У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Дипломна робота - Аудит собівартості продукції
40



Дипломна робота

Аудит собівартості продукції

Зміст

Вступ

Розділ1. Планування аудиторської перевірки

Розділ2. Оцінка системи внутрішнього контролю

Розділ3. Перевірка по суті

Розділ4. Завершення аудиторської перевірки

Вступ

Розвиток України на сучасному етапі характеризується подальшим розвитком ринкової економіки, її інтеграцію в систему міжнародних економічних відносин, виникнення акціонерних компаній, товариств, різних фондів. До розвитку економіки залучаються зовнішні та внутрішні інвестиції, кредити, проводяться емісії цінних паперів, йде роздержавлення власності та приватизація майна. Учасники цих процесів потребують достовірної і неупередженої інформації про фінансово – майновий стан, перспективи розвитку, й фінансову стабільність суб’єктів господарювання. Подання достовірної та неупередженої інформації зацікавленим особам забезпечується через аудиторський висновок, виданий суб’єктом аудиторської діяльності.

Розпочинаючи роботу, аудитор на власний розсуд розбиває генеральну сукупність на підсукупності й ретельно проводить перевірку кожної.

Становлення ринкової економіки в Україні, поява нових господарських структур різних форм власності, розвиток міжнародних економічних зв’язків зумовлюють необхідність удосконалення обліку і контролю як складових частин економічної інформації, необхідної для управління на всіх рівнях.

Управління буд – яким підприємством вимагає систематичної інформації про здійснювані господарські процеси, їх характер і обсяг, про наявність матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, їх використання, про фінансові результати діяльності. Основним джерелом такої інформації є дані поточного бухгалтерського обліку, які систематизуються у звітність. Така звітність має велике значення, оскільки використовується не тільки для економічного аналізу діяльності окремого підприємства з метою одержання інформації, необхідної для управління, а й для узагальнення результатів у масштабі галузей і народного господарства в цілому.

Розвиток економічних відносин значно розширив кількість користувачів обліковою та звітною інформацією. Ними є не тільки працівники підприємства, а й інші зацікавлені особи які мають прямій фінансові інтереси: банки – при вирішенні питань про надання кредитів; постачальники – при укладенні договорів на постачання різноманітних необхідних цінностей; інвестори, акціонери, засновники, яких цікавить рентабельність вкладених капіталів і можливість отримання доходів з підприємства. Значний інтерес ця інформація становить для контролюючих органів: податкових і фінансових служб, органів державної статистики та управління.

Перехід України до ринкової економіки, розвиток міжнародних економічних зв’язків зумовлюють необхідність вдосконалення обліку відповідно до вимог міжнародних стандартів. Створенню інформаційної бази для забезпечення переходу від діючої системи бухгалтерського обліку до системи, орієнтовані на ринкові умови господарювання та підвищенню ефективності облікової інформації, плану рахунків, капіталу, господарських операцій підприємств і організацій, удосконалення Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні», відповідних положень і стандартів бухгалтерського обліку.

Розділ 1. Планування аудиторської перевірки

1.1 Знайомство з бізнесом клієнта:

1.1.1 Загальні економічні фактори і умови в галузі, що впливають на бізнес ВАТ «Флора - гарт»

Для розміщення сільськогосподарської виробничої промисловості характерною є спеціалізація за стадіями технологічного циклу, коли оді з них наближені до сировини, а інші до споживача. У складі сільськогосподарської промисловості присутня надзвичайно велика кількість галузей, перерахувати їхню кількість було б дуже важко.

Головну роль у даній курсовій роботі відіграватиме добривна галузь промисловості яка у даній ситуації представлена підприємством ВАТ «Флора - гарт». Основним напрямком діяльності даного підприємства – є видобування та виготовлення добривної продукції для будь – якого рівня споживачів. Оскільки подібних підприємств у нашій державі є невелика кількість, То вплив на ринок збуту є досить вагомим.

У сільськогосподарську добривну галузь входять два напрямки діяльності:

1. Хімічні добрива – створені на основі сумісного з’єднання різних хімічних речовин у певних пропорціях;

2. Біологічні – створені на основі природних ресурсів;

3. Хімічно – біологічна – добрива створені на сумісних основах.

1.1.2 Характеристики бізнесу ВАТ «Флора - гарт».

Це підприємство добуває та виготовляє сільськогосподарський верховий та низинний торф. Також до спеціалізації виробництва входить виготовлення високоякісних субстратів та грунтів різноманітного типу для вирощування різних типів рослин. Також виготовляються різноманітні види добрив для вирощування буд – яких видів рослин та грибів.

Основою продукції торф мохової групи, який добувається в екологічно чистому районі на Прикарпатті на унікальному родовищі Під Бором. За роки свого існування підприємство зуміло завоювати своєю продукцією тисячі квіткарів професіоналів та аматорів. На підприємстві розташоване найновіше Голландське обладнання, що дозволяє в повній мірі задовольнити потреби своїх клієнтів.

Метою діяльності ВАТ «Флора - гарт» є:

· створення економічних передумов для раціонального використання сировинних, трудових та фінансових ресурсів;

· впровадження нових технологічних процесів, засобів механізації та автоматизації;

· зниження собівартості продукції та збільшення об’ємів виготовлення продукції;

· Підвищення ефективності використання основних фондів та капітальних вкладень шляхом постійного технічного оновлення виробництва.

Предметом діяльності ВАТ «Флора - гарт»є:

· виробництво та заготівля власної продукції;

· покращення виробничо – фасувального механізму;

· розширення межі фірмових магазинів та реалізаційної роздрібної сітки;

· покращення та розширення виробничого господарства;

· створення виробничих ліній для вторинного виробництва;

Але загалом асортимент продукції підприємства постійно оновлюється в залежності від нових стандартів виробництва які диктує час.

1.1.3 Перелік основних нормативних документів, що регулюють діяльність ВАТ «Флора - гарт» та встановлюють правила ведення бухгалтерського обліку та відображення у фінансовій звітності собівартості продукції.

Соціальну роль фінансового обліку полягає в передачі фінансової звітності для забезпечення потреб зовнішніх користувачів і реалізується через державне регулювання.

Діяльність ВАТ «Флора - гарт» здійснюється на підставі:

· Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність».

Цей закон поширюється на всіх юридичних осіб, створених відповідно до законодавства України, незалежно від їх організаційно – правових форм і форм власності, а також на представництва іноземних суб’єктів господарської діяльності, які забов”язані вести бухгалтерський облік і подавати фінансову звітність згідно із законодавством України.;

· Закон України «Про підприємництво»

Цей закон визначає загальні


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12