У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





КУРСОВА РОБОТА НА ТЕМУ:

Організація і методика проведення аудиторської перевірки

Зміст

Вступ……………………………………………………………………………….......3

Розділ 1. Теоретичні засади аудиту та управління товарними

ресурсами………………………………………………………………………...........5

1.1 Основні поняття та терміни аудиту………………………………..............5

1.2 Економічна сутність товарних ресурсів

торгового підприємства………………………………………………….........10

1.3 Організаційно-економічна характеристика підприємства……...............19

Розділ 2. Проведення аудиторських операцій на підприємстві

«Гандикап»…………………………………………………………...........23

2.1 Законодавче регулювання проведення аудиту………………..............23

2.2 Мета, задачі, особливості проведення аудиту товарів…………..............25

2.3 Основні концепції методики зовнішнього аудиту

товарних ресурсів…………………………………………………….........29

2.4 Порядок складання аудиторського висновку…………………...............34

Висновки та пропозиції………………………………………………………...........36

Список використаних джерел………………………………………………….........37

Додаток………………………………………………………………………….........39

Вступ

Чимало науковців у своїх працях торкалися проблем розвитку аудиту в Україні, аудиторської діяльності, організації аудиторської перевірки, і зокрема аудиторських операцій з товарами.

Внаслідок певного аналізу літературних джерел і критичної характеристики літературних джерел, нормативних документів можемо зробити деякі характеристики даних джерел та документів.

В багатьох підручниках, присвячених основам аудиту та методиці проведення аудиторської перевірки, подається детальна характеристика про інформаційні, робочі та звітні документи аудиторського процесу, їх класифікацію та методичні вимоги до їх складання. Розглянемо деякі з основних літературних джерел (увесь список опрацьованої літератури подано в списку використаної літератури).

В.С.Рудницький в підручнику «Методологія та організація аудиту» розкриває основні поняття та категорії аудиту, інформацію про юридичну та організаційну структуру підприємств, на яких проводиться аудиторська перевірка [22].

Дорош Н. у своєму підручнику «Аудит: методологія та організація» теж дає характеристику основним поняттям аудиту [14]. А також торкається таких, в основному, проблем, як методичні прийоми аудиту та організація аудиту. Сама назва підручника говорить за себе.

Інші автори підручників та науковці у своїх працях розкивають і торкаються проблем теоретичного, так і практичного планів, як от: розвитку аудиту в Україні (Тафтай В. [26]), теорії фінансово-господарського контролю і аудиту (Білуха М.Т. [13]) тощо.

На сучасному етапі розвитку підприємств різних галузей, аудит є невід’ємною частиною перевірки публічної бухгалтерської звітності, обліку, первинних документів та іншої інформації щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання з метою визначення достовірності їх звітності, обліку, його повноти та відповідності чинному законодавству та нормативам.

Аудиторська діяльність є сферою підприємництва аудиторських фірм або приватних аудиторів, яка включає організаційне і методичне забезпечення аудиту, його практичне здійснення у формі надання різноманітних аудиторських послуг.

Аудиторські операції — сукупність взаємопов'язаних дій аудитора, спрямованих на досягнення цілей, поставлених умовами договору, програми тощо.

В наш час аудит набуває великої популярності, не лише на великих підприємствах, але й на малих, які належать до різних галузей господарства.

Метою даної курсової роботи є узагальнення, розширення й закріплення теоретичних основ про аудиторські операції з товарами.

Об’єктом дослідження є система аудиту на підприємстві «Гандикап».

Методи дослідження: описовий, порівняльний, структурний.

Структура роботи. Дана робота складається із вступу, 2-ох розділів, висновку та списку використаної літератури та додатку.

Розділ 1. Теоретичні засади аудиту та управління товарними ресурсами

1.1 Основні поняття та терміни аудиту

Аудиторська діяльність – це сфера підприємництва аудиторських фірм або приватних аудиторів, яка включає організаційне і методичне забезпечення аудиту, його практичне здійснення у формі надання різноманітних аудиторських послуг [8, 181].

Сертифікований аудитор може займатись аудиторською діяльністю індивідуально, або створити аудиторську фірму з дотриманням вимог чинного законодавства.

Аудиторські фірми можуть створюватися на основі будь-яких форм, власності. Загальний розмір частки засновників (учасників, акціонерів) аудиторської фірми, які не є аудиторами, у статутному капіталі не може-перевищувати 30 %. Аудиторська фірма має право здійснювати аудиторську діяльність ляше за умови, коли в ній працює хоча б один сертифікований аудитор. Керівником аудиторської фірми може бути тільки сертифікований аудитор.

Аудиторські фірми здійснюють свою діяльність відповідно до статутних документів, затверджених і зареєстрованих у встановленому порядку. Виконують аудиторські послуги вони із залученням штатних і позаштатних працівників; і погодинною оплатою або в порядку сумісництва на штатних посадах.

Портфель замовлень на аудиторські послуги формується за договорами, а також замовленнями, що надходять від підприємств, підприємців та ін. За портфелем замовлень аудиторська фірма складає плани своєї діяльності на календарний рік із розбиванням на квартали. На правах юридичної особи аудиторська фірма затверджує самостійно плани своєї діяльності, здійснює взаємовідносини з бюджетом, банками та замовниками аудиторських послуг.

Законодавством передбачені права і обов’язки аудиторських фірм і аудиторів, які здійснюють аудиторську діяльність.

Аудитор — це висококваліфікований спеціаліст, який володіє методологією фінансово-господарського контролю і аудиту, бухгалтерським обліком, аналізом господарської діяльності, статистикою, фінансовою і банківською справою, а також має необхідну професійну підготовку у галузі юриспруденції, судово-бухгалтерської експертизи, методології економічних досліджень, технології виробництва. Підготовку аудиторів здійснюють економічні вузи із числа осіб, які мають звання бакалавра. Аудиторською діяльністю вони можуть займатися при наявності сертифіката, виданого Аудиторською палатою України на встановлений строк. Після закінчення строку чинності сертифіката аудитор підлягає атестації для одержання сертифіката на наступний п’ятирічний або інший строк.

Права і обов’язки аудиторів визначені законодавством і нормативними актами з питань аудиторської діяльності. Аудитори як суб’єкти підприємницької діяльності можуть займатися аудиторством індивідуально або в аудиторських фірмах, при наявності кваліфікаційного свідоцтва (сертифіката) і ліцензії, виданих у передбаченому законодавством порядку. Вони мають право займатися аудиторською діяльністю при наявності договірних стосунків із підприємствами і організаціями або завдання на проведення аудиту, виданого аудиторською фірмою. До аудиторської перевірки не може бути залучена особа, яка має родинні зв’язки з керівником підприємства або веде з ним підприємницьку діяльність [12, 64].

Аудитор має право при виконанні договірних зобов'язань з дозволу замовника:

·

перевіряти первинну документацію з обліку фінансово-господарської діяльності замовника, облікові регістри, провадити інвентаризацію коштів у касах, цінних паперів, матеріальних цінностей, вимагати від посадових осіб пояснення з питань, які поставлені на вирішення аудитора замовником;

·

одержувати необхідну для аудиту інформацію від третіх осіб (банків, постачальників та
Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12