У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Дипломна робота

Удосконалення процесу управління формуванням асортименту товарів у ПП «Титиш В.В.»

Зміст

Вступ………………………………………………………………………………….4

Розділ 1. Концептуальні засади формування товарно – асортиментної

політики…………………………………………………………………..7

1.1 Бібліографічний огляд поняття асортиментної політики……………...7

1.2.Асортиментна політика торгівельного підприємства як основа

формування його позиції на ринку……………………..........................16

1.3. Дослідження покупця як першооснова формування

асортименту товарів……………………………………………………..25

Розділ 2. Процес формування асортиментної політики в системі

комерційної діяльності ПП “Титиш В.П.”…………………………..30

2.1. Характеристика підприємницької діяльності ПП «Титиш В.П.»……30

2.2. Організація господарських зв’язків з постачальниками……………...32

2.3. Організація проведення асортиментної політики……………………..41

2.4. Організація проведення і стимулювання збуту товарів……………....48

2.5. Позиціонування товарного асортименту…………………………..…..54

2.6. Дослідження ринку та його результати………......................................57

Розділ 3. Шляхи підвищення ефективності управління формуванням

асортименту товарів в ПП “Титиш В.П.” …………………………..64

3.1. Аналіз динаміки обсягу та асортиментної структури

роздрібного товарообороту………………………………………………64

3.2. Основні напрямки підвищення ефективності управління

формуванням асортименту товарів ……………………….....................76

Висновки та пропозиції…………………………………………………………….80

Список використаної літератури ………………………………………………….84

Анотація

Дипломна робота складається із вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури та додатків.

В першому розділі відображаються значення асортиментної політики в діяльності торговельних підприємств як основи формування їх позиції на ринку.

В другому розділі глибоко аналізуються і оцінюються організація господарських зв’язків досліджуємого підприємства з постачальниками, проведення ним асортиментної політики, позиціонування товарного асортименту та приводиться аналіз проведеного досліджування.

В третьому розділі визначається динаміка обсягу та асортиментної структури роздрібного товарообороту, основні розрахунки якої проводились із застосуванням ПЕОМ. Вказуються основні напрямки підвищення ефективності управління формуванням асортименту товарів.

В заключенні зроблено висновки та внесено конкретні пропозиції, направлені на удосконалення процесу управління формуванням асортименту товарів у ПП «Титиш В.В.» Долинський район, с. Княжолука на основі маркетингу.

Вступ

Протягом багатьох років наша країна знаходилася за своєрідною завісою, ім’я якій "адміністративно - командна система", що охоплювала всі сфери життєдiяльностi суспільства i кожної людини. Самий яскравий відбиток даного явища, знайшовся в економiцi держави, оскільки поряд з політикою i правом вона визначає основи державного i громадського життя. В цій трiадi виявляються найбільш чiткi протиріччя i закономiрностi розвитку суспільства.

В роки незалежності Україна вступила в новий період свого розвитку, пов’язаний з переходом до ринкових відносин, удосконаленням законодавства України, розширенням можливостей повноцінної господарської дiяльностi підприємств торгiвлi i сфери послуг. Юридична i господарська самостiйнiсть пiдприємств, їхня економічна свобода i рiвноправнiсть як суб’єктів ринку, надають підприємствам широкий простір комерцiйнiй iнiцiативi, самостiйностi в прийнятті рішень з питань комерційних зв’язків, використання фінансово-кредитного механізму.

Передумовами формування i регулювання цього процесу є перехід від централізованого розподілу товарних ресурсів до вільного їхнього продажу. Перед тим, як товар переходить до кінцевого споживача, проходить певний торгово-технологічний процес: постачання товарів, організація та формування асортименту, стимулювання збуту, сервісне обслуговування. Дані операції є взаємопов’язаними і основними у комерційній роботі торгового підприємства.

Тому, на мій погляд, дослідження вищеперечислених питань є найбільш важливими для торговельних підприємств, а обрана мною тема дипломної роботи являється актуальною.

На бізнес-арені Долинського району приватне підприємство «Титиш В.П.» працює з 1997 року і за цей короткий термін здійснило масштабний перехід від дрібних торгових точок у м. Долина до великих магазинів та оптово-роздрібних складів продуктів міста та району.

Асортимент товару ПП «Титиш В.П.» складає близько 10 000 найменувань, починаючи від шоколадних батончиків для дітей, закінчуючи спиртними напоями та м'ясними виробами для дорослих. Усе це знаходиться у критих, комфортабельних приміщеннях площею 45000 кв.м, де покупцю з радістю допоможуть підібрати товар за смаком чи за ціною продавці-консультанти.

Уже відомо, що ті, хто обіцяють найнижчі ціни, ніколи не зможуть запропонувати якісного товару чи хорошого обслуговування. Тож у магазинах ПП «Титиш В.П.» не обіцяють, а просто запрошують відвідати, де самому можна переконатися у доступності цін, а гнучка система знижок за накопичувальною системою і постійно діючі акції принесуть задоволення, а витрати зроблять наймізернішими.

Для зручності клієнтів перед кожним магазином знаходяться вдало розміщені безкоштовні паркінги на 100 місць, де саме покупці зможуть залишити свій автомобіль, а, купивши продукти, підвезти їх на візку до авто.

Мета даної дипломної роботи полягає у поглибленні знань з питань управління формуванням асортименту товарів в процесі маркетингової діяльності, розробці перспективних шляхів асортиментної політики ПП «Титиш В.П.», направлених на корінні зміни в організації і управлінні маркетингової діяльності підприємства.

Для досягнення поставленої мети в дипломній роботі вирішені такі завдання:

Ш встановлено значення асортиментної політики в діяльності торговельних підприємств;

Ш визначено процес формування асортименту в системі комерційної діяльності підприємства;

Ш проведено аналіз і дана оцінка комерційної діяльності підприємства;

Ш зроблено висновки і запропоновані рекомендації по удосконаленню процесу управління формуванням асортименту товарів в підприємстві.

Головним змістом роботи є обґрунтування та захист розроблених шляхів удосконалення процесу управління формуванням асортименту товарів в ПП «Титиш В.П.».

Предметом дослідження є процес управління формуванням асортименту товарів у підприємстві.

Об’єктом дослідження обрано ПП «Титиш В.П.», с. Княжолука, Долинського району, .

Методи дослідження: описовий, порівняльний, структурний.

Структура роботи. Дана робота складається із вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури та додатків.

Теоретичною, методологічною та практичною основою роботи послужили періодичні публікації провідних вітчизняних та зарубіжних економістів, практиків комерційної справи, законодавчі та нормативні матеріали комерційних підприємств, контракти, специфікації, закони та декрети Уряду України, статистично-звітна документація ПП «Титиш В.П.».

Розділ 1. Концептуальні засади формування товарно-асортиментної політики

1.1 Бібліографічний огляд поняття асортиментної політики

Прийнято вважати, що наукові та практичні успіхи на ниві маркетингу пов'язані з такими іменами, як Т. Левітт, П. Дракер, Ф. Котлер, І. Ансофф, С. Маджаро, Дж. Р. Еванс, Б. Берман, Г. Дж. Болт, Л. Якокка, Г. Г. Абрамішвілі, П. С. Зав'ялов, В. Є. Демидов, В. Є. Хруцький, П. Г. Перерва. Дослідження цих та інших авторів і є тим


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19