У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1

Курсова робота

Організація оплати праці та матеріального стимулювання на ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат»

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………..……5

Розділ 1 Загальна характеристика ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат»……………………………………………………………..…...7

1.1 Задачі підприємства, характеристика продукції………………………...…7

1.2 Організаційна та виробнича структура …………………….………………8

1.3 Матеріально-технічна база…….…………………………………………....12

1.4 Загальний аналіз основних техніко-економічних показників ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат» …………………………………………………13

Розділ 2 Теоретичні і методичнi засади організації оплати праці та матеріального стимулювання…………………………………...……………..19

2.1 Сутність матеріальної мотивації..……………………………….……….…19

2.2 Основні складові організації заробітної плати за сучасних умов...............27

2.3 Нормування як засіб оптимізації міри праці та її оплати……………..…..31

2.4 Методика аналізу оплати праці і матеріального стимулювання……..…..39

Розділ 3 Аналіз організації оплати праці та матеріального стимулювання на ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат»………….………….………37

3.1 Характеристика персоналу ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат»...43

3.2 Система оплати праці на ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат» …..41

3.3 Аналіз матеріальної мотивації на підприємстві…………………………...46

Розділ 4 Шляхи та резерви підвищення матеріальної мотивації та оплати праці працівників………………………………………………………….49

4.1 Матеріальна мотивація – вітчизняний та закордонний досвід…………...49

4.2 Впровадження технології підвищення продуктивності праці шляхом введення в експлуатацію нового обладнання по розробці, обвалюванню і сортуванню м’яса ……………………………………………………………….56

4.3 Підвищення кваліфікаційного рівня робітників …………………………..58

ВИСНОВОК……………………………..……………...……………..……….60

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ………………………………….63

ВСТУП

В умовах ринкової економіки та вільної конкуренції, які визначають основні засади функціонування підприємств, більшого прибутку досягнуть ті, які забезпечать нижчі витрати виробництва, найвищий рівень ефективності власного господарювання шляхом наполегливого впровадження нових, нетрадиційних, специфічних форм трудових відносин.

Система оплати праці і матеріального стимулювання має відповідати вимогам прискорення науково-технічного прогресу, переходу на інтенсивні методи господарювання, підвищення якості продукції. Тому усе це може бути досягнуто за умови створення належної системи обліку і контролю за витратами праці та її оплатою.

Організація оплати праці являє собою систему організаційно-правових засобів, спрямованих на встановлення змісту і порядку введення системи оплати праці, тарифної системи, нормування праці, відрядних розцінок, преміювання, інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат, встановлення норм оплати праці при відхиленні від тарифних умов, форм і строків виплати заробітної плати, порядку обчислення середнього заробітку, індексації зарплати у зв'язку зі зміною індексу споживчих цін, компенсації зарплати у зв'язку з порушенням термінів її виплати.

Підприємства самостійно встановлюють фонди, системи і розміри оплати праці, а також інші види доходів, передбачені законодавством, при цьому підприємства мають право використати тарифні сітки і шкали співвідношення посадових окладів, які визначаються галузевими угодами, як орієнтири для диференціації оплати праці залежно від професії, кваліфікації працівників, складності та інших умов робіт.

Всі норми з оплати праці в рамках своєї компетенції підприємства встановлюють у колективному договорі.

Існуючі прогресивні системи оплати праці є однією з основних засад побудови таких виробничих відносин в колективі, за яких уможливлюється досягнення високого рівня ефективності праці виробничих підрозділів. Виходячи з цього такі чинники виробничої діяльності як мотивація трудового колективу, продуктивність праці та розмір оплати праці є важливою передумовою досягнення кращих показників економічного розвитку підприємств. Така ситуація вимагає глибокого та комплексного аналізу

організації прогресивних форм та систем оплати праці на підприємствах, оскільки вони знаходяться в тісній взаємозалежності з кінцевими результатами господарювання.

Метою даної курсової роботи є розробка теоретичних і методичних засад, а також практичних пропозицій дієвості матеріальних стимулів праці на ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат», спрямованих на вирішення поточних і перспективних проблем розвитку підприємства.

Відповідно до поставленої мети були визначені такі завдання:

· обґрунтувати теоретичні і методологічні положення щодо матеріальних стимулів працівників підприємства;

· вивчити досвід організації оплати праці в країнах з розвинутою ринковою економікою;

· здійснити аналіз факторів, що впливають на рівень заробітної плати та дослідити особливості їх дії на підприємстві;

· удосконалити принципи формування матеріальних інтересів і оплати праці працівників ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат»;

· удосконалити механізм матеріального стимулювання оплати праці працівників підприємства.

Об’єктом дослідження даної курсової роботи є економічні механізми формування ефективної системи матеріального стимулювання на ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат».

Предмет дослідження – теоретико-методологічні та методичні засади організації оплати праці та матеріальної мотивації у ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат».

РОЗДІЛ 1 ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВАТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ПТАХОКОМБІНАТ»

1.1 Задачі підприємства, характеристика продукції

Відкрите акціонерне товариство "Івано-Франківський птахокомбінат" засноване регіональним відділенням фонду державного майна України по Івано-Франківський області шляхом перетворення державного підприємства "Івано-Франківський птахокомбінат" у відкрите акціонерне товариство відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок перетворення в процесі приватизації державних підприємств у відкриті акціонерні товариства" №15766?ХII від 19.09.1991р., "Про приватизацію майна державних підприємств" №2163?ХII від 04.03.1992р., Декрету Кабінету Міністрів України "Про особливість приватизації майна в агропромисловому комплексі" від 17.05.1993р. № 51-93. Як відкрите акціонерне товариство зареєстроване 14.07.1994 року розпорядженням Івано-Франківського міськвиконкому №204-р.

АТ "Івано-Франківський птахокомбінат" заснований ще в 1945 році. З серпня 2001 року ТМ "КАРО".

Основним видом діяльності підприємства є заготівля і переробка великої рогатої худоби, свиней та виробництво м'ясопродукції, ковбасних виробів, м'ясних напівфабрикатів. Місією підприємства є задоволення потреб населення високоякісними екологічно-чистими м'ясопродуктами і ковбасними виробами ТМ "КАРО".

ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" займає 5,6 га. ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" ТМ КАРО виробляє понад 116 найменувань харчової технічної продукції.

В асортименті ТМ "КАРО" значне місце займають варені ковбасні вироби, сосиски-сардельки, ковбасні вироби підкопчені, варено-копчені, копченості, не фондові ковбаси. Великий обсяг товарообороту становить реалізація мороженого м'яса: яловичина морожена I та II кат., яловичина жилована в блоках в/г, 1гат., 2гат., а також субпродуктів I кат. і II кат., жирів харчових, продукції шкірзасолювального цеху-шкури ВРХ, волос-коровняк.

ВАТ "Івано-Франківський птахокомбінат" займається переробкою великої рогатої худоби, коней, свиней.

Основною сировиною для виробництва продукції є ВРХ, свині, коні.

1.2 Організаційна та виробнича структура

ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат» очолює голова правління Чорнописький Б.П. Йому підпорядковуються перший заступник по заготівлі, комерційний директор і головний бухгалтер.

Перший заступник голови правління здійснює


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16