У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Розділ 1

Планування аудиторської перевірки.

1.1 Знайомство з бізнесом клієнта :

1.1.1 Загальні економічні фактори і умови в галузі, що впливають на бізнес .

ПП «Перламутр» зареєстроване 27.08.1996 року . Штат підприємства – 68 працівників. Організаційна структура підприємства наступна:

- дирекція

- бухгалтерія

- фінансовий відділ

- відділ збуту

Основним видом діяльності фірми є оптова торгівля напоями (пиво , солодкі та мінеральні води) . З 2000 року підприємство офіційний дистриб’ютор компанії «Сан Ітербрю Україна в Івано-Франківській області» .

Компанія «Сан Інтербрю Україна» є власником торгових марок «пиво Чернігівське» , «Рогань» , «Стела Артуа» , «Бекс» .

Компанією виробником «Сан Інтербрю Україна» було надано ексклюзивне право ПП «Перламутр» на здійснення збуту пивної продукції в місті Івано-Франківську та районах Івано-Франківської області ( договір дистрибуції від 01.01.2006 року .

Діяльність підприємства здійснюється в орендованих приміщеннях ( складських , адміністративних ) . Приміщення орендовані в чоловіка власниці ПП «Перламутр» - ПП Качановський В.М. ( договір від 28.12.2005 року терміном дії до 31.12.2008 року.

1.1.2 Важливі характеристики бізнесу та результатів фінансово-господарської діяльності.

В ПП «Перламутр» в наявності штат менеджерів , які відповідають за реалізацію товарів торговим точкам – найбільшим супермаркетам міста Івано-Франківська та Івано-Франківської області ( «Вопак» , мережа супермаркетів «Станіславської торгової компанії» , Смарагд Прикарпаття» , ТзОВ «Конва» , «Оазис» .

ПП «Перламутр» здійснює доставку продукції на склади та до торгових точок власним автотранспортом .

ПП «Перламутр» працює прибутково , але може спостерігатись нестабільність показників . Обсяги реалізацій можуть свідчити про деяку нестабільність протягом року.

Товариство відчуває залежність від зовнішніх джерел ( факторів ) фінансування своєї поточної діяльності , припинення якого може призвести до скорочення об’ємів діяльності , але не до припинення .

Менеджмент має достатню кваліфікацію та досвід роботи в галузі . Відсутні суттєві проблеми з персоналом .

Продавці на ринку не відчувають значних проблем із попитом , є перспективи розвитку ринку . Підприємство має хорошу позицію , але рівень конкуренції на ринку високий .

Основним джерелом отримання прибутку є надходження коштів від реалізації продукції . Основними причинами одержання збитків від діяльності підприємства – це вплив сезонності на реалізацію товарів , а також залежність від залучених коштів .

1.1.3 Перелік основних нормативних документів, що регулюють діяльність та встановлюють правила ведення бухгалтерського обліку та відображення у фінансовій звітності виробничих запасів.

Установчий договір являє собою цивільно-правовий договір , що регулює відносини між засновником у процесі створення та діяльність юридичної особи як суб’єктів підприємницької діяльності . Установчий договір є рішенням про створення підприємства в разі якщо його замовників два чи більше . Для укладання установчого договору як і договору про спільну (сумісну) діяльність , необхідний воле вияв для всіх його учасників .

Предметом установчого договору є створення організацій діяльності юридичної особи . В установчому договорі може визначатись господарська мета , але це щодо сторін договору , а щодо створення ними юридичної особи . Це означає що сама юридична особа , а не її замовники братимуть участь у господарській діяльності та нестиме відповідальність за своїми зобов’язаннями. Особливістю установчих договорів є те , що вони не тільки регулюють взаємовідносини за спільною діяльністю , а й визначають правовий статус господарських осіб . Установчий договір повинен визначити розмір , склад та порядок викладів , форму їх участі у справах товариства .

Колективний договір повинен укладатися на всіх підприємствах , які використовують найману працю між власником або уповноваженим органом і трудовим колективом або уповноваженим органом і не може суперечити чинному законодавству України . Колективним договором регулюється виробничі , трудові та економічні відносини трудового колективу з адміністрацією підприємства , питання охорони праці , соціального розвитку , участі працівників у використанні прибутку підприємства , якщо останнє передбачене статутом підприємства .

Закон України про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні . Цей закон визначає правові засади регулювання , організації , ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні . У першому розділі – загальні положення;

У другому – державне регулювання бухгалтерського обліку та фінансової звітності ;

У третьому – організації та ведення бухгалтерського обліку ;

У четвертому – фінансова звітність ;

У п’ятому – прикінцеві положення .

Статут підприємства . Підприємство діє на підставі статуту . Статут

затверджується власником майна , а для державних підприємств – власником майна за участю колективу . У статуті підприємства визначаються власник та найменування підприємства , його місце знаходження , предмет та цілі діяльності , його органи управління , порядок їх формування , компетенція та повноваження трудового колективу і його виробничих органів , порядок утворення майна підприємства , умови реалізації та припинення діяльності підприємства . У найменуванні підприємства визначається його вид та назва . У статуті підприємства визначаються органи , які мають право представляти інтереси трудового колективу .

Закон України «Про оподаткування прибутку підприємства» . Застосовується платниками податків при визначенні податкових зобов’язань за результатами звітного періоду на який припадає дата набрання чинності зазначеного закону . Прибуток платників податку включаючи підприємства засновані на власності окремої фізичної особи , оподатковується за ставкою тридцять відсотків до об’єкта оподаткування .

Закон України «Про господарські товариства» . Цей закон визначає поняття та вид господарських товариств , правила їх створення , діяльність а також права та обов’язки їх учасників та


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8