У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





1 Дипломна робота

на тему:

«Облік та аналіз фінансових результатів»

(на прикладі ТзОВ "Ольга")

ЗМІСТ

ВСТУП ………………………………………………………………………………3

1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ

ТА АУДИТУ ОПЕРАЦІЙ ІЗ ОСНОВНИМИ ЗАСОБАМИ …………………….6

1.1. Порядок організації документального оформлення операцій

із основними засобами …………………………………………………………….6

1.2. Організація процесу відображення у фінансовій звітності

наслідків операцій із основними засобами на підприємстві ……………………12

1.3. Мета, завдання та джерела аудиту основних засобів ………………………16

2 ОЦІНКА СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ТА ОБЛІКУ ОПЕРАЦІЙ З

ОСНОВНИМИ ЗАСОБАМИ ПІДПРИЄМСТВА ТОВ «ПІРС»…………………22

2.1. Загальна техніко-економічна характеристика діяльності

ТОВ «ПІРС» та аналіз факторів властивого ризику …………………………..22

2.2. Аналіз основних засобів на ТОВ «ПІРС» ………………………………….32

2.3. Характеристика системи бухгалтерського обліку

на підприємстві ТОВ «ПІРС» ……………………………………………………38

2.4. Організація системи контролю та обліку операцій з основними

засобами підприємства ТОВ «ПІРС» ……………………………………………44

3 ВДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ, АУДИТУ ОПЕРАЦІЙ ІЗ ОСНОВНИМИ ЗАСОБАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ ТОВ «ПІРС» …………….47

3.1. Напрямки щодо вдосконалення обліку основних засобів в системі

основних елементів управлінського обліку на підприємстві ………………….47

3.2. Зміст програми аудиторської перевірки операцій із основними засобами..55

3.3. Пропозиції щодо покращення стану фінансово-господарської

діяльності підприємства ТОВ «ПІРС»…………………………………….……...60

ВИСНОВКИ ……………………………………………………………………….68

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ …………………………………………72

ДОДАТКИ ………………………………………………………………………….81

ВСТУП

Актуальність теми. В умовах переходу до ринкових відносин, питання, що повязані зі змінами в обліку та аналізі господарської діяльності, стали предметом глибокого економічного дослідження. Особливо стоїть питання про використання основних засобів. Краще їх використання є одним із головних факторів процесу становлення нашої держави, в цьому випадку можливе збільшення обсягу виробництва без додаткових капітальних вкладень. Раціональна експлуатація основних засобів важливий фактор зниження собівартості продукції, а отже дослідження системи обліку, аналізу і контролю основних засобів є дуже актуальним.

Ринкове реформування економіки України обумовило необхідність змін в методології і техніці ведення бухгалтерського обліку, зокрема основних засобів. Вони зафіксовані в Положенні (стандарті) бухгалтерського обліку №7 “Основні засоби” (в подальшому П(с)БО 7).

Забезпечення певних темпів розвитку і підвищення ефективності виробництва можливе за умови інтенсифікації відтворення та кращого використання діючих основних засобів, і виробничих потужностей підприємств. Ці процеси, з одного боку, сприяють постійному підтриманню належного технічного рівня кожного підприємства, а з іншого, - дозволяють збільшувати обсяг виробництва продукції без додаткових інвестиційних ресурсів, знижувати собівартість виробів за рахунок скорочення питомої ваги амортизації та витрат на обслуговування виробництва і його управління, підвищувати фондовіддачу і прибутковість.

Умови переходу до ринкової економіки спонукають трудові колективи до постійного пошуку резервів підвищення ефективності використання всіх матеріально-речових факторів виробництва, в тому числі і основних засобів. Виявити та практично використовувати ці резерви можливо за допомогою досконалого економічного аналізу.

Стан та використання основних фондів - один із найважливіших аспектів аналітичної роботи, так як саме вони є матеріальним втіленням науково-технічного прогресу - головного фактору підвищення ефективності будь-якого виробництва.

Більш повне та раціональне використання основних фондів та виробничих потужностей підприємства сприяє покращенню всіх його техніко-економічних показників: зростанню продуктивності праці, підвищенню фондовіддачі, збільшенню випуску продукції, зниженню її собівартості, економії капітальних вкладень.

Ефективне використання основних засобів сприяє прискоренню оборотності оборотних засобів. Чим краще експлуатуються основні засоби, тим швидше оборотні засоби проходять фазу виробництва і тим менше потреба в їх прирості.

Важливим фактором підвищення використання основних засобів являється перебудова в системі народного господарства.

Правильне використання основних засобів в значній мірі залежить від збільшення інтенсивного та експлуатаційного навантаження на основні засоби, автоматизації і механізації виробничих процесів, мобілізації застарілих машин, швидкої реалізації основних засобів і максимальної ефективності нової техніки.

Важко недооцінювати значення автоматизації в бухгалтерському обліку, особливо в період переходу до повноцінної ринкової економіки: точність і оперативність інформації стають вирішальними чинниками успішної господарської діяльності. Однак, необхідно враховувати відмінності в самому змісті бухгалтерського обліку в Україні і в світі. Якщо в Україні бухгалтерська справа обмежується обліково-реєстраційними задачами, то в країнах ринкової економіки обліково-реєстраційні задачі – це мала, і далеко не сама важлива частина бухгалтерської науки, основна увага приділяється задачам фінансового аналізу і прогнозування. Тому дуже важливо правильно оцінити задачі і мету автоматизації бухгалтерського обліку.

Об’єктом дослідження виступає фінансово-господарська діяльність підприємства ТОВ «Пірс» та зокрема організація бухгалтерського обліку операцій з основними засобами.

Предметом дослідження є система бухгалтерського обліку і контролю операцій з основними засобами.

Метою роботи є дослідження особливостей бухгалтерського обліку, аналізу та контролю операцій з основними засобами. Для досягнення поставленої мети мають бути вирішені наступні задачі:

­ дослідження основних засобів як облікової категорії;

­ визначення порядку оцінки, класифікації та структури основних засобів;

­ значення необхідності обліку ступеня спрацювання та амортизації;

­ дослідження постановки системи обліку та контролю на підприємстві;

­ оцінка ефективності використання основних засобів підприємства у виробничій діяльності;

­ визначити результат впливу операцій з основними засобами на фінансові результати підприємства.

Методом дослідження став системний аналіз, угрупування, метод порівняльних характеристик, індексний і графічний методи.

В дипломній роботі були використані теоретичні і законодавчо – нормативні джерела, фінансова і статистична звітність підприємства які відповідають темі дослідження та проведений їх аналіз.

Опрацьовані наукові праці багатьох, як вітчизняних так і закордонних авторів, що досліджували дане питання, зокрема Кирей А., Назарбаева И., Цвєткова Н., Юровский Б., Савченко О..

РОЗДІЛ 1

ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ ТА АУДИТУ ОПЕРАЦІЙ ІЗ ОСНОВНИМИ ЗАСОБАМИ

1.1. Порядок організації документального оформлення операцій з основними засобами

Виготовлення продукції (виконання роботи, надання послуг) здійснюється в процесі взаємодії праці людини та певних засобів виробництва. Останні за своїм матеріально-речовим складом становлять виробничі фонди підприємства, усю сукупність яких поділяють на основні та оборотні

Основні фонди — це засоби праці, які мають вартість і функціонують у виробництві тривалий час у своїй незмінній споживній формі, а їх


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Організація обліку та аудит розрахунків з підзвітними особами (на прикладі ПП «Еліт-Меблі») - Дипломна робота - 77 Стр.
Організація обліку і аудит розрахунків з покупцями та іншими дебіторами (на прикладі ПП «Гойдалка») - Дипломна робота - 78 Стр.
Бухгалтерський облік, його суть і значення - Реферат - 5 Стр.
Організація фінансового обліку і аналізу господарської діяльності на підприємстві сфери послуг - Магістерська робота - 100 Стр.
Організація обліку, контролю і аудиту оподаткування підприємств за податками на додану вартість і прибуток на прикладі Івано-Франківський завод “Промприлад - Магістерська робота - 96 Стр.
Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 "Загальні вимоги до фінансової звітності" - Реферат - 7 Стр.
Принципи організації готівкового обігу - Реферат - 4 Стр.