У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Вступ

Дипломна робота

Шляхи скорочення тривалості виробничого циклу на ТзОВ “З Бетони”

Зміст

Вступ…………………………………………………………………………4

1.Загальна характеристика ТзОВ “З Бетони”

1.1 Характеристика продукції, її збуту……………………………………….5

1.2 Виробнича структура ТзОВ “З Бетони” …………………………………6

1.3 Матеріально-технічна база ТзОВ “З Бетони” …………………………..7

2.Методичні основи виконання проекту

2.1Декомпозиція цілі другого рівня “Скорочення тривалості виробни-

чого циклу”…………………………………………………………………9

2.2Ефективність виробництва та характеристика тривалості виробни-

чого циклу………………………………………………………………….10

2.3 Основні фактори впливу на тривалість виробничого циклу……………13

2.4 Система показників для оцінки ефективності виробничого циклу……..14

2.5 Методика аналізу показників……………………………………………...20

3 Аналіз тривалості виробничого циклу на ТзОВ “З Бетони”

3.1Аналіз та динаміка основних ТЕП на ТзОВ“З Бетони" …………………22

3.2 Аналіз складу та структури виробничого циклу…………………………27

3.3 Оцінка ефективності виробничого циклу………………………………...33

3.4 Аналіз тривалості окремих елементів виробничого циклу……………...36

3.5 Аналіз та оцінка використання календарного часу………………………38

4. Розробка заходів зі скорочення тривалості виробничого циклу

4.1 Резерви зниження тривалості виробничого циклу……………………...41

4.2 Удосконалення використання сировини і матеріалів…………………..42

4.3 Удосконалення використання ФОП……………………………………..44

4.4 Оптимізація окремих елементів виробничого циклу…………………...45

Висновок…………………………………………………………………………...41

Перелік використаної літератури………………………………………………...48

Вступ

Складний та багатогранний процес організації виробництва охоплює чимало проблем, пов’язаних зі зміцненням та розширенням можливостей підприємств, удосконаленням їх організаційних структур, організацією систем технічного обслуговування виробництва та його матеріально-технічного забезпечення. Цей далеко неповний перелік завдань досить переконливо свідчить про те, що удосконалення організації виробництва є важливим резервом підвищення ефективності виробництва та якості роботи.

Основним завданням організації виробництва, як наукової дисципліни є дослідження закономірностей не тільки самого процесу управління, але й функціонування підприємства загалом та його окремих ланок у тих специфічних аспектах, які характеризують його як керовану систему. Це зумовлено тим, що досягнення максимального економічного ефекту, що становить кінцеву мету організації управління, повинно базуватись на створенні оптимальних для даних конкретних умов системи виробництва та забезпечення її ефективного функціонування.

Будь-який процес виробництва можна розглядати як процес споживання засобів виробництва та робочої сили. Іншими словами, для того, щоб процес виробництва міг здійснюватись, необхідні три складові: засоби виробництва, предмети праці та сама праця. Однак наявність вказаних елементів ще не означає, що процес виробництва може здійснюватись. Для цього необхідно забезпечити певне співвідношення між його складовими, певним чином поєднати їх у просторі та часі, тобто створити певні умови для ефективного споживання елементів виробництва, необхідна продумана організація процесу та технологія виробництва.

Діяльність щодо формування та побудови процесу виробництва є суттю його організації і передбачає таке розміщення в просторі і часі виконання робіт, яке б забезпечувало виконання всього складу робіт та випуск продукції (надання послуг) в заданому обсязі та із заданою періодичністю.

1. Загальна характеристика ТзОВ "3 Бетони"

1.1 Характеристика продукції, її збуту

Залізобетонні вироби – головний будівельний матеріал сучасної індустрії будівництва. Вони широко використовуються в промисловому та житловому будівництві, в гідротехнічних спорудах, в прокладенні автомобільних і залізничних шляхів. Застосування залізобетонних виробів сприяє зниженню собівартості будівництва і значно прискорює його темпи.

ТзОВ “3 Бетони” засноване в 2002році трьома провідними в галузі будівельної індустрії угорськими фірмами " ASA" Kft. " FERROBETON" Rt.та "KESZ " Kft. На залишках збанкрутілого комбінату будівельної індустрії.У квітні 2003 року угорські інвестори викупили будівельні споруди та земельні ділянки площею 13,6га,які належали збанкрутілому ще на початку 90-хроків комбінату будіндустрії.Почалася реконструкція заводу,в яку було вкладено 3 млн. євро іноземних інвестицій.

На підприємстві в основному використовується технологія фірми ASA Kft,яка дозволяє виготовляти високоякісні велико прогінні залізобетонні елементи довжиною до 24м,заданого дизайну,що відповідає вимогам замовників.Як правило продукція виготовляється під конкретні замовлення,причому завод виготовляє всю номенклатуру виробів згідно з проектною технічною документацією,а саме фундаментальні стакани,колони,головні балки,міжповерхові балки,другорядні балки плити перекриття і покриття станові іцокальні панелі і товарний бетон у широкому асортименті.

Основними постачальниками сировини і матеріалів по ТзОВ є:

1. ТзОВ “КПВІОПЛЮС”, м. Івано-Франківськ (арматура, Ф12, катанка 6,5мм)

2. “Інтер комторг”, м. Кривий Ріг ( проволока, Ф12, катанка)

3. “Кар’єроуправління”, Ясоновецький кар’єр, м. Львів (пісок)

4 “International-Corporation”, м. Київ (цемент)

5. “Радікал Плюс” (цемент)

6. “Укрпромбуд”, м. Київ (цемент)

7. ПП “Суслов” (цемент)

8. “НГВУ”, м. Долина (газ).

Основним ринком збуту ТзОВ є обласний ринок залізобетонних виробів.Також співпрацює з фізичними та юридичними особами Львівської, Тернопільської, Чернівецької,Харківської та Донецькою областей і в найближчих планах – контракт з Молдовою на постачання залізобетонних виробів.

До споживачів продукції заводу належать:

1. ВАТ “Стрийбуд”, м. Стрий

2. КП “Водотеплосервіс”, м. Калуш

3. ТзОВ “Комфорт сервіс”, м. Львів

4. “Укрспецтрансгаз”, м. Долина

5. УБР, м. Долина.

Позитивними сторонами збутової політики на ТзОВ “З Бетони” є надання транспортних послуг, оперативне обслуговування покупців на місці, реклама(в ЗМІ, на біг-бордах), можливість всіх форм розрахунку, дія знижок.

1.2 Виробнича структура ТзОВ “З Бетони”

Виробнича структура підприємства – комплекс цехів,бригад, дільниць, інших виробничих підрозділів підприємства і форми їх взаємозв’язку. Ця структура залежить від характеру продукції, яку виробляє підприємство, рівня спеціалізації і кооперування з іншими підприємствами, технологічного процесу і виробничих потужностей.

На ТзОВ “З Бетони” діє наступна виробнича структура на основі функціонува-ння тих ж цехів. Основними є: формовочний, бетонно-розчинний та арматурний цехи. Бетонно-розчинний цех спеціалізується на виготовленні бетонних сумішей, до складу яких входить цемент, пісок, щебень, вода, інші добавки. Арматурний цех формує арматурні каркаси, що вважаються запорукою міцності залізобетонних виробів. У формовочному цеху відбувається завершальний етап виробництва виробу. Арматурні каркаси подаються у спеціальні форми відповідно до номенклатури, котрі заповнюються бетонною сумішшю. Далі виріб


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9