У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Опис ведення обліку і контрольних процедур по нематеріальних активах.

Система внутрішнього контролю - це політика і процедури, що прийняті керівництвом товариства для задіяння у реалізації цілей керівництва, що передбачає наскільки це практично можна виконати для впорядкованого і ефективного ведення фінансово-господарської діяльності, включаючи строге слідування політиці керівництва, забезпеченню збереження активів, попередження і виявлення факту шахрайства і помилок, точність і повноту бухгалтерських записів і своєчасну підготовку достовірної фінансової інформації.

Основна мета вивчення та оцінки аудитором системи внутрішнього контролю клієнта - підготувати основу для планування аудиту та встановлення виду, термінів проведення і обсягу аудиторської перевірки. Основні завдання внутрішнього контролю на ВАТ "Будівельник": 1.Контроль процесів, що відбуваються на товаристві; 2.визначення фактичного стану об'єкта або його частини в даний момент; 3.визначення і діагностика проблем в організації при зміні зовнішнього і внутрішнього середовища;

4.перевірка виконання прийнятих управлінських рішень;

5. оцінка якості здійснення планування, обліку, організації, аналізу; 6.надання кваліфікованої допомоги управлінському персоналу щодо прийняття ефективних управлінських рішень та інші.

Акти приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів після їх оформлення та затвердження керівником підприємства передаються до бухгалтерії і зберігаються в окремій папці протягом терміну експлуатації, 3-х років і одного місяця після списання з обліку за умови, якщо за цей термін діяльності проведена документальна ревізія. До акта додають технічну документацію даного об’єкта. На основі цих документів бухгалтерія робить відповідні записи в інвентарних картках обліку основних засобів. Технічна документація передається до виробничого або іншого відділу і в бухгалтерії не зберігається. На основні засоби, що орендуються, форма 03-6 не відкривається. В якості реєстру аналітичного обліку таких засобів є копія інвентарної картки орендодавця, яка повинна бути отримана разом із орендованими основними засобами.

Коди акт 03-1 застосовують для внутрішнього переміщення основних засобів, примірник акта передають до бухгалтерії де на його основі роблять запис в інвентарній картці. На основі другого примірника працівник, що здає основний засіб робить відповідний запис в інвентарному списку 03-9. Заповнені інвентарні картки реєструються в описі 03-7.

1.1.3 Перелік основних нормативних документів, що регулюють діяльність ВАТ ”Будівельник” та встановлюють правила ведення бухгалтерського обліку та відображення у фінансовій звітності об’єкта аудиту.

Організація бухгалтерського обліку ВАТ ”Будівельник” повинна базуватись на загальноприйнятих в Україні та у міжнародній практиці принципах і методологічних засадах, встановлених законодавством України. Основними законодавчими та нормативними документами, які регулюють ведення бухгалтерського обліку, складання фінансової звітності є:

Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”

Закон України “Про оподаткування прибутку підприємст”;

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 “Загальні вимоги до фінансової звітності”;

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 “Баланс”;

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 3 “Звіт про фінансові результати”;

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 7 “Основні засоби”;

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 8 “Нематеріальні активи”;

Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій. Вона визначає порядок використання рахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій в обліку

Закон України “Про господарські товариства”

Одним з основних законодавчих та нормативних актів є Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” від 16.07.1999 р., з наступними змінами та доповненнями. Визначає правові засади регулювання, організації ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні.

Так як дане товариство знаходиться на загальній системі оподаткування та є платником податку на додану вартість, то ведення податкового обліку здійснюється згідно Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств” №334/94-ВР від 28.2.94 р.

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги фінансової звітності".(від 21.06.1999р за №391/3684) Визначаються мета, склад і принципи підготовки фінансової звітності та вимоги до визнання і розкриття її елементів.

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 2 "Баланс" (від 21.06.199р №369/3689) *і змінами і доповненнями. Визначаються зміст і форма балансу та загальні вимоги до розкриття його статтей.

2.2.2Складання блок-схем та алгоритмів проведення операцій з нематеріальними активами.

Розглянемо детальніше схему руху документів при оформленні господарських операцій.

Рис. 2.2.2.1 - Схема документообігу стосовно документального оформлення

Обліку нематеріальних активів.

Завершення аудиторської перевірки.

Виявлення в ході перевірки відхилення у фінансовій звітності

.

В результаті проведеної перевірки функціонування системи внутрішнього контролю та системи бухгалтерського обліку (розділ 3, розділ 2), було виявлено певні порушення та відхилення. Щоб звести ix в одну таблицю, оформимо протокол виявлених помилок та порушень, в якому об'єднаємо виявлення в різних підпунктах помилки та порушення.

Таблиця 4.1.1.- Протокол виявлених помилок та порушень обліку

нематеріальних активів.

Процедура | Тип порушення | Вплив на звітність

Перевірка наявності та існування обліку нематеріальних активів | Відхилень не виявлено 

Відповідність НА встановленим критеріям визнання активу | Відхилень не виявлено 

Перевірка повноти відображення в обліку операцій опв'язаних з НА | Відхилення незначне 

Облік НА внесених засновниками до статутного капіталу | Відхилень не виявлено 

Перевірка дотримання законності господарських операцій | Відхилення незначне 

Перевірка оцінки обліку НА | Відхилень немає 

4.4. Аудиторьский висновок.

Аудиторський висновок для ВАТ„Будівельник ",

м. Городенка, вул.. Братів Окуневських, 30

Ми провели аудиторську перевірку правильності відображення статтей балансу: “Залишкова вартість нематеріальних активів”, “Первісна вартість нематеріальних активів”, “Знос нематеріальних активів” ВАТ "Будівельник” на 30 вересня 2007 p. Відповідальність за правильність наведених даних в цих статтях несе керівництво ВАТ «Будівельник".

Наша відповідальність полягає в тому, щоб виразити думку з приводу статтей балансу “Залишкова вартість нематеріальних активів”, “Первісна


Сторінки: 1 2