У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Курсова робота

за темою: “Облік і аналіз фінансових результатів на прикладі підприємства м. Івано-Франківська ”

Зміст

Вступ

Теоретична частина

Поняття фінансових результатів та порядок їх формування

Облік фінансових результатів діяльності:

а) Облік результатів операційної діяльності

б) Облік результатів інвестиційної діяльності і фінансової діяльності

в) Облік результатів іншої звичайної діяльності та надзвичайних подій.

1.3 Характеристика джерел інформації для проведення аналізу фінансових результатів.

Розрахункова частина.

2.1 Дослідження структури доходів та витрат на прикладі КЕО № 2.

2.2 Аналіз фінансів на прикладі фінансової звітності КЕО № 2.

Висновок

Додатки

Список використаної літератури.

Вступ

Прибуток є однією з основних категорій товарного виробництва.

Поняття прибутку безпосередньо пов’язане з появою категорії “витрати виробництва”.

Прибуток – це та частина додаткової вартості яка залишається після покриття витрат виробництва.

Підприємство одержує прибуток після того, як втілена у створеному продукті вартість буде реалізована і набере грошової форми.

Водночас прибуток – це підсумковий показник, результат фінансово-господарської діяльності підприємств як суб’єкта господарювання.

Тому прибуток відбиває її результати ї зазнає впливу багатьох чинників.

На формування прибутку впливає порядок визначення фінансових результатів діяльності; обчислення собівартості продукції; визначення прибутків від фінансових операцій, іншої діяльності.

Отже на формування абсолютної суми прибутку впливають: ефективність фінансово-господарської діяльності; установлені законодавством умови обліку фінансових результатів.

2.1 Дослідження структури доходів та витрат на прикладі ЖЕО № 2

ЖЕО № 2 – це організація комунального господарства діяльність якої спрямована на надання послуг 1.2 Підпорядкованість підприємства

у Житлово-експлуатаційна організація №2 є господарською розрахунковою самостійною виробничою одиницею з правом юридично

Адреса підприємства

76000 м. Івано-Франківськ

вул. Воїнів-Інтернаціоналістів, 10А

ідентифікаційний код 19400144

р\р 2600630011447 УСБ м. Івано-Франківська

МФО 336019

Свою діяльність ЖЕО-2 здійснює на підставі Статуту затвердженого та зареєстрованого розпорядженням Івано-Франківського міськвиконкому від 30,07,1993р. №219-р.

Основним завданням організації є забезпечення високої якості експлуатації житлового фонду, своєчасне і якісне проведення поточною ремонту. Створення нормативних житлових умов й дальше покращення обслуговування мешканців.

Житлово-експлуатаційна організація має окремий баланс і свій розрахунковий рахунок в банку м. Івано-Франківська має свою печатку і штамп із своїм найменуванням, проводить усі касові і розрахункові операції відповідно до встановлених правил.

ЖЕО-2 для виконання завдань, що стоять перед нею використовує в своїй діяльності транспорт, устаткування та запасні частини, пальні матеріали та ін. продукцію виробничо-технічного призначення.

Здійснює облік результатів роботи, контроль за ходом виробництва, веде оперативний, бухгалтерський і статистичний облік Передає управлінню місячні, квартальні, річні, статистичні звіти, закінчений баланс, звіти доходах і витратах у встановлені старки, забезпечує достовірність звітів і балансів.

Житлово-експлуатаційна організація створюється міськвиконкомом.

Начальник житлово-експлуатаційної організації затверджується засновником звільняється з посади в тому ж порядку.

Начальник житлово-експлуатаційної організації здійснює повсякденне керівництво діяльністю організації, несе відповідальність за її виробниче-господарську діяльність, веде накази, дає вказівки, обов’язкові для всіх працівників ЖЕО, затверджує штатний розклад приймає на роботу та звільнює робітників і службовців, приймає заохочення та накладає стягнення на підлеглих, керуючись при цьому –КЗПП України

Начальник:

зобов’язується погоджувати з Управлінням кошториси доходів і витрат

може придбати основні засоби невиробничого характеру за письмовою згодою Управління житлового господарства міськвиконкому

несе відповідальність про стан нормування праці підприємстві

Головний бухгалтер, головний інженер призначаються начальником житлово-експлуатаційної організації з погодженням начальника міське управління житлово-комунального господарства і звільняється з посади звільняється з посади у тому ж порядку.

Житлово-експлуатаційна організація робить розрахунки по визначенню чисельності працівників, їх професійний і кваліфікаційний склад

Житлово-експлуатаційна організація має свій статутний фонд створює інші фонди, передбачені законодавством. ЖЕО формує споживання, соціального розвитку і розвитку підприємства в залежності від результатів своєї діяльності.

Утримує житловий фонд і будинки культурно-побутового призначення, в стані, який відповідає технічним, санітарним і протипожежним умовам. Забезпечує виконання планів ремонту квартир по заявах населення проводить роботу направлену на збільшення об’єму плати побутових послуг населення.

Проводить озеленення і благоустрій закріпленої території, утримує територію в належному стані.

Приймає участь в роботі по прийому в експлуатацію будинків, які здаються після проведення капітального і поточного ремонту, будинків після нового будівництва

Вся господарська і організаційно-масова робота проводиться в тісному зв’язку з будинковими комітетами і активом мешканців будинку згідно з затвердженого “Положення про громадські будинкові комітети”.

Заключає договори на оренду по експлуатації нежилих приміщень на основі рішення міськвиконкому. Заключає договори найму житлового приміщення на основі ордерів виданих міськвиконком.

Оформляє документи на прописку та виписку громадян з дотриманням паспортного режиму. Оформляє документи на одержання паспортів і проводить видачу довідок.

Виконує розпорядження та накази вищестоящих організацій і міськвиконкому.

Представляє управлінню місячні, квартальні, річні статистичні звіти, закінчений баланс, звіти про доходи і витрати у зазначені строки. Всі документи грошового матеріального характеру підписуються начальником і головним бухгалтером ЖЕО.

ЖЕО працює в слідуючому режимі:

- працівники охорони, диспетчерська служба, аварійна - робота змінна.

Тривалість щоденної зміни визначається графіком змінності, які затверджує адміністрація по погодженню профкому

для працівників МОП при шестиденному робочому тижні у весняно-літній період з 6.00 до 14.00, а у осінньо-зимовий період з 7.00 до 15.00 з перервами на обід.

Всього за штатним розкладом на підприємстві становить - 187 чоловік. В тому числі робітників поточного ремонту-47 чоловік;

Аварійна служба 9 чоловік, робітників МОП- 82 чоловіки, робітників АУП- 23 чоловіки, робітники допоміжного г-ва ЖЕО-2 - 13 чоловік

Житловий фонд в ЖЕО2 складає-6338 особових рахунків, з них:

державний - 1780 особових рахунків,

приватний - 4555 особових рахунків.

Технічне обслуговування і ремонт елементів житлових будинків і зовнішнього благоустрою, санітарне обслуговування допоміжних приміщень житлових будинків і прибудинкових територій здійснюються на договірній основі з власниками житла


Сторінки: 1 2 3