У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

Магістерська робота

“Організація обліку та аудиту фінансових результатів ТзОВ “ЮТІМ””.

АНОТАЦІЯ

Тема роботи “Організація обліку та аудиту фінансових результатів ТзОВ “ЮТІМ””.

В магістерській роботі розглянута організація бухгалтерського обліку фінансових результатів та організація аудиту ТзОВ “ЮТІМ”. Метою магістерської роботи є вивчення, детальний розгляд і дослідження Положень (стандартів) бухгалтерського обліку щодо ведення обліку фінансових результатів.

В роботі подано теоретично-методичні основи ведення обліку та аудиту фінансових результатів, характеристика підприємства як об’єкту дослідження, його облікова політика, проаналізована організація ведення обліку фінансових результатів на підприємстві, наведено основні засади методики аудиту операцій з обліку фінансових результатів підприємства. За результатами написання роботи зроблено відповідні висновки.

Ключові слова: фінансові результати, витрати і доходи, облік, аудит, фінансовий стан.

ANNOTATION

Last name and initials of author: Zinyak L.R.

A theme of work is “Organization of account and audit of financial results of LTD. “YUTIM””.

Year of defence - 2009.

Leader of work:

In master's degree work organization of record-keeping of financial results is considered ta organization of audit of LTD. “YUTIM”. The purpose of diploma work is a study, detailed consideration and research of Statutes (standards) of record-keeping in relation to registering financial results.

In theory methodical bases of registering and audit of financial results are given in work, description of enterprise as to the research object, his registration policy, analysed organization of registering financial results on an enterprise, basic principles of method of audit of operations are resulted from the account of financial results of enterprise. As a result of writing of work the proper conclusions are done.

Keywords: financial results, charges and profits, account, audit, financial state.

ЗМІСТ

ВСТУП

Актуальність теми. В сучасних умовах господарювання своєчасна і повна інформація про фінансовий стан підприємства багато в чому визначає його сучасне і майбутнє, оскільки вона є основою для прийняття оперативних і перспективних рішень різними суб’єктами економічних відносин.

Суб’єкти зовнішнього середовища підприємства–власники, кредитори, контрагенти, органи державного управління, інститути ринкової інфраструктури на основі наданої інформації про фінансові результати діяльності підприємства оцінюють ефективність використання його ресурсів, його платоспроможність, фінансову стійкість і ділову активність, приймають рішення щодо можливостей надання додаткових фінансових ресурсів, а також здійснюють контроль за додержанням чинного законодавства і платіжної дисципліни.

Основна мета діяльності будь-якого суб’єкта господарювання є одержання прибутку. При цьому головною функцією бухгалтерського обліку є визначення та відображення в складі фінансової звітності підприємства успіхів та невдач у досягненні цієї мети.

Основним якісним показником фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання є їх прибуток, який забезпечує можливість подальшого відновлення всіх стадій кругообігу суспільного продукту (створення, розподілу, обміну і споживання) тобто здійснення процесу розширеного суспільного відтворення.

Визначення результатів господарської діяльності підприємства – невід’ємна складова частина облікового процесу. Прибуток підприємства за звітний період, визначений за даними бухгалтерського обліку використовується як узагальнений показник господарської діяльності підприємства, як критерій її ефективності, як база визначення виплат дивідендів засновникам і учасникам, як визначений фактор при встановленні рівня заробітної плати і винагороди працівникам, як підстава розвитку соціальної бази підприємства тощо.

Бухгалтерський облік як систему вимірювання, обробки і передачі інформації, необхідної для прийняття певних рішень поділяють на фінансовий і управлінський.

Фінансовий облік забезпечує повне і комплексне відображення всієї діяльності підприємства за звітні періоди, складання фінансової звітності. Цей вид обліку забезпечує формування вартісних показників діяльності підприємств, які необхідні для розвитку зовнішньоекономічних зв’язків забезпечує інформацією внутрішніх і зовнішніх споживачів про реальний фінансовий стан підприємства.

Одним із принципів бухгалтерського обліку є принцип розмежування доходів і витрат між звітними періодами та відповідність доходів звітного періоду витратам, завдяки яким одержані доходи.

Зв’язок між витратами і доходами – це зв’язок причини і наслідку. Витрати є причинними факторами в процесі одержання прибутку. Тому необхідно стежити за їх складом і розмірами. Досягти збільшення прибутку за умови незмінності інших показників роботи підприємства неможливо, оскільки прибуток – це підсумок, кінцевий результат роботи підприємства за певний період часу і відбиває роботу всіх виробничих підрозділів та організаційних структур підприємства.

За рахунок прибутку майно підприємства, в т.ч. основні виробничі фонди оновлюється, модернізується, працівники отримують заохочувальні виплати.

На основі вище наведеного можна зробити висновок, що організація обліку фінансових результатів є однією із важливих функцій фінансового обліку. Цей облік сприяє найбільш повному і доцільному використанню трудових, грошових і матеріальних ресурсів поліграфічних підприємств.

Метою роботи є узагальнення, розширення й закріплення знань з теоретичних основ організації обліку та аудиту фінансових результатів суб’єктів малого підприємництва.

Це зумовило такі завдання наукового пошуку:

1) охарактеризувати засади організації бухгалтерського обліку фінансових результатів;

2) охарактеризувати законодавчо-нормативне регулювання обліку формування фінансових результатів;

3) описати інформаційну базу обліку та аудиту фінансових результатів;

4) охарактеризувати фінансово – господарську діяльність ТзОВ “ЮТІМ”;

5) дослідити аналітичний та синтетичний облік фінансових результатів ТзОВ “ЮТІМ”;

6) провести оцінку фінансових результатів ТзОВ “ЮТІМ”;

7) дослідити методи оцінки активів та зобов’язань для визначення тимчасової різниці в податковому та бухгалтерському обліку прибутку ТзОВ “ЮТІМ”;

8) розглянути впровадження внутрішнього аудиту фінансових результатів в діяльності підприємства;

9) охарактеризувати автоматизацію обліку та аудиту фінансових результатів ТзОВ “ЮТІМ”;

10) описати охорону праці ТзОВ “ЮТІМ”.

Об’єктом дослідження обрано товариство з обмеженою відповідальністю “ЮТІМ” (далі ТзОВ “ЮТІМ), та його фінансово-статистична звітність.

Предметом дослідження є облік та аудит фінансових результатів на підприємстві, а також прибуток, як визначальний фактор у формуванні фінансових результатів підприємства.

Методи дослідження: описовий, порівняльний, структурний.

Науковою основою для проведення дослідження стали праці українських вчених-економістів в обліку та аудиту фінансових результатів:


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28