У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

ЗМІСТ

1. Резюме

2. Опис Підприємства

2.1. Загальні відомості

2.2. Організаційна структура

3.3. Поточне виробничо-фінансове полягання Підприємства

3. Опис проекту підприємницьких намірів (бізнесу)

3.1. Преамбула (передумови, умови, чинники)

3.2. Конструктивна ідея

3.3. Комерційна ідея

3.4. Виробнича ідея

4. Оцінка ринків збуту, конкурентоспроможності Підприємства

5. Стратегія маркетингу

6. Програма інвестицій

7. Юридичний план

8. Фінансова стратегія

1. РЕЗЮМЕ

Розробка бізнес-плану переслідувала мету обгрунтувати необхідність модернізації підприємства з тим, щоб забезпечити випуск продукції нової якості з максимальним зниженням витрат її вартості.

Досягнення цієї мети базується на оптимальному поєднанні трьох прогресивних ідей: конструктивної, виробничої і комерційної. Як конструктивна ідея прийняте "ноу-хау" - "Нова Дамба", конструктивна схема якої дозволяє створювати гнучкі планувальні рішення, понизити повені і руйнацію до перспективних показників, зменшувати витрату матеріальних і енергетичних ресурсів.

Виробнича ідея полягає в максимальному використовуванні існуючих потужностей при мінімальній модернізації окремих елементів устаткування, і зміні системи будування.

Комерційна ідея полягає в освоєнні повного циклу "виробництво конструкцій – будівельні матеріали" з одночасним упровадженням "малих технологій", що дозволяють випускати продукцію будування для населення і іншим юридичним особам, а також будівництво нових дамб.

Триєдність головної мети відповідає потребам не тільки самого Підприємства, але і місту, оскільки сприяє рішенню соціальних проблем забезпечення городян і безпечністю населення на даній території.

Реалізація поставленої мети вимагає капітальних вкладень у розмірі 4,5-5,5 млрд. крб. в поточних цінах з розрахунку на 2008 рік. Підприємство таких ресурсів не має свій в розпорядженні і звідси витікає друга (внутрішня) мета бізнес-плану: привернути зацікавлених інвесторів для фінансування представленого проекту. Найперспективнішими інвесторами може бути Угорська сторона із засобами його місцевого бюджету, населення з середнім рівнем достатку, рентабельні суб'єкти господарювання. Угорська будфірма «TOMAS» першим виходить з подібним Проектом в будівельному комплексі республіки і тим самим даний Проект можна назвати "Пілотним".

Що вимагаються для упровадження "Пілотного" проекту засобу витрачатимуться на:

науково-дослідні і проектні роботи із створення нової конструктивної системи "Нова Дамба";

технічне переозброєння і модернізацію устаткування (бортоснастки) під конструктивну систему "Нова Дамба";

придбання, монтаж і освоєння нових конструкцій дамби

Втілення в життя ідей, висловлених в бізнес-плані дозволить:

З виробничо-фінансової точки зору:

- забезпечити більш високий рівень витривалості дамби (з 6% в 2000 р. до 17% в 2008 р.);

- частково відновити основні проміжки за рахунок придбання і введення нової локальної констукції і модернізації бортоснастки,

- понизити руйнацію дамби;

З соціальної точки зору;

- створити сприятливий морально-психологічний клімат для населення.

Відповідно до економічних розрахунків, проведених в рамках даного бізнес-плану, вартість одного квадратного метра дамби в її будівництві з об'єктивних причин зростає на 21, 2%. Враховуючи підприємницькі наміри, висловлені в подальших розділах, цей приріст вартості буде понижений за песимістичним прогнозом до 9, 3 %, по оптимістичному - до 5 %. Це не в якому мірі не знижує значущості зусиль, що робиться, оскільки для населення буде запропонована нова технологія дамби. Навіть при зростанні вартості проекту у вказаних

розмірах, цей параметр на будуванні ККД буде на 10-12 % більше, ніж в інших регіонах держави.

2. ОПИС ПІДПРИЄМСТВА

2. 1. Загальні відомості

Будфірма «TOMAS» була заснована в 1998 р. Протягом 1998-2000 рр. функціонував у складі Чеської республіки. В середині 1999 року в умовах загального падіння об'ємів робіт будівництва дамб виявилася недостатня ефективність такої структури . Дирекцією буд фірми при підтримці колективу було ухвалено рішення про вихід з складу підтримки сусідів і самостійно займатися своєю справою. З цього періоду здійснюється постійний пошук і опрацьовуються варіанти подальшого розвитку.

Юридична адреса будфірми:

212015, м.Матісалка, вул.Крічкова, 22-а.

Контактний телефон 25-35-49, факс. 25-37-21.

Банківські реквізити:

р/с № 3012001170039 в «Інтелбанк», "Промбудбанк", м.Матісалка, МФО 328.

Будфірма займає площу 16, 325 га згідно Державному акту на право постійного володіння (користування) землею № 003657, зареєстрований в Матісалському міськвиконкомі 17. 09. 98р. (протокол № 9).

Проектна виробнича потужність заводу складає 120000 куб. м збірного залізобетону в рік. Підприємство проводить будівельні конструкції для будівництва опорних дамб: зовнішні стінні панелі , зовнішні захищають відруйнівної сили річок, внутрішні стінні панелі для утимання міцності дамб, плити лоджій, бетонні блоки стін.

У 1998 році керівництвом заводу ухвалено рішення про освоєння повного циклу по створенню готової будівельної продукції. Для реалізації даного рішення була створена будівельна ділянка і почато будівництво двох дамб власними силами.

На будфірмі склався трудовий колектив досвідчених висококваліфікованих робітників і фахівців. За станом на 1 січня 1998 р. облікова чисельність працюючих склала 245 чоловік.

На балансі буд фірми знаходиться крупний об'єм соціальної інфраструктури - центр будування

Імідж будфірми, її потенційні можливості, конкурентоспроможність характеризується відомими в регіоні комплексними будівництвами дамб "Сави", "Драви", окремими будівництвами дамб інших річок.

2. 2. Організаційна структура

Організаційна структура будфірми склалася в період його функціонування у складіЧеської реслубліки. В її склад входять наступні виробничі ланки:

Будівельна бригада з чисельністю працівників - 81 чіл.;

Підготовча бригада по виробництву арматури і бетонної суміші - чисельність 61 працівник;

Бригада по виконанню конструкцій і ремонту устаткування -численность 49 працівників.

У подальшому була створена будівельна ділянка чисельністю працівників 46 чоловік.

Апарат управління буд фірми (Дирекція) має всі основні служби, що забезпечують життєдіяльність будфірми: виробничо-технологічна, економічна, фінансова, збутова, , маркетингова. Юридична і маркетингова служби, що грають таку важливу роль у функціонуванні будфірми, представлені в достатньо урізаному вигляді. Робочі місця апарату управління недостатньо забезпечені матеріалами.

Підприємство очолює директор. Основними напрямами діяльності займаються: головний інженер, заступник директора по НТП і проектуванню, заступник директора по економіці і фінансам, заступник директора з комерційних питань.

Апарат управління укомплектований фахівцями, що


Сторінки: 1 2 3 4 5 6