У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





“Організація обліку та аудит готової прдукції та її реалізації” (на прикладі ТОВ «Сандерс-Виноградів» ).

Дипломна робота

5

ЗМІСТ

Вступ................................................................................................................................6

Розділ 1 Теоретичні основи обліку і аудиту реалізації готової продукції................8

Готова продукція: поняття, класифікація та основні завдання організації обліку...........................................................................................................…………….8

Облік реалізації готової продукції та її документування.................................11

1.3 Нормативне регулювання обліку собівартості готової продукції

та її реалізації………………………………………………………………………….16

1.4 Теоретичні основи аудиту реалізації готової продукції...................................30

Розділ 2 Особливості обліку реалізації готової продукції на ТОВ «Сандерс-Виноградів»……………………………………………………………………………36

2.1 Характер підприємства та особливості його облікової політики .....................36

2.2 Особливості формування собівартості готової продукції на підприємстві.....38

2.3 Особливості формування обліку доходів ............................................................52

2.4 Формування та облік фінансових результатів наТОВ «Сандерс-Виноградів»……………………………………………………………………………57

2.5 Документування реалізації готової продукції на ТОВ «Сандерс-Виноградів»……………………………………………………………………………62

Розділ 3 Аудит реалізації готової продукції на ТОВ «Сандерс-Виноградів»…………………………………………………………………………………………………………..66

3.1 Планування аудиту..............................................................................................66

3.2 Оцінка системи внутрішнього контролю..........................................................79

3.3 Перевірка по суті.................................................................................................85

3.4 Завершення аудиту..............................................................................................88

Висновки.........................................................................................................................93

Список використаних літературних джерел...............................................................97

Додатки..........................................................................................................................А,

Б, В, Д, Е, Ж, З, К, Л , М. Н, П, Р, С,Ф, Х

Вступ

Вирішити актуальні проблеми в галузі економіки не можна без удосконалення побудови бухгалтерського обліку. Чітко налагоджений бухгалтерський облік своєчасно забезпечує потреби управління необхідною та вірогідною інформацією для виконання всебічного ана-лізу господарської діяльності та обгрунтування відповідних управлінських рішень.

Бухгалтерський облік — процес виявлення, вимі-рювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття управлінських рішень.

Бухгалтерський облік містить в собі:

прийняті принципи обліку;

ведення облікових регістрів, які охоплюють записи фактів в хронологічному, синтетичному та аналітичному порядку;

періодичне виявлення дійсного стану активів і пасивів шляхом проведення інвентаризації;

оцінка активів та пасивів та визначення фінансового результату;

складання бухгалтерських звітів;

надання для аудиту та оприлюднення фінансових звітів.

Сьогодні загальний характер багатьох норм Правил (стандартів) дає бухгалтерам широке поле професійної творчості та спонукає до самостійного прийняття важливих рішень з облікових проблем.

Стандарти надають свободу вибору відповідних методів обліку, у зв'язку з чим бухгалтерські записи часто залежать від обраного методу. Вони описують проводки за кожним можливим методом, надають рекомендації щодо вибору найбільш вдалого методу для підприємств залежно від специфіки їх діяльності. А бухгалтер обирає потрібний йому спосіб відображення тої чи іншої господарської операції в обліку відповідно до облікової політики.

Сьогодні він сам вирішує питання стосовно норм амортизації матеріальних і нематеріальних активів, питання про те, які платежі відносити на даний звітний період, а які капіталізувати (включити у витрати майбутніх періодів або віднести на незавершене виробництво), як списувати прострочену дебіторську заборгованість тощо. При цьому бухгалтер добре розуміє, що всі його рішення не мають відношення до розрахунків з бюджетом з податків. У держави свої норми, свої погляди, а у власника – свої.

Таким чином, сьогодні немає чіткого шаблону, в який бухгалтер міг би підставляти потрібні суми. Відображаючи ту чи іншу операцію, бухгалтер аналізує її економічний зміст, від чого залежить визнання і відображення її у звітності.

Отже, основне завдання бухгалтерського обліку – створення такої системи отримання інформації, яка забезпечувала б реальне управління підприємством.

Темою даної дипломної роботи є “ Організація обліку і аудит готової продукції та її реалізації ”. При написанні дипломної роботи розглянуто такі питання як поняття готової продукції, її оцінка та сутність на підприємстві, організація обліку наявності та руху готової продукції, формування та облік собівартості готової продукції, доходів від реалізації та фінансових результатів, наявність внутрішнього контролю за обліком готової продукції та замовлення аудиторських послуг.

Метою дослідження є вивчення ведення бухгалтерського обліку готової продукції на ТОВ «Сандерс-Виноградів», встановлення його відповідності законодавству України, проведення аудиторської перевірки для підтвердження достовірності господарських операцій, щодо реалізації готової продукції на підприємстві.

Об’єктом дослідження при написанні даної дипломної роботи є ТОВ «Сандерс-Виноградів».

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ організації ОБЛІКУ І АУДИТУ ГОТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ТА ЇЇ РЕАЛІЗАЦІЇ

1.1 Готова продукція: поняття, класифікація та основні завдання організації обліку

Готовою продукцією вважається продукція, котра повністю завершена в обробці на даному підприємстві, пройшла технічні випробування (якщо цього вимагають її відповідні особливості), прийнята контролером, не потребує подальшої обробки на цьому підприємстві і здана на склад.

Готова продукція – це матеріальний результат виробничої діяльності кожного підприємства. Крім випуску речової продукції (машин, взуття, одягу, хліба, кондитерських виробів і т.д.), підприємство може виконувати певні роботи для інших підприємств або надавати їм послуги. Наприклад, ремонтні роботи, перевезення вантажів своїм автотранспортом для інших підприємств і т. д. На відміну від речової продукції, під якою в обліку розуміється вираз “Готова продукція”, даний вид продукції називають “Виконані роботи та надані послуги”.

Основними завданнями організації обліку готової продукції та її реалізації є забезпечення контролю за:

випуском продукції по об’єму, асортименту і якості, збереженню готової продукції на всіх стадіях її руху; повнотою та своєчасністю виконання договорів поставок готової продукції покупцям; розміром і рівнем результатів реалізації продукції; здійсненням своєчасних розрахунків за відвантажену продукцію.

Таким чином, продукція підприємства може складатися із готової продукції та виконаних робіт і послуг.

Готова продукція на промисловому підприємстві проходить такі операції:

випуск продукції з виробництва і її передача на склад; зберігання продукції на складах підприємства; відпуск продукції на місці місцевим та відправка (відвантаження) іногороднім покупцям; відпуск продукції для внутрішніх потреб основних цехів, для збуту продукції (наприклад, тара для продукції власного виготовлення та продажу); реалізація продукції (отримання грошових засобів від покупців за відпущену продукцію).

Готова продукція становить основну частину товарної продукції підприємства. В основному готова продукція призначена для реалізації, але певна її частина може споживатися на підприємстві (внутрішньозаводський оборот).

Облік готової продукції та її реалізації необхідний для контролю за наявністю, рухом, зберіганням


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23