У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти і науки України

Контрольна робота

на тему “Бухгалтерський облік”

План роботи

Варіант 6.

1.Як здійснити інвентарізацію каси.

Інветаризації каси складається з чотирьох стадій:

1).Організаційна стадія - створення інвентаризаційної комісії, розпорядження на проведення інвентаризації, інструктаж членів інвентарізаційної комісії.

2).Підготовча стадія – пред’явлення повноважень на проведення інветаризації, огляд місця зберігання, отримання і перевірка останього звіту та документів про рух касової готівки, отримання від матеріально відповідальної особи розписки, підготовка грошової готівки та їнших грошових документів.

3).Технологічна стадія – перевірка наявності і стану грошової готівки та їнших грошових документів, оцінку стану грошової готівки та їнших грошових документів, складання інвентаризаційних описів.

4).Результативна стадія – складання порівняльних відомостей, визначення кінцевих результатів інвентарізації, прийняття рішення за результатами інвентаризації, відображення результатів інвентаризації в обліку.

Інвентаризація касової готівки та інших грошових документів проводиться з метою контролю за їх фактичної наявністю та збереженням. Така інветаризація повинна проводитись на кожному підприємстві в терміни, встановлені керівником (але не менше одного разу на квартал).

Перед тим, як приступити до перевірки, інвентаризаційна комісія повинна одержати у касира звіт по касі на момент інвентаризації, перевірити його і встановити правільність виведеного залишку грошових коштів.

Перш, ніж почати вивчати касові операції, треба уважно вивчити нормативні документи, що регламентують порядок ведення касових операцій, збереження готівки в касі, та ознайомитися зі списком осіб, що несуть відповідальність за недотримання цього порядку.

До початку вивчення касових документів слід визначити, чи укладений договір про матеріальну відповідальність керівника підприємства з працівниками, які відповідають за ведення касових операцій.

Потім касир зобов'язаний скласти звіт касира, який передається голові комісії разом з письмовою розпискою про відсутність у касі грошей і грошових документів, які належать особисто касиру або стороннім організаціям.

Якщо касир заявить, що у касі зберігається готівка або інші цінності, які належать стороннім підприємствам, то комісія повинна негайно одержати від останніх довідку про суму грошей, що їм належить.

Зберігати в касі готівку, яка не належить даному підприємству, заборонено.

Перевірка наявності грошових коштів та інших грошових активів в касі проводиться шляхом їх перерахунку касиром в присутності головного бухгалтера або іншого члена комісії. Результати підрахунку перевіряють члени комісії. Готівка в опечатаних банком пачках розпечатується і також перераховується. За наявності великої кількості купюр складається опис, в яком зазначається номінал купюр, їх кількість і сума. Опис підписується всім членами інвентаризаційної комісії.

Під час перевірки фактичної наявності грошових документі встановлюється сума, автентичність кожного документу і правильність йог оформлення. Перевірка здійснюється за окремими видами документів і зазначенням в інвентаризаційному описі назви, номера, серії купюри загальної суми.

Залишок пред'явленої готівки та цінних паперів комісія порівнює і залишками по касовій книзі на момент інвентаризації. Результати заносяться до інвентаризаційного опису.

Перевіряючи касову книгу, комісія з'ясовує, чи своєчасно касир проводить в ній записи за операціями, що мали місце на момент проведення аудиту або, чи пронумерована та прошнурована касова книга, чи скріплена вона печаткою з підписом керівника і головного бухгалтера.

Запізнення з записами в касову книгу не можуть бути підставою для припинення інвентаризації готівки в касі. У такому разі касир зобов'язаний зробити всі записи в присутності членів інвентаризаційної комісії.

За наявності на підприємстві кількох структурних підрозділів (крамниці, кафе, їдальні, пункту надання послуг тощо) на замовлення клієнта інвентаризація готівки проводиться в кожній касі або у кожної підзвітної особи, яка займається збором виручки або виплатою заробітної плати.

Якщо на момент перевірки гроші знаходяться не лише в касі, а. й касирів-інкасаторів, то в цьому разі проводиться одночасна інвентаризації готівки у цих осіб. За відсутності такої можливості всі місця зберігання готівки опечатуються, а перевірка проводиться послідовно.

В період інвентаризації в касі можуть перебувати частково оплачені (не закриті) платіжні відомості на виплату заробітної плати, пенсій, допомог, а також різного роду розписки на видачу грошей у тимчасове користування. Частково виплачені за такими платіжними відомостями суми, дозволено заносити до акту інвентаризації з певним застереженням. Розписки, неправильно оформлені довіреності, документи на видачу коштів з каси, на яких немає розписки отримувача, до заліку не приймаються, а видані за ними суми вважаються недостачею.

Виявлена в касі готівка, не виправдана прибутковими документами, вважається лишком каси і зараховується в доход підприємства. Якщо цінні папери зберігаються в депозитарії, то їх наявність підтверджується випискою депозитарія, і на її підставі вони заносяться до акту. Дані про іноземну валюту вносяться до документів за курсом НБУ, який діє на день інвентаризації.

За фактом проведення інвентаризації комісія складає порівняльні відомісті, дані проведеної інвентаризації звіряються з даними поточного обліку і робляться висновки про результати інвентаризації. За наявності розходжень з касира в обов'язковому порядку береться письмове пояснення їх причини.

За результатами інвентаризації касової готівки комісія з’совує, чи проводяться підприємством розрахунки з населенням за відпущені їм товари (надані послуги), оскільки підприємство зобов'язане вести вказані розрахунки із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

2.Як створюється статутний капітал в акціонерному товаристві. Відобразіть запис на бухгалтерських рахунках.

Згідно законодавства, до дня скликання установчих зборів особи, які підписалися на акції, повинні внести не менше 30 % їх номінальної вартості, а якщо всі акції розподіляються між засновниками, то - 50 %. Акції засвідчують право власності на активи підприємства. Акціонери не можуть


Сторінки: 1 2 3