У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





РЕФЕРАТ

на тему:

“Контроль за оплатою платежів до фонду соціального страхування”

ПЛАН

1. ???????? ???????? ?????????? ?? ???????????? ?????? ??????? ????? ??????????? ??????????? ? ?????????? ?????? ??????????????

2. ???????? ?? ??????? ???????? ?? ????? ??????????? ???????????

?????? ???????????? ??????????

1. ???????? ???????? ?????????? ?? ???????????? ?????? ??????? ????? ??????????? ??????????? ? ?????????? ?????? ??????????????

Джерелами формування коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, є:

1) страхові внески страхувальників-роботодавців і застрахованих осіб, що сплачуються на умовах і в порядку, передбачених цим Законом;

2) суми не прийнятих до зарахування витрат страхувальника за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, пені, штрафів та інших фінансових санкцій, застосованих до страхувальників та посадових осіб відповідно до цього Закону та інших актів законодавства;

3) благодійні внески підприємств, установ, організацій та фізичних осіб;

4) асигнування із Державного бюджету України;

5) прибуток, одержаний від тимчасово вільних коштів Фонду, в тому числі резерву страхових коштів Фонду, на депозитному рахунку; (Частину першу статті 19 доповнено пунктом 5 згідно із Законом N 2980-III від 17.01.2002)

6) інші надходження відповідно до законодавства.

Кошти загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, не включаються до Державного бюджету України, не підлягають вилученню та використовуються тільки за цільовим призначенням. У разі їх невикористання в поточному році вони переходять на наступний фінансовий рік.

Кошти загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, зараховуються на єдиний централізований рахунок Фонду в установах банків, визначених Кабінетом Міністрів України для обслуговування коштів Державного бюджету України, або спеціалізованого банку, який обслуговує фонди з окремих видів страхування.

Для забезпечення фінансової стабільності Фонду утворюється резерв страхових коштів у сумі, необхідній для фінансування всіх видів матеріального забезпечення.

Плалатниками страхових внесків на загальнообов`язкове держав-не соціальне срахування з тимчасової втрати працездатності є страху-вальники та застраховані особи. До страхувальників належать:

1. Підприємства, установи, організації, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи і організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, незалежно від форм власності, виду діяльності, господарювання, в особі власника або уповноваженого ним органу.

2. Філії, відділення та інші відокремлені підрозділи страхувальників, зазначених в підпункті 1, що не мають статусу юридичної особи і самостійно проводять розрахунки з оплати праці, інші суб'єкти господарської діяльності, що використовують працю найманих працівників і не мають статусу юридичної особи.

3. Фізичні особи, які використовують працю найманих працівників.

4. Розташовані в Україні іноземні підприємства, установи. організації (в тому числі міжнародні), філії та представництва, які використовують працю найманих працівників, якщо інше не перед-бачено міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

5. Громадяни України, які працюють за межами території України і не застраховані в системі соціального страхування країни, в якій вони перебувають.

6. Особи, які забезпечують себе роботою самостійно (особи, які займаються підприємницькою, адвокатською, нотаріальною, творчою та іншою діяльністю, пов’язаною з одержанням доходу безпосередньо від цієї діяльності, в тому числі члени творчих спілок, творчі працівники, які не є членами творчих спілок).

7. Фізичні особи, які виконують роботи згідно з цивільно-право-вими угодами.

Порядок нарахування та строки сплати страхових внесків

Страхувальники щомісячно нараховують страхові внески в розмірах, встановлених чинним законодавством. При цьому не мають значення джерела фінансування витрат на оплату праці. Нарахування здійснюються без зменшення заробітної плати на суму податків та обов’язкових платежів.

Страхові внески нараховуються на суму оплати праці всіх категорій найманих працівників, у тому числі позаштатних, сезонних, тимчасових і тих, хто виконує роботу за сумісництвом.

Надходження до Фонду коштів, одержаних від сум фіксованого сільськогосподарського податку, що сплачується сільськогосподарськими товаровиробниками, від сплати суб'єктами малого підприємництва єдиного податку та від продажу суб'єктам підприємницької діяльності спеціальних торгових патентів, здійснюється в порядку, визначеному законодавством.

Не сплачені в цей строк кошти вважаються недоїмкою.

Страхувальники, які беруть участь у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні на добровільних засадах нараховують страхові внески з дня прийняття рішен-ня про таку участь, але не пізніше дня реєстрації в органі Фонду в розмірі, встановленому чинним законодавством. При цьому перера-хування страхових внесків здійснюється щомісяця не пізніше 5 числа місяця, наступного за місяцем, в якому був отриманий дохід.

Порядок стягнення заборгованості за коштами Фонду та нарахування пені.

Страхувальник-роботодавець несе відповідальність за ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців, а також за порушення порядку використання страхових коштів.

У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальником, у тому числі через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, або неповної їх сплати страхувальник сплачує суму дона-рахованих страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Не сплачені в строк страхові внески, пеня і штраф стягуються в дохід Фонду із страхувальника у порядку, передбаченому чинним

За порушення порядку витрачання страхових коштів накладається штраф у розмірі 50 відсотків належної до сплати суми страхових внесків.

Пеня обчислюється, виходячи з 120 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахо-ваної на повну суму недоїмки (без урахування штрафів) за весь її строк. Моментом сплати вважається день виникнення недоїмки.

Вся сума заборгованості за коштами Фонду, штрафів та пеня зараховуються на рахунки Фонду,

Пеня на пеню не нараховується.

Використання коштів


Сторінки: 1 2 3