У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1.Загальна характеристика ЗАТ “СІТНЕТ” та визначення основних напрямків діяльності.

Товариство "СІТНЕТ" було організовано в березні 1998 року. Його засновником є громадянин України Павлишин І.В. ЗАТ "СІТНЕТ" як провідний провайдер має юридичну адрес( м.Івано-Франківськ по вул.Набережній 453), банківські реквізити, контактні телефони. Як провайдер він має свій WEB-сайт, за яким усі зацікавлені особи можуть звернутись і отримати необхідну інформацію. По різним оцінкам, кількість компаній які пропонують послуги до глобальної мережі та інші Web- послуги з кожним роком збільшується. Проводячи аналіз діяльності ЗАТ "СІТНЕТ" можу визначити, що воно належить до провайдерів другого ступеня, тобто працює з кінцевими користувачами – юридичними та фізичними особами, в межах м.Івано-Франківська.

Організація є самостійним структурним підрозділом, здійснює свій комп'ютерній зв'язок, а також діяльність на принципах госпрозрахунку та самофінансування, має свій самостійний баланс, розрахунковий та валютний рахунки, але підпорядковується генеральному директору і не є державною організацією. Вузол Internet, перший та найбільш потужний в м.Івано-Франківську.Сьогодні завдяки компанії “СІТНЕТ” Internet стає загально доступним і набуває нової популярності, як ЗМІ - джерело довідкової та ділової інформації, спосіб введення бізнесу. З приходом нових технологій обмін діловою інформацією , вимоги до якості каналів доступу в Internet помітно зросли. Сьогодні неможливо уявити серйозну компанію без власної WEB-сторінки, а тим більше без електронної поштової адреси.

В своїй діяльності ЗАТ "СІТНЕТ" керується законами України, постановами ВРУ, указами КМУ, постановами, розпорядженнями і наказами міністерства зв'язку України, а також статусом ЗАТ "СІТНЕТ", його наказами, розпорядженнями та іншими нормативними актами і діючим положеннями Закону України "Про Інтернет".

Місія ЗАТ "СІТНЕТ" визначається його основними завданнями та його функціями, а саме :

1) доступ до мережі Інтернет;

2) розробка комплексних проектів;

3) підготовка пакету документів для організації каналів зв'язку ;

4) встановлення і підтримка на договірній основі комунікаційних та інформаційних програмно-апаратних комплексів на основі UNIX –систем ;

5) проектування обчислювальних мереж на основі міжнародних стандартів;

6) консультації та навчання по спеціальних програмах;

7) популяризація рішень на базі вільного програмного забезпечення;

8) встановлення та налагоджування комунікаційного обладнання;

9) розробка бізнес плану та розповсюдження з застосуванням Java, CORBA, Web-технологій.

10) організація та побудова систем забезпечення комп'ютерної безпеки.

Отже метою діяльності даної організації є впровадження нової техніки і передового досвіду, щодо розповсюдження послуг мережі Internet, складних робіт, операцій по розрахунках з споживачами та підприємствами.

2.Організація маркетингового менеджменту на фірмі.

2.1 Маркетингові дослідження.

А) Маркетингова інформація і методи її збирання.

Маркетингова інформація товариства складає своєрідну базу даних. Там розміщується вся інформація , яку змогло зібрати товариство про своїх постійних і потенційних споживачів, про основних конкурентів, загальна інформація про стан ринку на якому воно працює. Основним джерелом інформації про конкурентів є конференції, реклама і друковані видання ,які інформують про створення нових фірм, про нововведення уже існуючих і т.д. Джерелом інформації про споживачів є клієнти, спеціальні дослідження, а саме опитування. Воно проводиться через анкети ,які розміщенні на сайті товариства , а також розсилаються поштою.

Б) Дослідження навколишнього середовища

Керівнику будь-якої організації, незалежно від її розміру або ж місця на регіональному рівні, слід врахувати вплив зовнішнього середовища, оскільки організація як відкрита система залежить від зовнішнього світу у відношенні поставок ресурсів, енергії, кадрів, споживачів, конкурентів. Оскільки від керівника залежить виживання організації, він повинен вміти виявити значущі фактори в оточенні, що вплинуть на його організацію. Тому організації вимушені прилаштовуватись до середовища, щоб вижити і зберегти ефективність. Організація весь час знаходиться під прямим або непрямим впливом зовнішніх факторів.

До факторів прямого впливу, у прикладі з ЗАТ "СІТНЕТ" , слід визначити трудові ресурси, закони і провадження державного регулювання, споживачів і конкурентів.

До факторів непрямого впливу - стан економіки, науково-технічний прогрес, політичні зміни.

Проаналізуємо вплив цих факторів на організаційну структуру товариства.

З точки зору системного підходу організація - це механізм перетворення входів у виходи. Основні різновиди входів - це матеріали, обладнання, енергія, капітал і трудові ресурси. Так, ЗАТ "СІТНЕТ" має справу з провайдерами та різними клієнтами, тому потрапляє в залежність від їх дій. Гарний приклад - забезпечення енергією, водою, опаленням що організація одержує від держави - монополіста та за високими цінами. Це в свою чергу підвищує фактичну собівартість на утримання 1м приміщень , що знижує прибуток підприємства.

Для росту і процвітання товариства потрібні провайдери з капіталом. В Україні таких потенційних інвесторів декілька: банки, акціонери, інвестиційні компанії. Для товариства найбільш зручним інвестуванням є кредити банку, які використовуються для розширення діяльності та можливостей товариства.

Що до трудових ресурсів, то будь-якій організації потрібні працівники певних спеціальностей і кваліфікацій для реалізації задач, що пов'язані з досягненням поставлених цілей. Без людей, що здатні ефективно використовувати матеріали, обладнання, енергію і капітал, організація не зможе існувати, як така. Навіть розвиток деяких галузей в сучасний час стримується через дефіцит спеціалістів. Тому основною турботою сучасної організації є відбір і підтримка талановитих та кваліфікованих спеціалістів.

Також слід врахувати вплив такого фактору, як закони і провадження державного регулювання. Товариство є юридичною особою і в своїй діяльності керується Законами України, Постановами ВРУ, Указами КМУ, постановами, розпорядженнями і наказами Міністерства , а також статусом ЗАТ "СІТНЕТ", його наказами, розпорядженнями та іншими актами.

Зовнішні фактори здатні впливати і на стиль керівництва. Так як товариство є малою організацією створеною не дуже давно тому, не можна говорити про зміну стилю керівництва і методів управління за такий проміжок часу, тим


Сторінки: 1 2 3 4