У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





. «Підготовка взводу управління 1-ї артилерійської батареї до обслуговування стрільби вдень і вночі в наступі. Обслуговування пристрілювання за допомогою далекоміра»

(Курсова робота з бойового застосування артилерійських підрозділів)

Зміст

I. Вступ 3

II. Теоретичні питання

1. Підготовка взводу управління 1-ї артилерійської батареї до обслуговування стрільби вдень і в ночі 4-7

2. Обслуговування пристрілювання за допомогою далекоміра 8-9

III. Практичні питання

3. Бойовий наказ 10-14

4. Картка топогеодезичної прив’язки КСП 1 батареї 15

5. Схема орієнтирів1 батареї 16

IV. Заключна частина

6. Висновок 17

7. Список використаної літератури 18

8. Додатки:

Робочо карта командира

I. Вступ

Навіки прославили себе всі види і роди військ Збройних Сил України. Почесне місце серед них належить артилерії, яка більше шести віків гідно називається “Богом війни”. Вона і тепер залишається головним вогневим засобом ураження противника і безпосередньої підтримки загальновійськових підрозділів у різних видах боїв.

Сучасна теорія бойового застосування артилерії базується на принципах, закладених у роки Другої Світової війни. Однак оснащення з’єднань і підрозділів якісно новими зразками техніки та озброєння вимагає удосконалення тактики бойового застосування, стрільби і управління вогнем, підвищує роль артилерійської розвідки і топогеодезичного забезпечення.

Вирішення цих питань в основному покладається на підрозділи батарейної ланки. Ось чому командувач РВіА Збройних сил України вимагає суттєвого підвищення рівня технічної і спеціальної підготовки молодших офіцерів.

Метою даної курсової роботи є навчитись діям, які повинен виконувати командир взводу управління.

Завданням курсової роботи є опанувати теоретичні основи підготовки взводу управління 1-ї артилерійської батареї до обслуговування стрільби вдень і в ночі, розглянути як здійснюється обслуговування пристрілювання за допомогою далекоміра та здійснити практичну частину курсової в якій необхідно відати бойовий наказ, оформити картку топогеодизичної прив’язки та скласти схему орієнтирів.

I. Теоретичні питання

1. Підготовка взводу управління 1-ї артилерійської батареї до обслуговування стрільби вдень і в ночі

Взвод управління батареї призначений для ведення розвідки, обслуговування стрільби та забезпечення зв’язку. Він складається з екіпажу командирської машини і відділення управління.

Основні завдання взводу управління в бою:–

вибір і підготовка місця розгортання КСП та СП, їх топогеодезична прив’язка;–

розгортання і підготовка до роботи КСП та СП батареї;–

ведення розвідки з метою добути відомості про противника і місцевість;–

інженерне обладнання місць КСП та СП;–

організація зв’язку в батареї.

Дії взводу управління і робота командира взводу

в наступі

До початку артилерійської підготовки атаки командир взводу управління уточнює розвідникам на місцевості цілі, які призначені батареї на артилерійську підготовку та артилерійську підтримку атаки і доводить сигнали виклику та перенесення вогню, доводить завдання зі спостереження за результатами вогню батареї, за діями противника і своїх атакуючих підрозділів; перевіряє готовність засобів зв’язку, знання сигналів радіотелефоністами, уточнює порядок вмикання радіостанцій та час зняття дротяних ліній зв’язку.

КСП батареї переміщується стрибками від одного рубежу до іншого, з яких надійно спостерігаються цілі, що подавлюються, і атакуючі підрозділи. Командир взводу управління за наказом командира батареї організовує й управляє роботою особового складу при згортанні КСП, переміщенні і розгортанні КСП на наступних рубежах.

Для забезпечення безперервності ведення розвідки противника та управління вогнем командир батареї може вислати ПСП.

Очолює ПСП командир взводу управління. На ПСП командир взводу управління організовує спостереження за діями противника, результатами вогню батареї, за наказом командира батареї управляє вогнем батареї

З початком артилерійської підготовки атаки весь особовий склад взводу управління знаходиться на своїх місцях. Командир взводу контролює проходження сигналів і команд на відкриття вогню по цілі першого вогневого нальоту, а далі й по інших вогневих нальотах. Після відкриття вогню командир взводу управління особисто спостерігає за розривами снарядів батареї і про результати доповідає командирові батареї. Розвідники ведуть спостереження за діями противника, засікають цілі, що з’являються знову, і доповідають командирові взводу.

З переходом загальновійськових підрозділів в атаку починається артилерійська підтримка атаки. Завданнями розвідників у цей період є спостереження за розривами снарядів своєї батареї, спостереження за діями атакуючих підрозділів і сигналів, що подаються ними для припинення вогню та його перенесення; розвідка та засічка вогневих засобів противника, в першу чергу – протитанкових, що ведуть вогонь по підрозділах, які атакують.

Командир взводу під час артилерійської підтримки атаки доводить завдання розвідникам по засічці цілей, доповідає їх координати командирові батареї, допомагає йому в управлінні вогнем батареї.

При участі батареї у веденні РВгЗ, ПЗВ або ВгВ найважливішими завданнями розвідників є спостереження за сигналами, що подає загальновійськовий командир для перенесення вогню з одного рубежу на інші, положенням своїх атакуючих підрозділів і діями противника.

У період артилерійського супроводження наступу підрозділів у глибині оборони противника командир взводу управління організовує розвідку живої сили і вогневих засобів противника, перешкоджаючих просуванню роти, резервів, що висуваються для контратаки, артилерійських та мінометних батарей; керує переміщенням особового складу і техніки КСП (ПСП), а за наказом командира батареї, управляє вогнем батареї (взводу).

Дії взводу управління під час наступу вночі

Ніч сприяє раптовості дій наступаючих військ, зменшує їх втрати, забезпечує прихованість маневру, підвищує моральну дію на противника вогнем артилерії.

Під час організації бойових дій вночі командир взводу управління зобов’язаний:–

підготувати КСП до роботи вночі;–

вказати особовому складу спостережувані вночі орієнтири і порядок позначення рубежів, що досягли загальновійськові підрозділи;–

перевірити справність приладів нічного бачення, внутрішнього і зовнішнього освітлення машин, освітлення приладів;–

засікти в розташуванні противника найбільш виражені контурні точки;–

вказати черговим розвідникам напрямок (сектор, об’єкти), що потребують особливої уваги;–

намітити найбільш вигідні місця для спостережних пунктів при переміщенні вперед.

При виборі місць для спостережних пунктів у ході наступу вночі потрібно враховувати ряд умов: вночі знизу вверх спостерігати


Сторінки: 1 2 3 4