка стрільби і управління вогнем. - Курсова робота - 6 Стр.
Бронетанкові війська у бойових операціях німецько-радянської війни - Магістерська робота - 176 Стр.
«Цивільна оборона у Німеччині» - Реферат - 21 Стр.
Порядок та зміст роботи командира механізованого взводу у сторожовій охороні. - Курсова робота - 11 Стр.