У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Дипломна робота - Аудит фінансової звітності
45



Дипломна робота

Аудит фінансової звітності

Зміст

Вступ

Розділ1. Планування аудиторської перевірки 5

Розділ2. Оцінка системи внутрішнього контролю 44

Розділ3. Перевірка по суті 61

Розділ4. Завершення аудиторської перевірки 72

Вступ

Розвиток України на сучасному етапі характеризується подальшим розвитком ринкової економіки, її інтеграцію в систему міжнародних економічних відносин, виникнення акціонерних компаній, товариств, різних фондів. До розвитку економіки залучаються зовнішні та внутрішні інвестиції, кредити, проводяться емісії цінних паперів, йде роздержавлення власності та приватизація майна. Учасники цих процесів потребують достовірної і неупередженої інформації про фінансово – майновий стан, перспективи розвитку, й фінансову стабільність суб’єктів господарювання. Подання достовірної та неупередженої інформації зацікавленим особам забезпечується через аудиторський висновок, виданий суб’єктом аудиторської діяльності.

Розпочинаючи роботу, аудитор на власний розсуд розбиває генеральну сукупність на підсукупності й ретельно проводить перевірку кожної.

На мою думку розпочинати аудиторську перевірку бажано з аудиту фінансової звітності.

Розділ 1. Планування аудиторської перевірки

1.1 Знайомство з бізнесом клієнта:

1.1.1 Загальні економічні фактори і умови в галузі, що впливають на бізнес ВАТ «Івано-Франківськ торф».

Для розміщення сільськогосподарської виробничої промисловості характерною є спеціалізація за стадіями технологічного циклу, коли оді з них наближені до сировини, а інші до споживача. У складі сільськогосподарської промисловості присутня надзвичайно велика кількість галузей, перерахувати їхню кількість було б дуже важко.

Основними серед них є:

· технологічна;

· технічна;

· добривна

· виробнича;

· обслуговуюча;

· та інші.

Головну роль у даній курсовій роботі відіграватиме добривна галузь промисловості яка у даній ситуації представлена підприємством ВАТ «Івано-Франківськ торф». Основним напрямком діяльності даного підприємства – є видобування та виготовлення добривної продукції для будь – якого рівня споживачів. Оскільки подібних підприємств у нашій державі є невелика кількість, То вплив на ринок збуту є досить вагомим.

Найбільші подібні осередки виробничої діяльності в Україні розміщені у м. Львові – ВАТ «Зелемінь», в Тернопільській області – ПП «Флора – Гард», та у м. Києві.

У сільськогосподарську добривну галузь входять два напрямки діяльності:

1. Хімічні добрива – створені на основі сумісного з’єднання різних хімічних речовин у певних пропорціях;

2. Біологічні – створені на основі природних ресурсів;

3. Хімічно – біологічна – добрива створені на сумісних основах.

1.1.2 Характеристики бізнесу ВАТ «Івано-Франківськ торф» та результати діяльності.

Це підприємство добуває та виготовляє сільськогосподарський верховий та низинний торф. Також до спеціалізації виробництва входить виготовлення високоякісних субстратів та грунтів різноманітного типу для вирощування різних типів рослин. Також виготовляються різноманітні види добрив для вирощування буд – яких видів рослин та грибів.

Основою продукції є верховий та низинний торф мохової групи, який добувається в екологічно чистому районі на Прикарпатті на унікальному родовищі Під Бором. За роки свого існування підприємство зуміло завоювати своєю продукцією тисячі квіткарів професіоналів та аматорів. На підприємстві розташоване найновіше Голландське обладнання, що дозволяє в повній мірі задовольнити потреби своїх клієнтів. За це у 2009 році підприємство здобуло міжнародну першу премію «Золотий меркурій».

До групи ВАТ входять 3 дочірні підприємства, такі як: ТзОВ «Агро», ДП «Агроторф», та СП «Словторф». Технологія виробництва поділяється на дві частини: ручна лінія виробництва та автоматизована «Чеська». Підприємство має у своєму розпорядженні завод по виробництву та добування продукції, два склади один з яких знаходиться в селі Верхній Струтин Рожнятівського району, а другий в самому місті Івано-Франківську.

Метою діяльності ВАТ «Івано-Франківськ торф» є:

створення економічних передумов для раціонального використання сировинних, трудових та фінансових ресурсів;

впровадження нових технологічних процесів, засобів механізації та автоматизації;

зниження собівартості продукції та збільшення об’ємів виготовлення продукції;

Підвищення ефективності використання основних фондів та капітальних вкладень шляхом постійного технічного оновлення виробництва.

Предметом діяльності «Івано-Франківськ торф» є:

виробництво та заготівля власної продукції;

покращення виробничо – фасувального механізму;

розширення межі фірмових магазинів та реалізаційної роздрібної сітки;

покращення та розширення виробничого господарства;

створення виробничих ліній для вторинного виробництва;

Основні види продукції яку виготовляє дане підприємство:

- торф верховий;

- торф низинний;

- субстратні земельні суміші різних типів та категорій;

- різноманітні рідкі та тверді добрива, що спрямовані на будь – якого споживача.

Але загалом асортимент продукції підприємства постійно оновлюється в залежності від нових стандартів виробництва які диктує час.

Отже підприємство виготовляє більше 50 видів різноманітної продукції чим задовольняє понад 3500 своїх корпоративних клієнтів. Це підприємство має найбагатший досвід у виробництві та виготовленні ґрунтів та субстратів.

Також ВАТ «Івано-Франківськ торф займається активною інвестиційною діяльністю, та міжнародним експортом до багатьох Європейських країн, а це підвищує статус нашого краю та постійний його розвиток.

1.1.3 Перелік основних нормативних документів, що регулюють діяльність ВАТ «Івано-Франківськ торф» та встановлюють правила ведення бухгалтерського обліку та відображення у фінансовій звітності фінансової звітності.

Соціальну роль фінансового обліку полягає в передачі фінансової звітності для забезпечення потреб зовнішніх користувачів і реалізується через державне регулювання.

Діяльність ВАТ «Івано-Франківськ торф» здійснюється на підставі:

· Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність».

Цей закон поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, незалежно від їх організаційно – правових форм і форм власності, а також на представництва іноземних суб’єктів господарської діяльності, які забов”язані вести бухгалтерський облік і подавати фінансову звітність згідно із законодавством України.;

· Закон України «Про підприємництво»

Цей закон визначає загальні правові, економічні та соціальні засади здійснення підприємницької діяльності фізичними і юридичними особами на території України, встановлює гарантії та свободи підприємництва і його державної підтримки;

· Закон України «Про підприємство»

Цей закон визначає підприємство як господарський суб’єкт, що створюється для здійснення господарської діяльності з метою одержання прибутку, який має необхідні для цього повноваження і реєструється у визначеному законом порядку, як


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13