У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Інститут менеджменту та економіки

Курсова робота

з предмету: «Бухгалтерський облік»

Облік і аудит

(на прикладі ТзОВ «ПрофіКар»)

План

1. Вступ.

2. Розділ 1 – облік створення господарської діяльності підприємства.

3. Розділ 2 – постачання.

4. Розділ 3 – виробництво.

5. Розділ 4 – реалізація.

6. Висновок.

7. Список використаної літератури.

Вступ

Швидкий розвиток економіки зумовив стрімкий розвиток бухгалтерського обліку. Поява нових типів приватної власності, міжнародних зв’язків, великої кількості економічної інформації викликало потребу удосконалення спостереження і роботи обліку і аудиту!

Управління будь-яким підприємством вимагає систематичної інформації про здійснені процеси, їх характер та обсяг, пор наявність господарських та трудових ресурсів, фінансових можливостей! Джерелом таких даних є дані поточного бухгалтерського обліку, які систематизуються у звітність. Така діяльність необхідна не лише для одержання інформації про функціонування підприємства та ефективного ним управління, а й узагальнення результатів у масштабі галузей і народного господарства у цілому.

Розвиток економічних відносин значно розширив кількість користувачів обліковою та звітною інформацією. Ними є не тільки працівники підприємства, а й інші зацікавлені особи які мають прямій фінансові інтереси: банки – при вирішенні питань про надання кредитів; постачальники – при укладенні договорів на постачання різноманітних необхідних цінностей; інвестори, акціонери, засновники, яких цікавить рентабельність вкладених капіталів і можливість отримання доходів з підприємства. Значний інтерес ця інформація становить для контролюючих органів: податкових і фінансових служб, органів державної статистики та управління.

Бухгалтерський облік можна визначити як організований, цілеспрямований процес одержання і передавання інформації про факти господарської діяльності підприємства. Мета цього процесу – надання відповідної інформації користувачам для прийняття оптимальних управлінських рішень. Отже, бухгалтерський облік має як наукове, так і практичне застосування.

За своїм змістом бухгалтерський облік тісно пов'язаний з плануванням, економічним аналізом підприємства, аудитом, ревізією, правом.

Перехід України до ринкової економіки, розвиток міжнародних економічних зв’язків зумовлюють необхідність вдосконалення обліку відповідно до вимог міжнародних стандартів. Створенню інформаційної бази для забезпечення переходу від діючої системи бухгалтерського обліку до системи, орієнтовані на ринкові умови господарювання та підвищенню ефективності облікової інформації, плану рахунків, капіталу, господарських операцій підприємств і організацій, удосконалення Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні», відповідних положень і стандартів бухгалтерського обліку.

Отже, на мою думку діяльність бухгалтерського обліку являє собою універсальну професію та науку! Він дозволяє поєднати у собі усю економічну, маркетингову, облікову, управлінську діяльність підприємства та проаналізувати ефективність діяльності підприємства!

Розділ 1.

Облік створення господарської діяльності підприємства

1.Характеристика майбутнього підприємства типу ТзОВ.

Товариство під назвою «ПрофіКар» являє собою товариство з обмеженою відповідальністю яке займається ремонтом та обслуговуванням паливно – дизельних систем вантажного, комерційного та приватного автомобільного транспорту.

Засновниками ТзОВ «ПрофіКар» являються співвласники :

Рибін Валерій Борисович

Мутеф Олександр Валерійович.

Статутний капітал дорівнює 160.000 гривень.

Частка Рибіна Валерія Борисовича складає 80.000 гривень.

Частка Мутефа Олександра Валерійовича складає 80.000 гривень.

Підприємство створюється для отримання прибутку від своєї діяльності.

Мета створення підприємства.

Дослідивши ринок обслуговування паливно-дизельних систем виявилось, що, на території України ця інфраструктура мало розвинена. Підприємства по обслуговуванню цієї сфери знаходяться лише у містах: Луганськ та Миколаїв. Є кілька підприємств аналогічної сфери діяльності у західному регіоні, але стан їхнього обладнання дуже застарілий і вони не здатні обслуговувати сучасні автомобільні засоби в зв’язку з постійним розвитком систем даного типу.

Оскільки лише у Івано-Франківській області знаходяться у постійному користуванні більше 1000 тяжко-вантажних автомобілів, близько 2000 бусів вантажних та пасажиро-перевізних напрямів, а також коло 1000 легкових дизельних перевізників та міський транспорт. Також можна припустити, що за відсутності конкурентів вплив підприємства пошириться на навколишні області.

У нашому місті (Івано-Франківськ) розташовані великі підприємства такі як «Сота», «Прикарпатська торгова компанія» в розпорядженні яких знаходиться більше 50 вантажних автомобілів і такі як «Альрамі», «Громбі», «Альварі» до 5 авто засобів які згодні на співпрацю і вважають доцільним створення підприємства даного типу для взаємної вигоди!

Отже, за відсутністю конкуренції та великого зосередження транспортних засобів доцільно створити підприємство з обслуговування його паливно дизельних систем, що дає можливість подальшого розвитку підприємства і опанування інших видів обслуговування автомобільного транспорту.

2. Основні операції з процесу створення підприємства.

1. Відкриття у банку тимчасового рахунка для створення статутного фонду.

Перед реєстрацією господарського товариства повинні внести частину статутного фонду. Якщо це робиться грошима, перед реєстрацією в банку треба відкрити тимчасовий рахунок. Для цього необхідно:

1. Заява про відкриття тимчасового поточного рахунку;

2. Один примірник оригіналу установчого документу;

3. Рішення засновників про визначення особи, якій надається право розпорядчого підпису;

4. Картка зі зразками підписів та печатки;

2. Державна реєстрація суб’єкта підприємницької діяльності

Державна реєстрація здійснюється за місцем знаходження юридичної особи, або за місцем проживання підприємства.

1. Заповнена картка про проведення реєстрації юридичної особи;

2. Два примірники установчих документів (статут);

3. Документ про внесення реєстраційного внеску за реєстрацію підприємства.

У нашому випадку для створення ТзОВ необхідно – статутний фонд має бути не менше 100 мінімальних зарплат.

3. Реєстрація в органах статистики

В управлінні статистики необхідно отримати довідку про включення до Єдиного підприємців та організацій України. Для цього необхідно:

1. Свідоцтво про державну реєстрацію;

2. Статут (оригінал);

3. Засновницький договір;

4. Заповнена картка ЄДРПОУ;

5. Документи за сплату збору за видачу довідки.

4. Реєстрація у податковій міліції

Мати при собі усі документи зібрані для реєстрації на цей момент.

5. Реєстрація в податковій інспекції

Стати на облік у податковій інспекції необхідно у 20-денний з моменту державної реєстрації.

1. Заява за формою №1-ООП (друкованими літерами);

2. Копію установчого документа з відміткою про реєстрацію;

3. Оригінал та копію свідоцтва про державну реєстрацію;

4. Нотаріально завірена копія довідки про включення


Сторінки: 1 2 3 4 5