У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





План

на тему: “Облік і аудит як складової частини запасів підприємства (на прикладі фірми «ID-сервіс»)”

Зміст

ВСТУП

Розділ 1.СУТНІСТЬ І ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБОРОТНОГО КАПІТАЛУ.........................................................................................

1.1. Сутність, склад та структура оборотного капіталу............

1.2. Класифікація і принципи організації оборотних коштів........

1.3. Джерела формування оборотного капіталу...............................

1.4. Норматив оборотних коштів. Нормування оборотних коштів для створення виробничих запасів...................................................

1. 5. Малоцінні і швидкозношувані предмети як складова частина запасів. Порядок віднесення предметів до складу малоцінних і швидкозношуваних................................................

Розділ 2.ОСОБЛИВОСТІ ВІДОБРАЖЕННЯ В БУХГАЛТЕРСЬКОМУ ОБЛІКУ МШП..........................................

2.1 Синтетичний і аналітичний облік малоцінних і швидкозношуваних предметів...........................................................

2.2. Облік малоцінних необоротних матеріальних активів........

2.3. Організація обліку надходження матеріальних цінностей і розрахунків з постачальниками..........................................

2.4. Документування господарських операцій з обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів.................

2.5. Інвентаризація МШП...................................................................

Розділ3. АНАЛВ ТА АУДИТ ЗАПАСІВ, МАЛОЦІННИХ ТА ШВИДКОЗНОШУВАНИХ ПРЕДМЕТІВ........................................

3.1. Аудит малоцінних та швидкозношуваних предметів..........

3.2.Аналіз використання запасів та МШП......................................

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ

ВСТУП

Актуальність теми. В умовах значних темпів інфляції потреба підприємств в оборотних коштах постійно зростає у зв'язку зі зростанням цін на матеріальні ресурси, планові запаси яких підприємства мають створюва-ти.

Оборотні кошти підприємств безперервно перебувають у кругообігу, переходячи з однієї фази в іншу. Чим швидше здійснюється перехід оборотних коштів з однієї фази кругообігу в іншу, чим менше часу вони затримуються у сфері виробництва і сфері обігу, тим ефективніше вони використовуються. Тільки не допускаючи нераціонального використання оборотних коштів підприємство може досягти систематичного прискорення їх обіговості.

Сировинні, матеріальні і паливно-енергетичні ресурси - це найважливіша складова частина національного багатства країни. Тому в комплексі заходів для створення системи бухгалтерського обліку велике значення має формування повної і достовірної облікової інформації про наявність, рух і використання виробничих запасів на кожному підприємстві, а також чітка організація внутрішньогосподарського контролю за їх збереженням.

Облік необоротних активів та малоцінних й швидкозношуваних предметів - це важливі питання в бухгалтерському обліку. Вивчення цих питань дає змогу краще прослідкувати господарські процеси, які відбуваються на підприємствах. Важливого значення набуває поліпшення якісних показників використання виробничих запасів. Цього можна домогтися шляхом економії матеріалів і більш ефективного їхнього використання. Рішення вищезгаданих задач можна досягти, застосовуючи більш прогресивні конструктивні матеріали, упроваджуючи нові технології, замінюючи дорогі матеріали більш дешевими, без зниження якості продукції, скорочуючи відходи і втрати у виробничому процесі, а також широко включаючи в господарський оборот вторинні ресурси і побіжні продукти.

Організація матеріального обліку - один з найбільш складних ділянок облікової роботи. На промисловому підприємстві номенклатура матеріальних цінностей обчислюється десятками тисяч найменувань, а інформація з обліку виробничих запасів складає більш 30% всієї і інформації з керування виробництвом.

Тому організація обліку і контролю за рухом, схоронністю і використанням матеріальних цінностей зв'язана з великими труднощами.

Важливе значення має автоматизація всіх облікових робіт, починаючи від виписки облікових документів і закінчуючи складанням необхідної звітності. Невід'ємною частиною обліку і контролю виробничих запасів є економічний аналіз їхнього використання, що поглиблює пошуки резервів підвищення ефективності виробництва.

Мета і задачі дослідження. Метою дипломної роботи є обґрунтування рекомендацій щодо покращення організації обліку і аналізу запасів на підприємствах України, які б адекватно відповідали особливостям їхньої діяльності в умовах ринкової економіки.

Виходячи з мети дипломної роботи, поставлені і вирішені наступні завдання:*

внесено пропозиції щодо удосконалення організації обліку запасів;*

проведена, аналіз стану запасів на підприємстві;*

здійснено комплексний аналіз потреби і використання виробничих запасів;*

запропоновано методику проведення комплексного аналізу

і запасів на підприємстві;

В запропоновано ряд пропозицій по організації обліку запасів.

Об'єктом дослідження є : фірма «ID-сервіс»

Предмет дослідження - методичні аспекти обліку та аналізу запасів та малоцінних і швидкозношуваних предметів.

Методи його проведення: комплексний аналіз потреб і наявності запасів та МШП.

Наукова новизна одержаних результатів дослідження. В дипломній роботі на основі вивчення і узагальнення методології та існуючої вітчизняної практики і досвіду країн з розвинутою ринковою економікою одержано результати, є науковою новизною. Вони сформульовані як пропозиції і рекомендації щодо удосконалення аналізу стану виробничих запасів на промислових підприємствах.

Зокрема, отримано наступні результати, які мають наукову новизну:*

досліджено зміст виробничих запасів як однієї з основних компонентів виробництва продукції що має значення в умовах ринкових відносин;*

визначено основні завдання аналізу стану запасів та МШП підприємств в умовах ринкової економіки;*

обґрунтовано основні напрямки організації обліку запасів та їх використання у виробництві;*

запропоновано методику комплексного аналізу стану виробничих запасів и МШП.

Обсяг і структура роботи. Дипломна робота викладена на 100 сторінках комп'ютерного тексту. Вона складається із вступу, трьох розділів, висновків і пропозицій, списку рекомендованої літератури, що І включає використані літературні джерела та ілюстрована аналітичними таблицями, схемами, рисунками та додатками.

Інформаційна база дослідження. Для написання даної роботи було використано звітність підприємства, облікові регістри, дані

Виробничих звітів, дані первинного обліку.

РОЗДІЛ І

СУТНІСТЬ І ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБОРОТНИХ КОШТІВ

1.1 Сутність, склад і структура оборотних коштів.

Фонди обігу – це залишки готової продукції на складі підприємств, відвантажені, але не оплачені покупцями товари, залишки коштів підприємств на поточному рахунку в банку, касі, у розрахунках, у дебіторській заборгованості, а також укладені в короткострокові цінні папери.

Таким чином, оборотний капітал (оборотні кошти) – це кошти, і авансовані в оборотні виробничі фонди і фонди обігу для забезпечення безперервності процесу виробництва, реалізації продукції та отримання прибутку.

Склад оборотних коштів – це сукупність окремих елементів оборотних виробничих фондів і фондів обігу. Склад оборотних коштів у різних галузях господарства може


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22