У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Лабораторна робот

Тема: Розрахунки з підзвітними особами. Авансові звіти.

Мета: навчитися складати авансові звіти а також виведення їх на друк.

Теоретичні відомості

 

Підзвітними особами можуть бути тільки працівники організації, тому передусім треба заповнити довідник Сотрудники/Співробітники. Одержання підзвітними особами готівки з каси і повернення її до каси забезпечують документи Приходной кассовый одер/ Прибутковий касовий ордер і Расходной кассовый ордер/Видатковий касовий ордер, які відображені в журналі Касса/Каса.

Проте, окрім видачі і повернення готівки, під час обліку розрахунків з підзвітними особами використовують ще й авансові звіти, якими підзвітні особи звітують за витрачені кошти. Для цього в типовій конфігурації передбачено однойменний документ, який не тільки дає змогу одержати друковану форму авансового звіту, а й автоматично формує проведення на підставі введених даних. Ці документи відображені в журналі Авансовые отчеты/Авансові звіти (рис. 4.1).

Рис. 4.1. Журнал Авансовые отчеты/Авансові звіти.

Розглянемо документ Авансовый отчет/Авансовий звіт (рис. 4.2) детальніше. Це багатофункційний документ, оскільки за його допомогою можна оформити як операцію розрахунків з підзвітною особою, так і операцію оприбуткування від підзвітної особи товарно-матеріальних цінностей та інших матеріальних і нематеріальних активів, придбаних за національну валюту.

Потрібно зазначити про відмінність використання документа Приходная накланая/ Прибуткова накладна з увімкненою можливістю Через подотчетное лицо/Через підзвітну особу і документа Авансовьій отчет/ Авансовий звіт, який реєструє оприбуткування ТМЦ. Ці документи відображають дві різні господарські операції, які оформлюють різними набора-ми проведень. У випадку використання прибуткової накладної, крім списання сум з підзвітної особи, відбувається часткове або повне закриття взаєморозрахунків з постачальником, а в разі використання авансового звіту - лише списання сум з підзвітної особи.

Рис. 4.2. Документ Авансовый отчет/Авансовий звіт.

Заголовну частину документа Авансовьій отчет/Авансовий звіт треба заповнювати в такій послідовності:

визначити підзвітну особу, для якої формують авансовий звіт, вибравши її з довідника Сотрудники/Співробітники; задати валюту авансового звіту, в якій буде наведено суми витрат підзвітної особи. Якщо документ використовують для оприбуткування ТМЦ, то валютою повинна бути гривня; увести курс валюти щодо гривні; вибрати з довідника Налоги й отчисления/Податки і відрахування ставку ПДВ для документа; визначити місце зберігання, куди будуть оприбутковані товарно-матеріальні цінності від підзвітної особи.

У табличній частині документа задають таку інформацію:

дати початку і кінця (їх використовують у друкованих формах звітів про видатки на відрядження); рахунок, на який повинна бути зачислена поточна витрата; аналітику вибраного рахунка. Це повинен бути елемент довідника ТМЦ, Виды затрат/Види затрат, Инвестиции/Інвестиції – для об'єктів основних фондів, інших необігових активів; довідкову інформацію: за що і за яким документом зроблені видатки (використовують у друкованій формі); кількість оприбуткованих об'єктів (для затрат відредагувати цю графу неможливо, бо вона недосяжна); ціну без ПДВ оприбуткованої ТМЦ (ОС, МБП, НМА) (у разі затрат це поле недосяжне для редагування); суму без ПДВ поточної затрати; суму ПДВ (у валютному авансовому звіті це поле не заповнюють); загальну суму з ПДВ за видатком (вартість з ПДВ оприбуткованих об'єктів); ознаку того, проводити рядок документа чи ні (треба вибрати елемент перерахування Да/Нет/Так/Ні у графі Проводить?/Проводити?); ознаку зачислення поточної затрати до складу валових видатків (для зачислення затрати до валових видатків у графі Валовые расходы/ Валові видатки треба вибрати Да/Так); аналітику за валовими видатками.

Проведення документа Авансовый отчет/Авансовий звіт приведе до формування відповідного набору бухгалтерських проведень, які відображають ухвалення видатків підзвітної особи або ж отрибуткування товарно-матеріальних цінностей через підзвітну особу. Друковану форму авансового звіту одержують за допомогою кнопки Печать/Друкувати.

Зведену інформацію про розрахунки з підзвітними особами можна отримати за допомогою стандартного звіту Оборотно-сальдовая ведомость по счету/Обігово-сальдова відомість за рахунком. У цьому разі вибирають рахунок 37.2.1, якщо розрахунки провадять у гривнях, і 37.2.2 — якщо у валюті.

Хід роботи:

На основі створеної фірми сформувати необхідні авансові звіти, що супроводжують такий перелік операцій:

Дата | Зміст господарської операції | Сума, грн.

02.м.р. | Через підзвітну особу оприбутковано:

1 Ручки 10 шт. по ціні 3,5 грн. за ручку

2 Папір фА4 5 упак по ціні 15,0 грн.за упак.

3 Матриці CD-RW 18 шт. по ціні 5,0 грн. за диск

4 товари 2000 грн.

5 сировину 650 грн. | ?

15.м.р. | Підзвітною особою заплчено єдиний податок | 640,00

15.м.р. | Через підзвітну особу здійснено нотаріальні послуги | 50,00

20.м.р. | Відрядження 5 днів

На дорогу витрачено 2*35,0 грн. =70,0 грн.

Проживання в готелі 200,0 грн. | ?

Для допуску до захисту лабораторної роботи необхідно представити роздруківки 3-х авансових звітів.