У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Наукова г р

Наукова робота

на тему:

“Стан пенсійного забезпечення населення Івано – Франківської області ”

ЗМІСТ

АНОТАЦІЯ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .3

ВСТУП . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4-5

1.Пенсійне забезпечення і його основні завдання . . . . . . . . . . . . . . . . . .6 - 9

2. Аналіз кількості чоловіків і жінок пенсійного віку. . . . . . . . . . . . . 10 -15

3. Способи та шляхи накопичення пенсійного забезпечення: проблеми та перспективи. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16 - 20

ВИСНОВКИ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . 21 -22

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23

 

ДОДАТКИ

АНОТАЦІЯ

Проаналізовано основні завдання Пенсійного фонду в Україні і на які заходи використовуються його кошти. На основі статистичних даних розглянуто чисельність жінок і чоловіків які перебувають на обліку у Пенсійному фонді Івано – франківської області, також проаналізовано співвідношення новопризначених пенсіонерів до померлих протягом 2005- 2008 років.

ВСТУП

Актуальність теми. Найважливішим завданням стабілізації та забезпечення пенсійних виплат пенсіонерам є створення необхідних та сприятливих умов функціонування та наповнення Пенсійного фонду для того, щоб можна було вчасно виплачувати пенсії.

Основною проблемою є також старіння нації. Дослідження гендерних аспектів постаріння населення останнім часом привертає значну увагу науковців розвинутих країн. Практично у всіх регіонах світу більшість осіб похилого віку становлять жінки, які в міру старіння стикаються з іншими, ніж чоловіки, проблемами у всіх сферах життя, включаючи трудову діяльність та пенсійне забезпечен-ня. Актуальність цих досліджень зумовлюється поширенням фемінізації бідності у стар-ших вікових групах і призводить до розвитку дискусій про необхідність реформування пенсійних систем з метою досягнення їх тендерної нейтральності.

Під час виконання покладених на Пенсійний фонд України завдань взаємодіє з центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами та організація, відповідними органами інших держав. Він в межах своїх повно-важень на основі виконання акті і законодавства видає накази, організовує та контролює їх виконаня, а в разі потреби видає разом з іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування спільні акти.

Об’єктом дослідження є стан пенсійної системи в Івано – Франківській області.

Предметом дослідження є процес накопичення та використання коштів на виплати пенсій громадянам.

Теоретичною та методологічною основою даного дослідження стали фундаментальні положення гендерної невідповідності пенсійної системи, впровадження нової трирівневої пенсійної системи.

В процесі дослідження використовувалися такі методи: класифікації, статистичного аналізу та прогнозування. Аналіз стану та чисельності пенсіонері які знаходяться на обліку Пенсійного фонду за допомогою статистичних методів та показників. Також за допомогою нової системи пенсійного забезпечення працівники матимуть можливість, у разі бажання і досить високого заробітку, додатково до заощаджень у накопичувальному фонді, перераховувати внески до обраного ними недержавного пенсійного фонду.

1.Пенсійне забезпечення і його основні завдання

Пенсійний фонд - спеціалізована фінансова установа, що займається мобілізацією та використанням коштів пенсійного призначення.

Пенсійний фонд України є центральним органом виконавчої влади, що здійснює керівництво та управління солідарною системою загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, провадить збирання, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та готує документи для їх виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій, допомоги на поховання, інших соціальних виплат, які згідно із законодавством здійснюються за рахунок коштів Пенсійного фонду України, здійснює контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України. Діяльність Пенсійного фонду України спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України. Загалом система пенсійного забезпечення має два рівні: державне (обов'язкове) і недержавне (добровільне, додаткове) пенсійне забезпечення [7].

Державне пенсійне забезпечення включає виплати трудових та соціальних пенсій.

До недержавного пенсійного забезпечення відносять:

- недержавні пенсійні фонди;

- страхування пенсій у страхових компаніях;

- пенсійні фонди (каси) підприємств;

- особисті пенсійні рахунки в банках;

- інші форми недержавного пенсійного забезпечення.

Пенсійний фонд України надає страхові послуги у випадку постійної втрати працездатності. Формою страхового відшкодування є пенсії.

Основними завданнями Пенсійного фонду України є:

- забезпечення фінансування витрат на виплату пенсій відповідно до законів України;

- збирання і акумуляція внесків, призначених для


Сторінки: 1 2 3 4 5 6