У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Фінансовий облік
38



Міністерство освіти і науки України

КУРСОВА РОБОТА

з дисципліни “Фінансовий облік”

Зміст роботи

Вступ.

1. Облік виробничих запасів.

Облік запасів.

Облік МШП.

Облік виробництва і браку.

Облік напівфабрикатів і готової продукції.

Облік продукції с/г виробництва і товарів.

2.Практична частина.

Висновок.

Література.

1. Облік виробничих запасів.

1.1 Облік запасів.

Під виробничими запасами слід розуміти активи, які використовуються для подальшого продажу, споживання під час виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг та управління підприємством.

Запаси, в залежності від того, яку роль вони відіграють у процесі виробництва продукції, робіт і послуг, поділяються на слідуючі групи: сировина, основні й допоміжні матеріали; купівельні напівфабрикати; незавершене виробництво; малоцінні та швидкозношувані предмети; молодняк тварин і тварини на відгодівлі.

Сировина і матеріали - це предмети праці, з яких виготовляють продукцію; вони утворюють матеріальну основу продукції.

Поділ матеріалів на основні та допоміжні має умовний характер і залежить лише від кількості матеріалу, використаного на виробництво різних видів продукції. До групи допоміжних матеріалів відносять паливо, тару і тарні матеріали, запасні частини.

Паливо виділяють окрему групу з причин його великого економічного значення та специфіки споживання. До тари і тарних матеріалів відносять предмети, які використовуються для упакування, транспортування, зберігання різних матеріалів і продукції. Запасні частини служать для ремонту і заміни спрацьованих деталей машин і обладнання. Незавершене виробництво знаходиться у вигляді незакінчених обробкою і складанням деталей, вузлів, виробів та незакінчених технологічних процесів. Напівфабрикатами є сировина і матеріали, що пройшли певні стадії обробки, але ще не є готовою продукцією. У виготовленні продукції вони утворюють її матеріальну основу.

До окремої групи виділяють малоцінні та швидкозношувані предмети, які використовуються не більше одного року або нормального операційного циклу, якщо він не більше одного року.

Важливою передумовою організації обліку виробничих запасів є їх оцінка. Згідно з діючими нормативними документами, одержані виробничі запаси зараховуються на баланс підприємства за первісною вартістю. П(С)БО 9 "Запаси" визначає, які саме витрати формують первісну вартість запасів.

При відпуску запасів у виробництво, їх продажі або іншому вибутті згідно з П(С)БО 9 оцінка здійснюється за одним з методів: ідентифікованої собівартості відповідної одиниці запасів; середньозваженої собівартості; собівартості перших за часом надходження запасів (ФІФО); собівартості останніх за часом надходження запасів (ЛІФО); нормативних затрат; ціни продажу.

Таблиця 1. Об'єкти, що обліковуються на рахунку 20 "Виробничі запаси."

№ субрахунку | Назва субрахунку | Характеристика

1 | 2 | 3

 

201 |

Сировина і

матеріали | Призначений для відображення наявності та руху сировини і основних матеріалів, які входять до складу продукції, що виготовляється або є необхідними компонентами при її виготовленні (забудовники облік будівельних матеріалів і конструкцій ведуть на субрахунку 205 "Будівельні матеріали"). На цьому субрахунку ведеться облік основних матеріалів, що використовуються підрядними будівельними організаціями при здійсненні будівельно-монтажних, ремонтних робіт. Допоміжні матеріали, які використовуються при виготовленні продукції або для господарських потреб, технічних цілей та сприяння у виробничому процесі, також відобаржаються на субрахунку 201. Підприємства, що заготовляють сільськогосподарську продукцію для переробки, її вартість відображають на цьому субрахунку.

 

202 |

Купівельні напівфабрикати та компле-

ктуючі вироби | Призначений для відображення та руху купівельних напівфабрикатів, готових комплектуючих виробів (включаючи у підрядних будівельних організаціях будівельні конструкції та вироби), придбані для комплектування продукції, що випускається, які потребують додаткових витрат праці для їх обробки або для збирання. Вироби, придбані для комплектації продукції, вартість яких не включається до собівартості продукції цього підприємства, відображаються на рахунку 28 "Товари". Науково-дослідні та конструкторські організації, придбавши необхідні їм як комплектуючі вироби, для проведення наукових робіт за визначеною науково-дослідною або конструкторською темою спеціальне обладнання та інструменти, пристрої та інші прилади обліковують на субрахунку 202. Обладнання і прилади загального призначення на цьому субрахунку не обліковуються, а відображаються на рахунку 10 "Основні засоби", 11"Інші необоротні матеріальні активи" або на рахунку 22 "Малоцінні та швидкозношувані предмети" за видами предметів.

203 |

Паливо |

Призначений для обліку наявності палива, що придбане чи заготовлене для технологічних потреб виробництва, експлуатації транспортних засобів, а також для вироблення енергії та опалення

будівель. Якщо деякі види палива використовують одночасно і як матеріали, і як паливо, то їх можна обліковувати на субрахунку 201 "Матеріали" і на субрахунку 203 "Паливо"- за ознакою переважності використання на цьому підприємстві.

204 |

Тара

й тарні матеріали | Призначений для відображення наявності та руху всіх видів тари, крім тари, яка використовується як господарський інвентар та матеріалів й деталей, які використовують для виготовлення тари та її ремонту.

Матеріали, які використовуються для додаткового обладнання вагонів, барж, суден з метою забезпечення збереження відвантаженої продукції, не відносяться до тари і обліковуються на субрахунку 201 "Сировина й матеріали".

205 | Будівельні

Матеріали | Підприємства - забудовники відображають рух будівельних матеріалів, конструкцій і деталей, обладнаня і комплектуючих виробів, які належать до монтажу та інших матеріальних цінностей, необхідних для виконання будівельно - монтажних робіт, веготовлення будівельних деталей й конструкцій.

На даному субрахунку не обліковується обладнання, яке не потребує монтажу: тарнспортні засоби, вільно розміщені верстати, будівельні механізми, сільськогосподарські машини, виробничий інструмент, вимірювальні та інші прилади, виробничий інвентар. Витрати на придбання обладнання, що не потребує монтажу, відображаються безпосередньо на рахунку 15 "Капітальні інвестиції" в міру надходження їх на склад чи інше місце зберігання, експлуатації.

206 | Матеріали передані в переробку | Призначений для обліку матеріалів, що передані в переробку на сторону та які надалі включаються до складу собівартості отриманих


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10