У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Стиль хай-тек
10



КУРСОВА РОБОТА

КУРСОВА РОБОТА

На тему:

«Стиль хай-тек»

План

1. Стиль хай-тек

2. Меблі

3. Освітлення

4. Вікна і стіни

5. Рецепти від хай-тек

6. Кухня і стилі хай-тек

7. Список використаної літератури

Стиль хай-тек

Цей сучасний стиль інтер’єру і архітектури дослівно переводиться як "високі технології".

Такий декілька технократичний стиль відображає свій час в металевих конструкціях досягненнях інженерного мистецтва, сучасних матеріалах і новітніх технологіях. Стилю хай-тек властива особлива математична гармонія і вишуканість дизайну. Такий стиль не нагадує про домашній затишок, але більше звернений до віртуального комп’ютерного світу.

Проте хай-теківські меблі дуже комфортні. Легка трансформація таких меблів робить її вельми зручною: меблі можна легко складати і розсовувати змінювати її конфігурацію і створювати новий інтер’єр. Окрім цього меблі в стилі хай-тек багатофункціональні (напівкрісла, напівкрісла-дивани або напівтумбочки-напівшафи дуже зручні в наш динамічний час). мобільні меблі на коліщатках також дозволять створювати видимість оформлення житла що постійно змінюється. Меблі самокати все впевненіше займають місце не тільки на виставкових подіумах, але і в житлових квартирах.

Алюміній і ротанг, дерево, прозоре і матове скло, всілякі встиди пластику, ламінат нерідко можуть комбінуватися в одному наборі або навіть в одній моделі.

Стилю хай-тек властива деяка холодність відчуття якої виникає через металевий блиск деталей.

Метал, срібна фарба і холодні відтінок пластику, шкіра і штучні матеріали, що їх імітують, використання люмінесцентентих фарб іноді створюють в приміщенні, оформленому в цьому стилі, відчуття декорацій для науково-фантастичного фільму з життя астронавтів (металеві трубки і дуги, пластикові конуси, гнучкі площини зсікла і дерева). В той же час ці меблі непозвлені витонченості і легкості у стилі хай-тек витонченими можете бути навіть шафи або полиці (Звичайні шафи замінюються ртутна збірні багатофункціональні конструкції).

Прагнення продемонструвати технології виготовлення меблів призводить того, що голий каркас також нерідко стає одним з елементів декору. Найчастіше це хромовані, алюмінієві трубки або тонкі планки з дерева.

Дивна форма меблів здається з боку дуже незручною, проте насправді ці меблі надзвичайно ергономічні і комфортні.

Більшість дизайнерів що працюють в цьому стилі, прагнуть створити річ не тільки органічної, але й анатомічної форми.

Дивні на перший погляд підлокітники сидіння і узголів’я виявляються насправді дуже зручними і фізіолог очними. меблі можуть мати навіть антропоморфні контури (імітувати людське тіло або його силует).

Ліжка і інші спальні місце в цьому стилі мають ортопедичні матриці, нерідко також регулюється висота ліжок і узголів’я, нахил. Такі ліжка і дивани "парять" на тонких, але міцних ніжках з алюмінію. Наприклад, сталеве ліжко з регулюваним шкіряним узголвям-футляром. Краса лінії поєднується з високою комфортністю. зазвичай так ліжка затьмарюються фірмовими комплексами білизни, які виготовляються в різних тонах.

Дивани хай-теку зазвичай бувають трансформ ерами і легко перетворюються на ліжко або диван легким натисненням важеля. Нерідко інтер’єр хай теку може бути дуже наближений до мінімалізму.

Простір квартири, вирішений в стилі хай-тек, зазвичай розділяється на різні функціональні зони настільки звичними стінами, скільки своєрідними розсувними перегородками (малюнок-перегородка з розсувних наплів прозорих панелей із стекол з алюмінієвим каркасом шафами з напівпрозорого або матового стікала, скляними ширмами. полиці і стелажі в стилі хай-те чудово підходять для розмежування простору кімнати. Виступи таких стелажів можна використовувати як невеликий столик.

Оскільки меблі в стилі хай-тек багатофункціональні. Вона також в здатності в більшості своїй здатна трансформуватися в різні види меблів або в ріні конструкції . Наприклад стіл, який зроблений з алюмінієвих конструкцій і дерева на зразок будівельних лісів. У своєрідну раму такого столу можна монтувати різні деталі: полиці або підставки, піддони, ящики. Стіл може підійти для передпокою і кухні, кабінету і для дитячої.

Дорожчий і стильні ший дизайн переставлений в багато функціональному стелажі конструкція, основу якої складають рухомі бруси із загального алюмінію і щільні полиці і з дорогих сортів дерева (бук, вишня або горіх), доповнена різними висувними ящиками, кафами комп’ютерним столиком. Частини такого стелажне можуть ставитися окремо або використовуватися в комплекті. На полицях можна розмістити абстрактні статуетки з алюмінію, або модульні конструкції з алюмінію геоматрчної форми з каменю, пластика або алюмінію деякі полиці можуть залишатися порожніми, що також виглядатиме в стилі інтер’єру хай-тек цілком доречно.

Багато моделей в стилі хай-тек зручні ще і тим, що вони можуть бути поставлені будь-якою стороною - з усіх боків вони функціональні і стильно оформлені.

Дуже функціональний і непозбавлений витонченості стелаж з порожніми секціями. Порожнеча служить тут елементом іетерєру (з’явився навіть спеціальний вираз "меблі порожнечі"), на полицях можна розміщувати різні речі: декоративні і функціональні (одяг, книги, посуд). Друга деталь гарнітура - витончений триповерхний столик катала.

Оригінальні світильники, які використовують при оформленні приміщення в цьому стилі. Це можуть бути приховані світильники або площини, що просто світяться, світильники можуть нагадувати автомобільні фари або бути джерелом слабкого розсіяного світла. Широко використовують галогенові лампи. Наприклад, лампа містить два галогенні світильника, один з яких призначений для концентрованого потоку світла, а другою направлений в стелю і дає розсіяне світло. Оформлена лампа у вигляді простого сріблястого цилнлра. Для хай-теку властиве багатократне повторення однієї деталі в меблях або інтер’єрі, деякі речі можуть складатися з декількох однакових елементів або з елементів, однакових формою, але різних за розміром. Такий прийом дизайну навіть отримав назву "клонування", що повинне підкреслювати зв’язок модного стилю і останніх досягнень наукового прогресу. Іноді однакові елементи різних розмірів можуть бути навіть встановлені один в інший, утворюючи своєрідну "матрьошку".

Для виготовлення м’яких меблів


Сторінки: 1 2 3