У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





13

Курсова робота

З дисципліни Бухгалтерський облік__________________

Тема: ______Облік готової продукції та її реалізації_на __

___“Івано-Франківському обласному державному об’єднанні спиртової та лікеро-горілчаної промисловості” (ІФОДОСП).

Зміст

Вступ

1. Організаційні та методичні основи обліку готової продукції.

1.1. Збутова діяльність і організаційно-правові аспекти.

1.2. Готова продукція та її оцінка.

2. Документування та облік готової продукції.

2.1. Документальне оформлення руху готової продукції.

2.2. Аналітичний і синтетичний облік готової продукції.

3. Аналіз обсягів виробництва, асортименту і структури випуску продукції.

Висновок

Список використаної літератури

Додатки

План

Курсової роботи на тему:

«Облік готової продукції та її реалізації на “Івано-Франківському обласному державному об’єднанні спиртової та лікеро-горілчаної промисловості” (ІФОДОСП).

Вступ

1. Організаційні та методичні основи обліку готової продукції.

1.1. Збутова діяльність і організаційно-правові аспекти.

1.2. Готова продукція та її оцінка.

2. Документування та облік готової продукції.

2.1. Документальне оформлення руху готової продукції.

2.2. Аналітичний і синтетичний облік готової продукції.

3. Аналіз обсягів виробництва, асортименту і структури випуску продукції.

Висновок

Вступ

Запаси є однією з найбільших складових активів підприємства. Від правильності ведення обліку запасів залежить достовірність даних про отриманий підприємством прибуток та збереження самих запасів. Цей облік хоч не складний, але, як правило, дуже трудомісткий, оскільки до складу запасів можуть входити сотні видів найменувань, за кожним з яких для забезпечення кількісної та якісної інформації слід вести аналітичний облік. Облік запасів ведеться в натуральному та грошовому вимірниках. Облік запасів поділяється на декілька груп, в тому числі і готова продукція. Облік готової продукції та її реалізації необхідний для контролю за наявністю, рухом, зберіганням продукції, для правильного і своєчасного її оприбуткування на склад, а також для отримання точних даних про залишки готової продукції на складі.

Мета роботи полягає у вивченні та дослідженні особливості обліку готової продукції та її реалізації.

Об’єктом дослідження вибрано “Івано-Франківське обласне державне об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості” (ІФОДОСП), м. Івано-Франківськ, яке займається виробництвом лікеро-горілчаних виробів та їх реалізацією.

В курсовій роботі при досліджені мною об’єкту використовувались такі методи, як статистичний - аналіз звітності підприємства, графічний аналіз – для наочного подання результатів дослідження у динаміці та схематичного представлення теоретичних і практичних положень та інші методи, групування – для визначення залежностей одних показників від інших.

РОЗДІЛ І

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТА МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ОБЛІКУ ГОТОВОЇ ПРОДУКЦІЇ

1.1 Збутова діяльність: організаційно-правові аспекти

Збут продукції та отримання доходів в умовах конкуренції стають центральними проблемами функціонування підприємства.

На збут продукції впливають такі ключові фактори економічної ситуації, як міжнародні, політичні, соціальні, технічні, юридичні, галузеві, демографічні та особливості зовнішнього оточення підприємства, а також структура, рівень економічної культури, зв'язки між підрозділами підприємства, маркетингова стратегія та інші внутрішні фактори управління.

Для збутової діяльності необхідно збирати різноманітну інформацію щодо зовнішніх та внутрішніх факторів розвитку ринку та попиту на продукцію. Відділ збуту вимагає інформації про ринки збуту, рентабельність продукції, результати від реалізації продукції, фінансові та інші ресурси для виробництва, маркетингові витрати, науково-дослідні та експериментальні розробки, можливості підприємства з диверсифікації чи фокусу-вання виробництва, технічний рівень виробництва тощо.

Внутрішня інформація для відділу збуту надходить із різних функціональних підрозділів підприємства - бухгалтерії, служби маркетингу, науково-дослідних служб, фінансового відділу, аналі-тичних служб тощо.

Бухгалтерський облік повинен забезпечити дані не лише про обсяг продукції (робіт, послуг) та доходи від їх реалізації, але й про асортимент продукції, сегменти ринку, масштаби продажу, ціни, продуктивність праці, якість продукції, собівартість, витрати на збут, витрати на маркетингові дослідження, канали збуту й витрати на їх функціонування та інші показники, необхідні для управління процесом збуту.

У цьому розділі увага звертається на методологію обліку готової продукції, її відвантаження та визнання доходу від збуту. Що стосується питань формування собівартості продукції за виробами, центрами витрат, визначення маржинального доходу аналізу відхилень тощо, то вони деталізуються у системі управ-лінського обліку.

Збутова діяльність підприємства пов'язана із забезпеченням найвищої ефективності товароруху від виробника до споживача. Разом із тим збут залежить від таких об'єктивних факторів, як конкуренція на ринках, ускладнення економічних зв'язків, що вимагає трансакційних витрат на транспорт, зв'язок, юридичний супровід договірних відносин, інформаційне забезпечення, загострення енергетичних і сировинних проблем економіки, необхідність переходу на нові технології, підвищення вимог до продукції, робіт і послуг з боку споживачів та ін. У зв'язку з цим збутову діяльність необхідно розглядати як невід'ємну частину маркетингової діяльності, спрямованої на досягнення таких цілей:

орієнтація на ринок збуту (вивчення впливу на виробничу діяль-ність споживачів, конкурентів, якісних характеристик продукції, кон'юнктури ринку);

ситуаційне управління на основі виявлення проблем маркетингу, у тому числі і збуту;

безперервний процес збору й обробки інформації, що вимагає від фінансового обліку вивчення запитів системи управління щодо інформації про ринкове середовище та «вузькі» місця у роботі підприємства;

активний вплив на ринкове середовище, пошук незадіяних ніш щодо збуту і підпорядкування виробництва маркетинговій стратегії;

розробка конкурентоздатних ідей та їх реалізація у процесі збуту та виробництва продукції;

орієнтація на задоволення потреб споживачів;

розширення сфери впливу підприємства на ринки збуту й диверси-фікацію виробництва.

Сутність процесу збуту повинна визначатися принципом: виробляти лише те, що знаходить попит у споживача, а не нав'язувати йому вироблену продукцію.

Продукція промисловості повинна мати високі якісні характе-ристики, споживчі властивості й забезпечити такі функції, як надійність, довговічність, зручність у користуванні, естетичність (дизайн), упаковку, обслуговування, гарантії тощо.

Зрозуміло, що бухгалтер як особа, що збирає та обробляє дані про успішність процесу збуту, повинен допомогти створити інфор-маційну систему і забезпечити релевантні дані для управління збутом. Та інформація, що збиралася раніше, не може задоволь-нити потреби управління, а тому бухгалтер повинен проектувати показники, їх отримання в документації відповідно до запитів


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7