У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Опис обраної облiкової політики

Опис обраної облiкової політики

1. Про организацію бухгалтерського обліку. Відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінонсову звітність в Україні" від 16.07.1999 р. № 996-XIV, Наказую: Головному бухгалтеру ___________________

1.1. Організувати та провести інвентаризацію усіх рахунків бухгалтерського обліку та перенести остатки коштів на рахунки згідно нового плану ра- хунків до ________ року та вести бухгалтерський облік згідно Положень (стандартів) бухгалтерського обліку.

1.2. Забезпечити протягом ________ року незмінність відображення господарських операцій та оцінку майна на підставі положення бухгалтерського облі- ку.

1.3. Облікову політику застосовувати таким чином, щоб фінансові звіти пов- ністю відповідали вимогам Закона та Положенням стандартам бухгалтерського обліку.

1.4. Організовувати аналітичний облік руху товарно-матеріальних цінностей: - у бухгалтерії

- у оборотних відомостях у кількісно-сумовому вираженні;

- на складах

- на картках складського обліку у кількісному вираженні.

1.5. Облік основних засобів провадити на підставі актів прийома-передачи (Ф.№ ОС-1) у інвентарних картках (Ф.№ ОС-6,ОС-7). Облік основних засобів по місту їх експлуатування організувати у інвентарних відомостях по Ф.ОС-11.

1.6. Затвердити наступний порядок ведення бухгалтерського обліку окремих господарських операцій: - оцінка запасів (матеріалів, сировини (палива) готової продукції) при відпустці у виробництво або при іншому вибуванні здійснювати згідно метода середньозваженої собівартості, оцінку запасів (покупних товарів) здійснювати по цінам придбання; - нараховування амортизації на основні засобі здійснювати згідно з методом зменшення залишка, встановивши при цьому норму амортизації за ставками передбаченими ст. 8.6. Закону України "Про оподаткування прибутку підпри- ємств" від 22.05.97 року № 283/97-ВР, у розрізі груп, порядок формування яких встановленно п.п. 8.2.2. Закону. Нарохування зносу МБП проводити у розмірі п'ятидесяти при рередачі їх у експлу- атацію; - затвердити норми амортизації нематеріальних активів у розмірі 1/12 у рік прямолінейним методом.

1.7. Резерви для виплати відпусток та виплат винагород за вислугу років не здійснювати.

1.8. Затвердити систему оплати і праці: - за штатним розкладом - для ІТР та службовців, робітників основного вироб- ництва, вспоміжних працівників. 1.9. Встановити порядок використання чистого прибутку згідно установчих документів.

2. Про організацію податкового обліку. Згідно з пунктом 7 Положення про організацію бухгалтерського обліку та звітності в Україні, затвердженого Постановами Кабінету Мінистрів України від 03.04.93 року № 250, з наступними змінами та доповненнями та згідно вимогам Закону України "Про внесення змін та доповнень у Закон України "Про оподатку- вання прибутку підприємств"". Наказую:

2.1. Встановити порядок накоплення даних про валові затрати та валовий до- ход в цілях оподаткування в сістемі регістрів бухгалтерського обліку за пер- вичними обліковими документами, фіксуючими виконання гоподарчих операцій з записами у таблицях обліку валових доходів та витрат для складення податкової декларації та податкової звітності згідно з рекомендаціями по бухгалтерському обліку валових витрат та валових доходів затвердженних Наказом Мінітерства Фінансів України від 04.08.1997 року № 168.